Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, 6465 napisał:

Pięknie. Tylko jak będziesz wracał najebany to na ten słup uważaj.

Słup jest na rogu zadaszenia,tylko kostkę wypuściłem żonie na kwiatki......

8 minut temu, Agrest napisał:

Wygląda na zdjęciu jak lakierowana, stąd o ślizgawce pomyślałem

Daj boże żeby taka była,poprostu mokra i dlatego tak się świeci.W rzeczywistości pół tego bedzie

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

A dobry człowiek z niego???

Jakby był drań to nawet bym nie pytał o siostrę. 🤨

Opublikowano

Zaczyna się obficie pojawiać obok moich pól, więc robię przygotowania z jakim ujostwem w następnym sezonie przyjdzie walczyć. 

A teraz trochę zdjęć z "placu budowy" Ten rzepak to pozostałość po gradzie który w tamtym roku wytłukł go doszczętnie. Robiąc drogę ruszyli warstwę wierzchnią i proszę. 

Chwaszczory obok palika to pozostałość po polu sąsiada jeden rumian i bławat. Naprawdę chłopu współczuje. 

IMG_0281.JPG

IMG_0283.JPG

Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał:

Ładnie 😛 już za nie długi czas i ja będę mógł się pochwalić 😂 czekaj czasu 

Jak byś ściągał na siewce to mi zostało😛 Coś źle se wyliczyłem🤷

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

😁😁😁

Niedługo będziecie jondery sprzedawać by podatki od luksusu poopłacać jak opodatkują kostkę.

I w jednym i drugim przypadku nie chodzi o luxus tylko wygodę...🤦

Opublikowano (edytowane)
Dnia 12.06.2022 o 21:01, Agrest napisał:

Z tego co pobieżnie czytałem to ojciec przyszedł, powiedział że siano trzeba zbierać.

Ty spakowałeś kobietę i cyk po siano.

Brakło oleju w głowie😜

Siano nie zając,  a będąc gospodarzem ojca możesz posłuchać ale nie musisz.

Albowiem już w bibli napisali że opucisz ojca swego i matkę swoją...

Edytowane przez Gość
Opublikowano
41 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Za rzadka. Jakbym miał takie coś u siebie to bym spać nie mógł. W tym roku będzie siana późno to trzeba będzie dużo nastawić.

A co na tą powiesz? Siana grubo poniżej 200

IMG_20220609_173347.jpg

Przed chwilą, Dziad932 napisał:

Ojciec ma w grafiku przegrabianie i zawsze mówi czy już gotowe , więc nie było to nic nadzwyczajnego ale osoba która nie jest w temacie mogło tak zabrzmieć 

Ehh ale tak w niedzielę, oj brzydko

• Like 3
Opublikowano
7 minut temu, Baks00 napisał:

Jak byś ściągał na siewce to mi zostało😛 Coś źle se wyliczyłem🤷

I w jednym i drugim przypadku nie chodzi o luxus tylko wygodę...🤦

A wygoda to luksus

Jedno i to samo znaczenie.

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

😁😁😁

Niedługo będziecie jondery sprzedawać by podatki od luksusu poopłacać jak opodatkują kostkę.

Niedługo to się na cepy wszyscy przerzuca. Kombajn po 800zl będzie paliwo po 10 zł a jeść będzie trzeba.

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

A co na tą powiesz? Siana grubo poniżej 200

No ja ci powiem że wygląda bardzo fajnie. 

1 minutę temu, Krzak napisał:

Niedługo to się na cepy wszyscy przerzuca

Taaaa.... i kosą wykoszą a koniem będą orać 🤦‍♂️

Opublikowano
Krzak napisał:

Rolnik1973 napisał:

😁😁😁

Niedługo to się na cepy wszyscy przerzuca. Kombajn po 800zl będzie paliwo po 10 zł a jeść będzie trzeba.

głupiś 🤦‍♂️

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

Hvja, gadałem z paroma co koszą po ludziach to 450 przy ropie ok 8.00 tak źeby hektar wyszedł 

Nie takie ziemie by brać 600 

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

No ja ci powiem że wygląda bardzo fajnie. 

Taaaa.... i kosą wykoszą a koniem będą orać 🤦‍♂️

Dokładnie nie pamiętam ale chyba140albo 160 kg wyszło bo celowałem w 350 żywych nasion  na m2. 

Opublikowano
15 minut temu, Rolnik1973 napisał:

😁😁😁

ma być jeszcze gorzej. socjal tylko w lewą dłoń wypłacane będzie. bo prawa będzie musiała być ustawowo ucieta przed pobraniem. 

Opublikowano
10 minut temu, Dziad932 napisał:

Ojciec ma w grafiku przegrabianie i zawsze mówi czy już gotowe , więc nie było to nic nadzwyczajnego ale osoba która nie jest w temacie mogło tak zabrzmieć 

To niech sam se czepia prasę i jedzie prasować jak dobre 

Opublikowano

Zobaczy się w żniwa jak to będzie i po ile paliwa. Mnie bardziej interesuje przyszły rok,może będzie juz własna pszenica.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Rolnik1973 napisał:

A wygoda to luksus

Jedno i to samo znaczenie.

Bo tak sobie interpretujesz.

,,Budujesz dom i na wejściu przed drzwiami rzucasz palety żeby było lepiej wchodzić czyli luksus?

Masz plaupke na myszy w domu to też luxus🤔

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
21 minut temu, szymon09875 napisał:

350 żywych nasion  na m2

Przywoływana tu już kilkukrotnie euforia 220 do 370 z/m2, jak siejesz w terminie nie ma co się górnej normy trzymać. Raz że bez skracania  na pewno wylegnie, dwa kwalifikat tani nie jest, trzy plon i tak zależy najbardziej od pogody. 

17 minut temu, Baks00 napisał:

Bo tak sobie interpretujesz.

Na kwiatki to regały teraz w modzie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v