Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Niestety

Do tego Kiku już samopas biega,oj będzie ciekawie

Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Byś miał bydło to byś wiedział że nie trzeba płacić :o

Nie wszędzie 

Opublikowano
4 minuty temu, DANDYS napisał:

oddam 20ha łąk do koszenia 🙊

kos, jak się zachocielo dopłat 😂

Opublikowano

Kurna, ale prognozy nadają 🙆. Jęczmień ozimy mi kopyrtnie. 

Screenshot_2022-05-31-21-22-01-856_com.android.chrome.jpg

Opublikowano
Leszy napisał:

Przed chwilą, DANDYS napisał:

a gdzie jest haczyk??? 

paliwo drogie 🙈

HF86 napisał:

4 minuty temu, DANDYS napisał:

kos, jak się zachocielo dopłat 😂

🙊

Opublikowano

bardzo dobre koszone i dbane, ja tne 7ha a 18powoedzmy ktoś 😀ale od poniedziałku niby pogoda to startujemy

nie ja swoją slome bym oddał za ten obornik, a słał sianem,

Opublikowano (edytowane)

Ja już dzisiaj kosiłem niby jutro ma coś padać i chyba we czwartek ale mówią ze po jednym deszczu smaczniejsza kiszonka i trawa się jeszcze nie wystrzeliła jak tu na wschodzie.A co do plonu to nie jest złe.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

aby pogoda była. na sobotę jest nawet chętny z dobrą przyczepą. jak by się udało to swizdu gwizdu i po pierwszym pokosie 🙊

Opublikowano
58 minut temu, Belaruss820 napisał:

Ja byczka 250-300kg oddalem na bakutil i co? Jeszcze poprosili o 50zl doplaty,ale to juz pozniej przyszlo pismo.zalosne ale zaplacilem.myslalem ze chociaz 100 zgarne

U mnie krowe zabierali i od razu kierowca powiedzial ze przyjdzie faktura do zaplaty ale jej placic nie trzeba.

Opublikowano

szymek wpadnie po 18 i będzie cykał, chyba po sipmie 150bek było 😆

zawsze do koni biorą 100bek powiedziałem po 7dych to ucichło 🤨

to i tak jeszcze za mało powiedziałem

Opublikowano

mi fajne owinięte sianko po 50 z dowozem po Johnderce. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Dobrze że nie nogi 😉

Standard, a co oni mogą. 

Paliwo mała strata, dobrze że traktor został. 

Widać przyszli swoi, znają topografię, wiedzą wszystko, kradną rzecz którą ma każdy 

Pasy ma czy łańcuch boczny? 

W marcu u sąsiada cały warsztat wymietli, za dwa dni kamery założył, nie minął tydzień i znowu przyszli, nie było co brać, nagrali się i tak jak Szymon pisze, tyle że chłop se obejrzał jak 4 chłopa mu łazi po kątach... W kwietniu chyba 4 kradzieże, u jednego nawet pompę z biardzkiego wykręcili w garażu. U kolegi dwupłaszczowy rozcięty, ale było tylko na dnie ropy to nie wyciągnęli. 

Teraz tylko mieć nadzieję, że z tej żwirowni potraktują poważnie i coś się ruszy... chociaż kruszarka na gąsienicach roczna i świeże koparki doosan, sprzęt za kilka mln to raczej dobrze ubezpieczony więc w sumie to chłop może mieć wyebane

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Yebane kradzieje, kilka dni temu u chłopa w wiosce z traktora w stodole ropę spuścili, dzisiaj w nocy na żwirowni kruszarke i dwie koparki obrobili. W obu przypadkach pod kamerami. Stodoła na kłódkę zamknięta to deche oderwali z zamknieciem. Nie ma tygodnia żeby czegoś nie uzayebali we wsi. Milicja ręce rozkłada 

Wiesz ze to zlodzieje pilnują milicji a nie na odwrót? Dziś miałem wizytę milicji 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

W marcu u sąsiada cały warsztat wymietli, za dwa dni kamery założył, nie minął tydzień i znowu przyszli, nie było co brać, nagrali się i tak jak Szymon pisze, tyle że chłop se obejrzał jak 4 chłopa mu łazi po kątach... W kwietniu chyba 4 kradzieże, u jednego nawet pompę z biardzkiego wykręcili w garażu. U kolegi dwupłaszczowy rozcięty, ale było tylko na dnie ropy to nie wyciągnęli. 

Teraz tylko mieć nadzieję, że z tej żwirowni potraktują poważnie i coś się ruszy... chociaż kruszarka na gąsienicach roczna i świeże koparki doosan, sprzęt za kilka mln to raczej dobrze ubezpieczony więc w sumie to chłop może mieć wyebane

z każdym miesiącem będzie więcej tego bydła. 

łapki nie stworzone do ciężkiej pracy, a lepkie. 

socjal już nie pozwala tak lekko żyć 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

ja tej organizacji zwanej kościelną też zbytnio nie lubię, to może być problem 🤨

Lepsze chyba 100zł za godzinę stania na kamieniu niż 30 czy 20 za godzinę pracy? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v