Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
bratrolnika napisał:

17 minut temu, DANDYS napisał:

@hubertb bawiłes się może kiedy z rdzą? W golfie mi atakuje, gdzie nie gdzie pęcherze się robią z rdzą a z progów odchodzi baranek po pod spodem rdza, jakimś srodkiem malować na rdzę podkład i znów baranek?

zastanów się, ja w Polo tez miałem małe purchelki, to mówię skrobnę je, nawet kitować nie będzie trzeba, barankiem na czarno progi prysknę i będzie git

no to jak skrobnąłem to wyszło to tak😐

IMG_20190822_193239.jpg

mi tylko odeszła właśnie od progu tylko ta guma/baranek one mają tak oryginalnie pomalowane, ale to kawałek 4x6 , tak żeby jeszcze z rok wytrzymał i nie jeździł jak dziad

Opublikowano
26 minut temu, bratrolnika napisał:

zastanów się, ja w Polo tez miałem małe purchelki, to mówię skrobnę je, nawet kitować nie będzie trzeba, barankiem na czarno progi prysknę i będzie git

no to jak skrobnąłem to wyszło to tak😐

IMG_20190822_193239.jpg

Pianka nisko rozprężna i "barrrrdzo dobrrrra robota" xD 

17 minut temu, DANDYS napisał:

mi tylko odeszła właśnie od progu tylko ta guma/baranek one mają tak oryginalnie pomalowane, ale to kawałek 4x6 , tak żeby jeszcze z rok wytrzymał i nie jeździł jak dziad

Zapędzlować i koniec żadnych inwestycji chcąc to zrobić porządnie to 1500zł. A i tak ch*j z tego skoro kataforeza się poddała. 

Opublikowano
21 minut temu, DANDYS napisał:

no u mnie to tylko pęcherzyki było widać, rdzy nie było, to mówię zrobie póki mało jest, no to zrobiłem

10 minut temu, hubertb napisał:

Pianka nisko rozprężna i "barrrrdzo dobrrrra robota" xD 

e tam, trochę blachy, trochę kitu, baranek, i na olx

IMG_20190826_180742.jpg

IMG_20190827_185244.jpg

Opublikowano (edytowane)

ogarnięty kupiec może zażądać zwrotu kasy za samochód z ukrytymi wadami jak dziury przez szpachlę .

Sprzedający zapewnia że samochód jest sprawny i niema ukrytych wad .

Pierwsze kroki po kupnie samochodu z wadami

W przypadku kupna samochodu z wadami bardzo istotne jest jak najszybsze podjęcie odpowiednich kroków prawnych. Poniżej opisano niezbędne czynności, które pozwolą nam na zwrot samochodu po zakupie lub obniżenie jego ceny (uzyskanie odszkodowania).

https://autoprawo.pl/pierwsze-kroki-po-kupnie-samochodu-z-wadami/?gclid=EAIaIQobChMIxuGpyLGJ-AIVDmIYCh3rhQEhEAAYASAAEgLJ-PD_BwE

Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

e tam, trochę blachy, trochę kitu, baranek, i na olx

Masa wrogiem przyspieszenia, pianka jest lżejsza 😎

Przed chwilą, galan99 napisał:

ogarnięty kupiec może zażądać zwrotu kasy za samochód z ukrytymi wadami jak dziury przez szpachlę .

Powodzenia w dochodzeniu. Na początek inwestycja w pozew i papugę= 2000zł Polo warte koło 5000 no opłacalne niesamowicie. 

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Pierwsze kroki po kupnie samochodu z wadami

W przypadku kupna samochodu z wadami bardzo istotne jest jak najszybsze podjęcie odpowiednich kroków prawnych. Poniżej opisano niezbędne czynności, które pozwolą nam na zwrot samochodu po zakupie lub obniżenie jego ceny (uzyskanie odszkodowania).

https://autoprawo.pl/pierwsze-kroki-po-kupnie-samochodu-z-wadami/?gclid=EAIaIQobChMIxuGpyLGJ-AIVDmIYCh3rhQEhEAAYASAAEgLJ-PD_BwE

To nie jest ukryte gdzieś w środku w silniku skrzyni, to widać naocznie. Mnie by taki kupiec mógł cmoknąć w pompę 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Polo warte koło 5000 no opłacalne niesamowicie

no gdzieś za tyle je sprzedałem

tyle że to było 2,5 roku temu, to do tej pory może same koła z niego zostały

i silnik, bo to mocarne 1.9TDI było

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

To nie jest ukryte gdzieś w środku w silniku skrzyni, to widać naocznie. Mnie by taki kupiec mógł cmoknąć w pompę 

Dziurawa karoseria  może być badanie techniczne na minus .

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Ba negatywa dostaniesz za niesprawne oświetlenie samochodu np. uszkodzona lampka podświetlenia rejestracji. 

4 minuty temu, bratrolnika napisał:

tyle że to było 2,5 roku temu

I ten samochód pomimo upływu lat ma tą samą cenę ;) Polo i to jeszcze srebrne w 5 drzwiach to marzenie każdej grażynki. 

Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

Jeśli kupiec coś takiego kupi to jego głowa w tym ewentualnie jak ma jakieś roszczenia że auto ma dziury to chętnie krok w krok z nim do producenta auta że wzięło bidne zdziurowaciało 

Opublikowano
Przed chwilą, DANDYS napisał:

ale powiem wam. nigdy więcej VW

Mam na stanie skode z BXE pod maską, polski salon na blacie 200 tys, gdybym nie był mechanikiem to na naprawy wydał bym więcej przez 5 lat niż wartość samochodu. 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Gnój od zawsze jest drogi

No za 160zł to ze dwie tony powinno być a nie "paczka" 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, hubertb napisał:

W tym roku to będzie za stówkę 5 rozrzutników. Bo tylko załadunek do zapłaty no i słoik miodu. Dwa będą za litr miodu bo załadunek ręczny i ze 4 swojego. I starczy żeby wszystko nagnoić. Zostanie 60kg saletry, 75kg saletrzaku jest i ten worek siarczanu dolistnie i więcej żadnych nawozów. Pszenicę się trochę wiosną poprószy, na trawę trochę a mieszanka i ziemniaki na samych poplonach i oborniku. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
hubertb napisał:

Przed chwilą, DANDYS napisał:

ale powiem wam. nigdy więcej VW

Mam na stanie skode z BXE pod maską, polski salon na blacie 200 tys, gdybym nie był mechanikiem to na naprawy wydał bym więcej przez 5 lat niż wartość samochodu. 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Gnój od zawsze jest drogi

o też mam bXe to słupek wymirnialem 😆

Opublikowano
24 minuty temu, hubertb napisał:

ten samochód pomimo upływu lat ma tą samą cenę ;) Polo i to jeszcze srebrne w 5 drzwiach to marzenie każdej grażynki. 

no nie, w 2015 dałem za niego 9600, sprzedałem w 2019 za 5400 chyba, fakt że ja to nie lubię cen windować, i z reguły pierwszy który przyjeżdża to zabiera, co by to nie było

ale chodziło to pięknie, mała buda i 101KM, ze świateł nie było mocnego

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, DANDYS napisał:

o też mam bXe to słupek wymirnialem 😆

Ja pompki(oczywiście wałeczek i głowica przy okazji=3tys zł), pompę tandemową, skraplacz, dwumasę, chyba z dwa razy zaciski, zamki w drzwiach kierowcy i pasażera. Lampy bo świeciły jak świeczki, przednią szybę bo nie lubie refleksów w nocy. Turbo, panewki i jeszcze ze dwie garści sterowników. 

W posiadanym wcześniej francuzie z 97 roku wymieniałem tarcze i klocki oraz elementy zawieszenia. 

Opublikowano

a wiesz co za golfa dałem 15tys , wsadziłem pieniędzy że wstyd mówić, miałem przed vectre, Focusa za 3tys i przez rok nic nie robiłem a jak kończył się przegląd to szedł na szrot

zawsze wszędzie dojechałem ,

Opublikowano

nie oszukujmy się, im nowsze auto tym więcej trzeba kasy na naprawy ładować, pięć lat miałem Golfa IV (w sumie to prawie równolegle z wyżej wymienionym Polo), przez pięć lat koszty napraw zamknęły się w 90zł

a teraz co i raz 300 w tego, 400 w drugiego, 880zł w tego, i tak po trochu

kolega zawsze wspomina biznes stulecia który sam zrobił, kupił Scenica za 15, wsadził 5, sprzedał za 10, wszystko w przeciągu pół roku

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Ja pompki(oczywiście wałeczek i głowica przy okazji=3tys zł), pompę tandemową, skraplacz, dwumasę, chyba z dwa razy zaciski, zamki w drzwiach kierowcy i pasażera. Lampy bo świeciły jak świeczki, przednią szybę bo nie lubie refleksów w nocy. Turbo, panewki i jeszcze ze dwie garści sterowników. 

W posiadanym wcześniej francuzie z 97 roku wymieniałem tarcze i klocki oraz elementy zawieszenia. 

Te zaciski ciągną się za tobą od ery poloneza 🤔

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v