Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
bratrolnika napisał:

17 minut temu, DANDYS napisał:

@hubertb bawiłes się może kiedy z rdzą? W golfie mi atakuje, gdzie nie gdzie pęcherze się robią z rdzą a z progów odchodzi baranek po pod spodem rdza, jakimś srodkiem malować na rdzę podkład i znów baranek?

zastanów się, ja w Polo tez miałem małe purchelki, to mówię skrobnę je, nawet kitować nie będzie trzeba, barankiem na czarno progi prysknę i będzie git

no to jak skrobnąłem to wyszło to tak😐

IMG_20190822_193239.jpg

mi tylko odeszła właśnie od progu tylko ta guma/baranek one mają tak oryginalnie pomalowane, ale to kawałek 4x6 , tak żeby jeszcze z rok wytrzymał i nie jeździł jak dziad

Opublikowano
26 minut temu, bratrolnika napisał:

zastanów się, ja w Polo tez miałem małe purchelki, to mówię skrobnę je, nawet kitować nie będzie trzeba, barankiem na czarno progi prysknę i będzie git

no to jak skrobnąłem to wyszło to tak😐

IMG_20190822_193239.jpg

Pianka nisko rozprężna i "barrrrdzo dobrrrra robota" xD 

17 minut temu, DANDYS napisał:

mi tylko odeszła właśnie od progu tylko ta guma/baranek one mają tak oryginalnie pomalowane, ale to kawałek 4x6 , tak żeby jeszcze z rok wytrzymał i nie jeździł jak dziad

Zapędzlować i koniec żadnych inwestycji chcąc to zrobić porządnie to 1500zł. A i tak ch*j z tego skoro kataforeza się poddała. 

Opublikowano
21 minut temu, DANDYS napisał:

no u mnie to tylko pęcherzyki było widać, rdzy nie było, to mówię zrobie póki mało jest, no to zrobiłem

10 minut temu, hubertb napisał:

Pianka nisko rozprężna i "barrrrdzo dobrrrra robota" xD 

e tam, trochę blachy, trochę kitu, baranek, i na olx

IMG_20190826_180742.jpg

IMG_20190827_185244.jpg

Opublikowano (edytowane)

ogarnięty kupiec może zażądać zwrotu kasy za samochód z ukrytymi wadami jak dziury przez szpachlę .

Sprzedający zapewnia że samochód jest sprawny i niema ukrytych wad .

Pierwsze kroki po kupnie samochodu z wadami

W przypadku kupna samochodu z wadami bardzo istotne jest jak najszybsze podjęcie odpowiednich kroków prawnych. Poniżej opisano niezbędne czynności, które pozwolą nam na zwrot samochodu po zakupie lub obniżenie jego ceny (uzyskanie odszkodowania).

https://autoprawo.pl/pierwsze-kroki-po-kupnie-samochodu-z-wadami/?gclid=EAIaIQobChMIxuGpyLGJ-AIVDmIYCh3rhQEhEAAYASAAEgLJ-PD_BwE

Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

e tam, trochę blachy, trochę kitu, baranek, i na olx

Masa wrogiem przyspieszenia, pianka jest lżejsza 😎

Przed chwilą, galan99 napisał:

ogarnięty kupiec może zażądać zwrotu kasy za samochód z ukrytymi wadami jak dziury przez szpachlę .

Powodzenia w dochodzeniu. Na początek inwestycja w pozew i papugę= 2000zł Polo warte koło 5000 no opłacalne niesamowicie. 

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Pierwsze kroki po kupnie samochodu z wadami

W przypadku kupna samochodu z wadami bardzo istotne jest jak najszybsze podjęcie odpowiednich kroków prawnych. Poniżej opisano niezbędne czynności, które pozwolą nam na zwrot samochodu po zakupie lub obniżenie jego ceny (uzyskanie odszkodowania).

https://autoprawo.pl/pierwsze-kroki-po-kupnie-samochodu-z-wadami/?gclid=EAIaIQobChMIxuGpyLGJ-AIVDmIYCh3rhQEhEAAYASAAEgLJ-PD_BwE

To nie jest ukryte gdzieś w środku w silniku skrzyni, to widać naocznie. Mnie by taki kupiec mógł cmoknąć w pompę 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Polo warte koło 5000 no opłacalne niesamowicie

no gdzieś za tyle je sprzedałem

tyle że to było 2,5 roku temu, to do tej pory może same koła z niego zostały

i silnik, bo to mocarne 1.9TDI było

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

To nie jest ukryte gdzieś w środku w silniku skrzyni, to widać naocznie. Mnie by taki kupiec mógł cmoknąć w pompę 

Dziurawa karoseria  może być badanie techniczne na minus .

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Ba negatywa dostaniesz za niesprawne oświetlenie samochodu np. uszkodzona lampka podświetlenia rejestracji. 

4 minuty temu, bratrolnika napisał:

tyle że to było 2,5 roku temu

I ten samochód pomimo upływu lat ma tą samą cenę ;) Polo i to jeszcze srebrne w 5 drzwiach to marzenie każdej grażynki. 

Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

Jeśli kupiec coś takiego kupi to jego głowa w tym ewentualnie jak ma jakieś roszczenia że auto ma dziury to chętnie krok w krok z nim do producenta auta że wzięło bidne zdziurowaciało 

Opublikowano
Przed chwilą, DANDYS napisał:

ale powiem wam. nigdy więcej VW

Mam na stanie skode z BXE pod maską, polski salon na blacie 200 tys, gdybym nie był mechanikiem to na naprawy wydał bym więcej przez 5 lat niż wartość samochodu. 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Gnój od zawsze jest drogi

No za 160zł to ze dwie tony powinno być a nie "paczka" 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, hubertb napisał:

W tym roku to będzie za stówkę 5 rozrzutników. Bo tylko załadunek do zapłaty no i słoik miodu. Dwa będą za litr miodu bo załadunek ręczny i ze 4 swojego. I starczy żeby wszystko nagnoić. Zostanie 60kg saletry, 75kg saletrzaku jest i ten worek siarczanu dolistnie i więcej żadnych nawozów. Pszenicę się trochę wiosną poprószy, na trawę trochę a mieszanka i ziemniaki na samych poplonach i oborniku. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
hubertb napisał:

Przed chwilą, DANDYS napisał:

ale powiem wam. nigdy więcej VW

Mam na stanie skode z BXE pod maską, polski salon na blacie 200 tys, gdybym nie był mechanikiem to na naprawy wydał bym więcej przez 5 lat niż wartość samochodu. 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Gnój od zawsze jest drogi

o też mam bXe to słupek wymirnialem 😆

Opublikowano
24 minuty temu, hubertb napisał:

ten samochód pomimo upływu lat ma tą samą cenę ;) Polo i to jeszcze srebrne w 5 drzwiach to marzenie każdej grażynki. 

no nie, w 2015 dałem za niego 9600, sprzedałem w 2019 za 5400 chyba, fakt że ja to nie lubię cen windować, i z reguły pierwszy który przyjeżdża to zabiera, co by to nie było

ale chodziło to pięknie, mała buda i 101KM, ze świateł nie było mocnego

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, DANDYS napisał:

o też mam bXe to słupek wymirnialem 😆

Ja pompki(oczywiście wałeczek i głowica przy okazji=3tys zł), pompę tandemową, skraplacz, dwumasę, chyba z dwa razy zaciski, zamki w drzwiach kierowcy i pasażera. Lampy bo świeciły jak świeczki, przednią szybę bo nie lubie refleksów w nocy. Turbo, panewki i jeszcze ze dwie garści sterowników. 

W posiadanym wcześniej francuzie z 97 roku wymieniałem tarcze i klocki oraz elementy zawieszenia. 

Opublikowano

a wiesz co za golfa dałem 15tys , wsadziłem pieniędzy że wstyd mówić, miałem przed vectre, Focusa za 3tys i przez rok nic nie robiłem a jak kończył się przegląd to szedł na szrot

zawsze wszędzie dojechałem ,

Opublikowano

nie oszukujmy się, im nowsze auto tym więcej trzeba kasy na naprawy ładować, pięć lat miałem Golfa IV (w sumie to prawie równolegle z wyżej wymienionym Polo), przez pięć lat koszty napraw zamknęły się w 90zł

a teraz co i raz 300 w tego, 400 w drugiego, 880zł w tego, i tak po trochu

kolega zawsze wspomina biznes stulecia który sam zrobił, kupił Scenica za 15, wsadził 5, sprzedał za 10, wszystko w przeciągu pół roku

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Ja pompki(oczywiście wałeczek i głowica przy okazji=3tys zł), pompę tandemową, skraplacz, dwumasę, chyba z dwa razy zaciski, zamki w drzwiach kierowcy i pasażera. Lampy bo świeciły jak świeczki, przednią szybę bo nie lubie refleksów w nocy. Turbo, panewki i jeszcze ze dwie garści sterowników. 

W posiadanym wcześniej francuzie z 97 roku wymieniałem tarcze i klocki oraz elementy zawieszenia. 

Te zaciski ciągną się za tobą od ery poloneza 🤔

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v