Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Bardzo dobrze powinno być 500 za 5l

Zawsze by mniej leli przed zbiorem.

Toż czemu ja pokarany, jak przed zbiorem nie psiukam, a łąkę bym skropił coby pole pod zasiew jesienny przygotować, póki trawa nie ma metra wysokości :(

Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

Nie wiesz co mówisz, życzyłbym sobie żeby wszyscy byli tacy jak Szymon

Kupiłeś w cenie aluminium, poważnie. Za alusy teraz płacą 9zł/kg, a jedna felga waży pewnie koło 9/10kg

Tak jak wyżej napisałem, nie warto się bujać i wystawiać, wystawiasz komplet kół za 400zl, to ci dają 300, gdzie więcej na złom weźmiesz. Znajomy któremu wystawiam części samochodowe pewnego dnia rzucił tylko hasło żeby wszystkie aukcje z alusami skasować, i pojechało wszystko na hutę, w tym 18 cali od audi S-Line

Tak samo było tutaj. Teraz dorwał skup złomu co auta w całości biorą-10% z wagi na plastiki i wyciąga części tylko jak naprawdę się że coś konkretnego zarobi na tym.

4 godziny temu, 6465 napisał:

Marcin u mnie już było sześciu użytkowników AF spoko ludzie tak żeś nie masz się czego bać. Pisz adres i szykuj drewno na ognisko to się zjawimy.

To daj znać, pojadę w bagażniku incognito, może by zmienił zdanie o mnie 🤣

Deszcze co były na jutro zapowiadane, przeminęły.... Z jednej strony dobrze bo może wkoncu skończymy, ale dzień oddechu by się przydał w sumie. Ehhh te gumowe hektary....

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, szymon09875 napisał:

To daj znać, pojadę w bagażniku incognito, może by zmienił zdanie o mnie 🤣

Zajedziemy normalnie tylko na początku mu się powie że ty to jaki Pafnucy, a później się dowie jaka jest prawda😁

• Haha 3
Opublikowano

Dzień dobry wszystkim 

Ciepło słonecznie i sucho, wiater dmucha a deszczu nie widać 

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Zajedziemy normalnie tylko na początku mu się powie że ty to jaki Pafnucy, a później się dowie jaka jest prawda😁

Zajedziemy i zatniemy głupa zapytamy jak do Kowalskiego dojechać i wtedy pomyślimy czy wysiadać 

1 minutę temu, DANDYS napisał:

Dobry, pada dalej

IMG_20220512_051333.jpg

Wolałbym żeby bliżej padało 

• Like 2
Opublikowano
sadownik12 napisał:

Spoko, bo okoliczny pszczelarz zaoferował, że mogę mu odkłady swoje podrzucić to popilnuje przez jakiś czas. Więc i na dniach tym się zajmę.

Odkładów lepiej nie transportować. Mam z tym niemiłe doświadczenia. Zbyt słabe to na jakiekolwiek podróże. Robisz odkład i niech stoi w jednym miejscu.

Opublikowano

Witajcie,wieje ale słonecznie-na popołudnie niby deszcz-mógł by być ,byle spokojny.

Coś chyba się jest w powietrzu,przed wczoraj żona zygala,dzisiaj mi jakoś na nic🥴

Opublikowano
HF86 napisał:

dzień dobry 

.pada trochę i nawet grzmi 

Ta, jasne. Widać, że zmiana pogody, ale opadów brak.

Baks00 napisał:

żona zygala

Gratuluję, który tydzień? 😉

Opublikowano

Od 1 coś tam kropi

8 godzin temu, szymon09875 napisał:

Tak samo było tutaj. Teraz dorwał skup złomu co auta w całości biorą-10% z wagi na plastiki i wyciąga części tylko jak naprawdę się że coś konkretnego zarobi na tym.

🤣

Daj namiar na taki złom

Opublikowano
6 minut temu, Baks00 napisał:

Witajcie,wieje ale słonecznie-na popołudnie niby deszcz-mógł by być ,byle spokojny.

Coś chyba się jest w powietrzu,przed wczoraj żona zygala,dzisiaj mi jakoś na nic🥴

Może w ciąży 🤔

Opublikowano
7 godzin temu, hubertb napisał:

Stron na tłukli że hej!

@Bananek poszło pw. @Agrest t-5 odebrane? @Ursus932bis zdemontowałeś w końcu te pompę? 

14 godzin temu, Agrest napisał:

T5 do odbiory, tylko zastanawiam się czy warto.

Wymiana oleju, klocków hamulcowych, przewodów hamulcowych, linki ręcznego, regeneracja zacisków - 3700zł🤕

Pszenica sprzedana po 1300 wydawała się dobrą ceną. Na obecną chwilę to 2000 mało przy dobrym plonie. 

Oj  będzie płacz jesienią w kraju, bo to dopiero początek podwyżek. 

Opublikowano
7 godzin temu, hubertb napisał:

Stron na tłukli że hej!

@Bananek poszło pw. @Agrest t-5 odebrane? @Ursus932bis zdemontowałeś w końcu te pompę? 

Jeszcze nie ... Nie mam czasu 

Opublikowano

No cena można powiedzieć unijna, pojechałem do znajomego opony zmienić krzyknął 150zł tłumacząc podwyżkę z 60zł inflacją. Po 20 minutach negocjacji zapłaciłem 80zł. 

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, 6465 napisał:

Może w ciąży 🤔

No mi by się ciąża przydała 

Znaczy nie że ja w ciąży 😛

Edytowane przez Ursus932bis
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v