Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, kizak napisał:

hmmmm ,kowadło ,,gonisz'' ?  😐

Łapy od głębosza znalazłem 4 szt za 450 ale daleko i jedynie kurierem by dało. I obsypnik z ramą z ceownika 120 zespawany w profil za 400. Ale w sumie licząc wszystko to wyjdzie 1000 i jeszcze trzeba to jakoś zlepić 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Bananek napisał:

A to niby dlaczego? Myślisz, że ktoś urok rzucił?

Nie będę gdybal ale sam wiesz że Uderz w stół a nożyce same się odedzwią.

3/4to wpływ pogody 

4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Łapy od głębosza znalazłem 4 szt za 450 ale daleko i jedynie kurierem by dało. I obsypnik z ramą z ceownika 120 zespawany w profil za 400. Ale w sumie licząc wszystko to wyjdzie 1000 i jeszcze trzeba to jakoś zlepić 

Dasz se radę 😁 

A co do upraw to sam niewiem co jest😓😓

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano

Serdecznie jak przyjdzie na nich robić  ,coś tam nie dawno pisałem że jedno imadło w okolicy było ,i tu pochwaliłem się ,kutwa  za chwilę zdecydowałem się że zadzwonię . Wyparowało .😐. Acha ,młotami też nie podniecam się  ,jak przy prostowaniu belki polowej trzonek znanej firmy pękł po skosie ,i młot robiąc wyskok od kowadła przelecial przy mojej głowie wprost na walizkę z kluczami ,a chwilę wcześniej leżała na niej pilarka . 😐

8 minut temu, Bananek napisał:

Tobie, Kazik kowadeł i imadeł dość. 😉 

OJ dość 😑

Opublikowano
16 minut temu, szymon09875 napisał:

Jak Pudzian się weźmie za kurierke to paczki 150 kg będą możliwe. Paleta i około 200 zł.

Ze 120 powinna się nadać, zwłaszcza do 60.

Będę może miał idealny pod Zetora 🙄🙄 chociaż myślę czy go do siebie nie zostawić.

Tylko Ferdek dostanie po d*pie 800l/18m 

Za namową tu wielu specjalistów będę bardziej w ciąganego do trzydziechy celował , coś takie 👇

https://m.olx.pl/d/oferta/opryskiwacz-ciagany-1000l-CID757-IDOVFNs.html?reason=observed_search

Opublikowano
6 minut temu, superfarmer02 napisał:

przecież ktoś robił to pod obsypnik ,ale jakby jakiś  ,cuś w środek kształtownika wtulił ,to kto wie 

Opublikowano

Ło matko.

Albo 2000 l z zaczepem kopiującym pod większy ciągnik, albo zawieszany 800l, a nie takie gówno, gdzie połowę na uwrociu wygnieciesz.

I hydraulika. To ma pracę ułatwiać a nie wk***iać

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Szukaj takiego żebyś miał sterowanie w kabinie lub zaraz za kabiną a nie na beczce 

Wyjdzie się rozprostować kości , ogólnie to drogie takie ciągane

Opublikowano
7 minut temu, kizak napisał:

przecież ktoś robił to pod obsypnik ,ale jakby jakiś  ,cuś w środek kształtownika wtulił ,to kto wie 

Jo ale ta rama wygląda lepiej niż w niejednym nowym pługu. Narazie to sam nie wiem czy bawić się w jakieś samoróbki lub coś samemu lepić czy poczekać trochę i wziąć nowy 

Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Ło matko.

Albo 2000 l z zaczepem kopiującym pod większy ciągnik, albo zawieszany 800l, a nie takie gówno, gdzie połowę na uwrociu wygnieciesz.

I hydraulika. To ma pracę ułatwiać a nie wk***iać

To taki był by dobry👇🤔 , ale kuźwa średniego byka trzeba żeby to kupić i kilka razy w roku użyć 

https://m.olx.pl/d/oferta/opryskiwacz-ciagany-pilmet-2-1018-CID757-IDOWrjL.html

Opublikowano
Przed chwilą, DANDYS napisał:

a jaki masz oprysk?

A biardzki 300 l 

Opublikowano
5 minut temu, superfarmer02 napisał:

Jo ale ta rama wygląda lepiej niż w niejednym nowym pługu. Narazie to sam nie wiem czy bawić się w jakieś samoróbki lub coś samemu lepić czy poczekać trochę i wziąć nowy 

Jak umiesz lepić ,to lep ,a jak wieżyczka ,tocz to stawia opór 

Opublikowano
stempos1980 napisał:

Nie będę gdybal ale sam wiesz że Uderz w stół a nożyce same się odedzwią.

E no weź. Posądzasz mnie o moce nadprzyrodzone? 🤔 Ja to zupełnie nie ten typ człowieka żeby czegokolwiek komuś zazdrościł. A już na pewno nie pracy, której przy warzywach jest mnóstwo.

Opublikowano
3 minuty temu, DANDYS napisał:

oprysk a nie opryskowacz

Aaa  , fenoxin, tribenuron,rexade pak i chwastox turbo

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Siema 🙋WND 2 na plusie a łąki nad Wisłą siwe.

Jak ja nie lubię tego mostu. Najgorsze jak się ciężarówka z przeciwka trafi 

IMG_20220428_055501.jpg

tam nawet mniejszym busem strach jechać było, lusterka to się na żyletki mijały

2 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Pany ile może kosztować wysyłka paczki 60cm x 40cm x 20cm waga ok 150kg. Pójdzie to jako paczka czy raczej paleta? 

Druga sprawa czy rama zbudowana głównie z zespawnego w profil ceownika 100 lub 120 nada się na głębosz 3 łapowy? 

waga nie taka na paczkę, tylko paleta

możliwe że załapiesz się na tzw. półpaletę

za wysyłkę palety 80x120x170 i waga ok 120kg płaciłem ostatnio 160zł

jakby co to mam kupon rabatowy do DHLa, mogę udostepnić

1 godzinę temu, Ursus932bis napisał:

To kiedy to opryskać , za chwilę trzeba gnój pod kuku wozić , później pewnie siano się zacznie , to chyba przed żniwami albo całkiem zrezygnuje ...

Ale pojebany ten rok z pogodą 🤨

za duże traktory masz, sprzedaj siuntki i zetora, a kup za to dwie trzydziestki i małego ruska, wtedy zdążysz z robotą na 100%

• Like 3
  • Haha 2
Opublikowano
22 minuty temu, Bananek napisał:

E no weź. Posądzasz mnie o moce nadprzyrodzone? 🤔 Ja to zupełnie nie ten typ człowieka żeby czegokolwiek komuś zazdrościł. A już na pewno nie pracy, której przy warzywach jest mnóstwo.

Nie mówiłem o tobie tylko ogólnie

Opublikowano
15 minut temu, Łolek napisał:

To mauzera rzuć na kola i załóż pompę i belke od starego i masz to samo za darmo 

To chyba narazie zostanę przy zakupie nowego 400 l tolmet

I na dwa ha go ustawie

Opublikowano
6465 napisał:

8 minut temu, slawek74 napisał:

gdzie taki ? na zegrzu był podoby ?

Na Wiśle nowym dworze.

kiedyś na zegrzu był taki że jak dwie ciężarówki jechały to jak któraś odbiła się od krawężnika to lusterka poleciały🤪

Łolek napisał:

6 minut temu, Ursus932bis napisał:

Poczekam co Sławek vel @Agrest doradzi , on jest mocny w roślinności 🙂 

Mówisz że w korzeniu 🤔😁

czy ja wiem ze taki mocny 🤔 jak by był mocny to dzieci by była większa gromadka 🤭🤪

Ursus932bis napisał:

3 minuty temu, DANDYS napisał:

no jak przymrozek to nie ma co raczej pryskac

To kiedy to opryskać , za chwilę trzeba gnój pod kuku wozić , później pewnie siano się zacznie , to chyba przed żniwami albo całkiem zrezygnuje ...

Ale pojebany ten rok z pogodą 🤨

a ile tego po qq masz do przygotowania ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v