Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, kizak napisał:

hmmmm ,kowadło ,,gonisz'' ?  😐

Łapy od głębosza znalazłem 4 szt za 450 ale daleko i jedynie kurierem by dało. I obsypnik z ramą z ceownika 120 zespawany w profil za 400. Ale w sumie licząc wszystko to wyjdzie 1000 i jeszcze trzeba to jakoś zlepić 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Bananek napisał:

A to niby dlaczego? Myślisz, że ktoś urok rzucił?

Nie będę gdybal ale sam wiesz że Uderz w stół a nożyce same się odedzwią.

3/4to wpływ pogody 

4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Łapy od głębosza znalazłem 4 szt za 450 ale daleko i jedynie kurierem by dało. I obsypnik z ramą z ceownika 120 zespawany w profil za 400. Ale w sumie licząc wszystko to wyjdzie 1000 i jeszcze trzeba to jakoś zlepić 

Dasz se radę 😁 

A co do upraw to sam niewiem co jest😓😓

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano

Serdecznie jak przyjdzie na nich robić  ,coś tam nie dawno pisałem że jedno imadło w okolicy było ,i tu pochwaliłem się ,kutwa  za chwilę zdecydowałem się że zadzwonię . Wyparowało .😐. Acha ,młotami też nie podniecam się  ,jak przy prostowaniu belki polowej trzonek znanej firmy pękł po skosie ,i młot robiąc wyskok od kowadła przelecial przy mojej głowie wprost na walizkę z kluczami ,a chwilę wcześniej leżała na niej pilarka . 😐

8 minut temu, Bananek napisał:

Tobie, Kazik kowadeł i imadeł dość. 😉 

OJ dość 😑

Opublikowano
16 minut temu, szymon09875 napisał:

Jak Pudzian się weźmie za kurierke to paczki 150 kg będą możliwe. Paleta i około 200 zł.

Ze 120 powinna się nadać, zwłaszcza do 60.

Będę może miał idealny pod Zetora 🙄🙄 chociaż myślę czy go do siebie nie zostawić.

Tylko Ferdek dostanie po d*pie 800l/18m 

Za namową tu wielu specjalistów będę bardziej w ciąganego do trzydziechy celował , coś takie 👇

https://m.olx.pl/d/oferta/opryskiwacz-ciagany-1000l-CID757-IDOVFNs.html?reason=observed_search

Opublikowano
6 minut temu, superfarmer02 napisał:

przecież ktoś robił to pod obsypnik ,ale jakby jakiś  ,cuś w środek kształtownika wtulił ,to kto wie 

Opublikowano

Ło matko.

Albo 2000 l z zaczepem kopiującym pod większy ciągnik, albo zawieszany 800l, a nie takie gówno, gdzie połowę na uwrociu wygnieciesz.

I hydraulika. To ma pracę ułatwiać a nie wk***iać

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Szukaj takiego żebyś miał sterowanie w kabinie lub zaraz za kabiną a nie na beczce 

Wyjdzie się rozprostować kości , ogólnie to drogie takie ciągane

Opublikowano
7 minut temu, kizak napisał:

przecież ktoś robił to pod obsypnik ,ale jakby jakiś  ,cuś w środek kształtownika wtulił ,to kto wie 

Jo ale ta rama wygląda lepiej niż w niejednym nowym pługu. Narazie to sam nie wiem czy bawić się w jakieś samoróbki lub coś samemu lepić czy poczekać trochę i wziąć nowy 

Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Ło matko.

Albo 2000 l z zaczepem kopiującym pod większy ciągnik, albo zawieszany 800l, a nie takie gówno, gdzie połowę na uwrociu wygnieciesz.

I hydraulika. To ma pracę ułatwiać a nie wk***iać

To taki był by dobry👇🤔 , ale kuźwa średniego byka trzeba żeby to kupić i kilka razy w roku użyć 

https://m.olx.pl/d/oferta/opryskiwacz-ciagany-pilmet-2-1018-CID757-IDOWrjL.html

Opublikowano
Przed chwilą, DANDYS napisał:

a jaki masz oprysk?

A biardzki 300 l 

Opublikowano
5 minut temu, superfarmer02 napisał:

Jo ale ta rama wygląda lepiej niż w niejednym nowym pługu. Narazie to sam nie wiem czy bawić się w jakieś samoróbki lub coś samemu lepić czy poczekać trochę i wziąć nowy 

Jak umiesz lepić ,to lep ,a jak wieżyczka ,tocz to stawia opór 

Opublikowano
stempos1980 napisał:

Nie będę gdybal ale sam wiesz że Uderz w stół a nożyce same się odedzwią.

E no weź. Posądzasz mnie o moce nadprzyrodzone? 🤔 Ja to zupełnie nie ten typ człowieka żeby czegokolwiek komuś zazdrościł. A już na pewno nie pracy, której przy warzywach jest mnóstwo.

Opublikowano
3 minuty temu, DANDYS napisał:

oprysk a nie opryskowacz

Aaa  , fenoxin, tribenuron,rexade pak i chwastox turbo

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Siema 🙋WND 2 na plusie a łąki nad Wisłą siwe.

Jak ja nie lubię tego mostu. Najgorsze jak się ciężarówka z przeciwka trafi 

IMG_20220428_055501.jpg

tam nawet mniejszym busem strach jechać było, lusterka to się na żyletki mijały

2 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Pany ile może kosztować wysyłka paczki 60cm x 40cm x 20cm waga ok 150kg. Pójdzie to jako paczka czy raczej paleta? 

Druga sprawa czy rama zbudowana głównie z zespawnego w profil ceownika 100 lub 120 nada się na głębosz 3 łapowy? 

waga nie taka na paczkę, tylko paleta

możliwe że załapiesz się na tzw. półpaletę

za wysyłkę palety 80x120x170 i waga ok 120kg płaciłem ostatnio 160zł

jakby co to mam kupon rabatowy do DHLa, mogę udostepnić

1 godzinę temu, Ursus932bis napisał:

To kiedy to opryskać , za chwilę trzeba gnój pod kuku wozić , później pewnie siano się zacznie , to chyba przed żniwami albo całkiem zrezygnuje ...

Ale pojebany ten rok z pogodą 🤨

za duże traktory masz, sprzedaj siuntki i zetora, a kup za to dwie trzydziestki i małego ruska, wtedy zdążysz z robotą na 100%

• Like 3
  • Haha 2
Opublikowano
22 minuty temu, Bananek napisał:

E no weź. Posądzasz mnie o moce nadprzyrodzone? 🤔 Ja to zupełnie nie ten typ człowieka żeby czegokolwiek komuś zazdrościł. A już na pewno nie pracy, której przy warzywach jest mnóstwo.

Nie mówiłem o tobie tylko ogólnie

Opublikowano
15 minut temu, Łolek napisał:

To mauzera rzuć na kola i załóż pompę i belke od starego i masz to samo za darmo 

To chyba narazie zostanę przy zakupie nowego 400 l tolmet

I na dwa ha go ustawie

Opublikowano
6465 napisał:

8 minut temu, slawek74 napisał:

gdzie taki ? na zegrzu był podoby ?

Na Wiśle nowym dworze.

kiedyś na zegrzu był taki że jak dwie ciężarówki jechały to jak któraś odbiła się od krawężnika to lusterka poleciały🤪

Łolek napisał:

6 minut temu, Ursus932bis napisał:

Poczekam co Sławek vel @Agrest doradzi , on jest mocny w roślinności 🙂 

Mówisz że w korzeniu 🤔😁

czy ja wiem ze taki mocny 🤔 jak by był mocny to dzieci by była większa gromadka 🤭🤪

Ursus932bis napisał:

3 minuty temu, DANDYS napisał:

no jak przymrozek to nie ma co raczej pryskac

To kiedy to opryskać , za chwilę trzeba gnój pod kuku wozić , później pewnie siano się zacznie , to chyba przed żniwami albo całkiem zrezygnuje ...

Ale pojebany ten rok z pogodą 🤨

a ile tego po qq masz do przygotowania ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v