Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

z drugiej strony to ile dać by nie być ''dziadem'' i nie zbankrutować 🤔

Bananek napisał:

donweter1989 napisał:

11 godzin temu, Bananek napisał:

Urobek od wczorajszego popołudnia i ciągle siąpi. Do tego 7°C. 

Ale te pierwsze 7mm to chyba sam na zachętę "dopadales"😅

Mamy żelazną wodę.

chyba sztolca słabo wymieszałeś 🤭😁😁😁😁😁

Opublikowano

jak daleka rodzina i z 10 lat nie mieli czasu się pofatygować to dać życzenia powodzenia i się wykręcić i zamiast kasę w kopertę to se jakieś fajne weekendowe atrakcje zrobić 

Opublikowano
25 minut temu, slawek74 napisał:

dla nigo to młotek by rower wybić z głowy 🤪

ziemie liche pisałeś a Ty gnój i słomę sprzedajesz 🤦‍♂️

Aj tam nie dużo 🤭 tylko dobrą tonę 

W mieście na działki do ogródka byłem zawieźć 

Tak myślałem czy na zakupy przy okazji wjechać 🤣

IMG_20220420_181417.jpg

Opublikowano

no i mży, ale łubin zasiać zdążyłem.

ile czasu od siewu do oprysku przedwschodowo jest bezpiecznie dla łubinu?

Opublikowano

Najlepiej chyba do 5 dni 🤔 

U nas zawsze było pryskane na 2-3 dzień 

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

no i mży, ale łubin zasiać zdążyłem.

ile czasu od siewu do oprysku przedwschodowo jest bezpiecznie dla łubinu?

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Na ziarno czy "aby rósł"?

na ziarno. szkoda pola na byle co.

Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Najlepiej chyba do 5 dni 🤔 

U nas zawsze było pryskane na 2-3 dzień 

a może jutro sie uda.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Byckom dajesz? Mnie groch kurom posiać korci ale odpuszczam temat chyba całkowicie z wiadomych względów.

teraz to wymóg unijny. wcześniej mniejsze kawałki i aby na poplon. w tamtym roku nie siałem. zawsze po siewie pryskałem. teraz taka pogoda niepewna i sie zastanawiam ile max do oprysku. na opakowaniu, że jak najszybciej.

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

LLU +6 lekka mżawka 

Pierwsza sekcja zwłok zrobiona, zaraz trzeba będzie połączyć organy😉

uuu... co selekcjonujesz?

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

teraz to wymóg unijny. wcześniej mniejsze kawałki i aby na poplon. w tamtym roku nie siałem. zawsze po siewie pryskałem. teraz taka pogoda niepewna i sie zastanawiam ile max do oprysku. na opakowaniu, że jak najszybciej.

A, bo Ty masz tam areał powyżej jakiegoś progu... Bo to chyba o to chodzi. RSP musi to sieje groch i soję, wójt jedzie soją, kilku grochem obsiewa.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo to chyba o to chodzi.

no teraz wymóg odnośnie rmg.

jeszcze słonecznik na kwiat.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, stempos1980 napisał:

Pany ile oleju wchodzi do silnika Ihc 624?

Nie więcej niż 7.5/8l

Najlepiej sprawdzić na stronce traktorlexikon czy jakoś tak

8.5l jednak tak pisze w danych

Edytowane przez mf362
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Kurła, dobrze, że człowieka nic nie trzyma i nie rozkazuje... 

czy ja wiem.... tanim kosztem ten program.

Opublikowano

Ja tam wychodzę z założenia, że niech mają to co trzeba... Czyli kurs chemizacyjny, atest, książeczka, pasieka w PIW zarejestrowana i tyle... Koło pszczelarskie to tak bardziej niezobowiązująco. W przyszłym roku trzeba będzie kurs chemizacyjny odnowić bo 5 lat minie 🤔

Opublikowano

uuuuu, ale sie najadłem.... frytki se ugotowałem. ale dobre były👍

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

no teraz wymóg odnośnie rmg.

jeszcze słonecznik na kwiat.

To się wzbogacisz na tym gównie, też to sieję, jakbym miał kombajn do ziemniaków albo miał od kogo pożyczyć to bym 1ha ziemniaków zasadził, a ta kto z tym dziadostwem 

Opublikowano
50 minut temu, slawek74 napisał:

z drugiej strony to ile dać by nie być ''dziadem'' i nie zbankrutować 🤔

chyba sztolca słabo wymieszałeś 🤭😁😁😁😁😁

Myślę że min 3ke a 4ry to lux 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v