Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Poproszę o skrót wydarzeń. Od południa miałem taki zapierdziel, że nie było kiedy do was zajrzeć. A nu jeho. Ale Żem robotę podgonił. 

A na koniec dnia narobiłem na święta opału. @Agrest, patrz Pan.

IMG_20220413_175250.jpg

Odcinasz te drobiazgi?

Bo takie ładne czyste.

Pewnie to te ze szkoły🤭

I co masz na tyle drobnicy żeby corocznie robić?

Opublikowano
Agrest napisał:

Odcinasz te drobiazgi? Bo takie ładne czyste. Pewnie to te ze szkoły🤭   I co masz na tyle drobnicy żeby corocznie robić?

Nic nie odcinam. Tzn w niektórych takie grubsze muszę odciąć, ale to z metr i reszta w rębak. Mialbym mu tu robotę. Już dziś obiecałem swojemu księdzu, że mu zrobię trochę zrębki z jego gałęzi.

To nie szkolne, to moja wierzba. A tamte gałęzie opierniczyłem dalej za pomoc przy jednej robocie. 😉

Opublikowano

To macie jeszcze chętnych na drobne gałęzie?

U nas widzę ludzie pod bijaka albo na ognisko 

Opublikowano
Łolek napisał:

47 minut temu, Pafnucy napisał:

czy mógł bym skosztować? 🤔

no nic . trza się za robotę brać.

@slawek74 jakbyśmy jechali do @Łolek, to kiedy, i ile na paliwo byś chciał? no i pamiętaj! nie wszędzie otwarta brama!

To wy jeszcze nie wyjechali, a ja stoję i czekam 

weź krzesło dzisiaj miałem młyn do obiadu po zresztą też się nie nudziłem

Chłoporobotnik napisał:

Udany dzień, oprócz psikania pszenicy wszystko co zaplanowane to wykonane a nawet i więcej plus flaszka nalewki spożyta z "sadzokiem"... 

Popołudniu się trochę zachmurzyło, wiatr ze wschodu i od razu chłód... 

noe mów że częstowałeś alko a gość traktorem do domu wracał 🙆‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano
5 godzin temu, DANDYS napisał:

to masz kobite i ty sie martwisz o następcę, matko bosko

5 godzin temu, stempos1980 napisał:

Chopie ty nie czytaj tylko zalewają formę.

Nie tylko pompka puszcza rope bo sekcja też to robi.

5 godzin temu, Łolek napisał:

Mój kuzyn miał 46 jak u się córka urodziła 🤷‍♂️ a jego żona 40🤷‍♂️także się nie opierdalaj tylko gacie w dół i do roboty 

5 godzin temu, bratrolnika napisał:

Myślisz że nie mają tam rękawiczek???

A nie,jak pisali ma forach to wiadomo, sprawa jasna 

Ja kiedyś przeczytałem w internecie na forum że ziemia jest płaska, i teraz zbieram kasę żeby jechać na sam koniec i zobaczyć co tam jest za winklem

To nie powinna być wspólna decyzja 🤔

Jeszcze pasowało by mieć jakiś własny kąt , żeby taki maluszek miał komfortowe warunki 

Adam u mnie sekcjami nie puszcza bo niedawno robiona pompa, tylko pompka zasilająca daje 

Opublikowano
30 minut temu, Ursus932 napisał:

To nie powinna być wspólna decyzja 🤔

Jeszcze pasowało by mieć jakiś własny kąt , żeby taki maluszek miał komfortowe warunki 

Adam u mnie sekcjami nie puszcza bo niedawno robiona pompa, tylko pompka zasilająca daje 

zobacz ile ludzi nawet bez grosza się rozmnażają i cyk po mieszkanko socjalne, potem zasileczek, mopsy, gopsy. 

zacznij chopie coś działać bo Ci te patusy na koniec szklanki wody napewno nie podadzą, chyba żebyś się zadławił. 

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Co rośnie ? .

Taki prysznic .

Nie lepiej linia i kroplowniki w każdą doniczkę .

Większość jest na matach i "samo" się podlewa a dwa tunele są tak podlewane 

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Ile tuneli ogarniasz? Miałem miesiąc takich praktyk. Przy jest wynieś pozamiataj. Dziękuję za taką robotę 

Jest 6 takich starych tuneli i jeden nowy w którym jest pewnie tyle co w tych 6 starych 

Opublikowano

Narazie wypiłem szklankę koniaku 😊 , tak na koniec dnia 

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Narazie wypiłem szklankę koniaku 😊 , tak na koniec dnia 

Zimowy wieczór, w domku siedzą babcia i dziadek. Babia mówi:
- Oj, dziadku, przynieś z kredensu butelkę koniaczku, to się napijemy.
Jednak w butelce nie było ani kropelki. Na to dziadek poszedł do piwnicy.
Szukał długo, aż znalazł zakurzoną butelkę z napisem KONJAK.
Wraca do pokoju....... Dziadek i babcia piją po kieliszku, po dwa...
Ani się obejrzeli, poszła cała butelka.
I nagle przyszła im straszna ochota na sex.
Kochali się przez całą noc na wszystkie sposoby.
Nad ranem szczęśliwa babcia mówi:
- Oj, dziadku, to chyba po tym koniaczku tak nas wzięło.
Sprawdź, jaka to marka...
Na to dziadek czyta:
"KOŃ JAK NIE MOŻE 2 KROPLE NA WIADRO WODY"

2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

75 albo 76 rocznik teraz nie pamiętam 🤔

Tacy starzy ludzie jeszcze żyją? 

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v