Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, PRIMO napisał:

Oddałbym swojego z litra bimbra. 

Jest już w drodze. 

20191024_172928.jpg

Widać że z jednego terenu, pewnie od Olędra kupiony.

Identyczny mam, ale służy mi do herbicydów w sadzie. 

Już wielokrotnie spawany ale robi.

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

Kupił byś ciągany to byś miał więcej czasu na handel złomem.

Ja zalałem beczkę i 10ha jęczmienia w 7 kawałkach w 2h z tankowaniem zrobiłem.

No fajnie 🙂 , na wsi był by szok 🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Kto umowy nie podpisał to raczej nie 

Jakiej umowy? Kiedyś była jakaś zgoda żeby udostępnić dane do przedtawienia oferty ale żadnej umowy nie było. 

Edytowane przez dejmian90
Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

@Ursus932Marcin ja czasem lubię podnieść ci ciśnienie 🤷‍♂️🙋‍♂️

Mi to 400 l wystarczy 

Opublikowano (edytowane)

A niech będzie.

U mnie napalony dzierżawca około 100ha w kilkudziesięciu kawałkach  pryskał zawieszanym 800l. Jeździł do usranej śmierci.

Kupiłem swojego złomka, widziałem nutkę zazdrości w oku i za chwilę kupił 3000l. Teraz ma więcej czasu, mniej zmęczony, mniej paliwa. Same plusy. W okolicy sporo ciąganych się pojawiło. 

Mnie przerażały uwrocia na wąskich działkach.

Kurna przy tak skrętnych opryskiwaczach jest to zupełnie nieistotny problem.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

No fajnie 🙂 , na wsi był by szok 🙆‍♂️

Opublikowano
Agrest napisał:

Mnie przerażały uwrocia na wąskich działkach. Kurna przy tak skrętnych opryskiwaczach jest to zupełnie nieistotny problem.

Też się tego obawiałem ale myślę, że dam radę 😉. Ten sezon jeszcze się przemęczę pilmetem a na przyszły będzie ciągany

Opublikowano
4 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Też się tego obawiałem ale myślę, że dam radę 😉. Ten sezon jeszcze się przemęczę pilmetem a na przyszły będzie ciągany

Ja w zeszłym roku 1200 zawieszanego i myk 5 a z bidy 6 ha na raz 

Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

Tylko szukaj z komputerem

A co ten komputer daje ? 

Jak się zepsuje 🤔

Opublikowano
Łolek napisał:

4 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Ja w zeszłym roku 1200 zawieszanego i myk 5 a z bidy 6 ha na raz 

Myślałem też nad takim ale to bym musiał pryskać minimum osiemdziesiątką

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Coś wiesz już na temat który pisaliśmy ?

Narazie nic 

Opublikowano
10 minut temu, Ursus932 napisał:

A co ten komputer daje ? 

Jak się zepsuje 🤔

A to że wpisujesz liczbę l/ha I jedziesz. Pasuje 7km/h to tyle jedziesz. Chcesz szybciej to dodajesz gazu czy zmieniasz bieg i dalej jedziesz s komputer ustala potrzebne ciśnienie.

Jak się popsuje to masz tak jak w swoim. Ustalasz wydatek końcówek z tabeli producenta,  zakładasz prędkość zabiegu odczytujesz potrzebne ciśnienie, ustawiasz i jedziesz. Ale już pilnujesz prędkości i parametrów pracy .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v