Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na rope, sie zawsze znajdzie kupiec w każdej ilosci . 

Każdemu polecam symulacje życia bez energi czy to z jej braku czy to z braku pieniedzy na te dobra 

Tak tydzien albo wiecej  w zimnym, na rowerku, bez pradu . nie wspominam o pracy w polu...

Beda ciekawe refleksje 😂 tylko czy ktoś da rade tydzień ogarnać🤣??

Ciekawe jak emeryci na wsi dadza rade schorowani zmeczeni robota za psi grosz dziadki beda musieli pracy szukać żeby opał kupić . no piekne czasy 21 wiek 🤯

Edytowane przez V12
Opublikowano
Baks00 napisał:

23 minuty temu, HF86 napisał:

ja co najwyżej z hudrauliki to kran, albo poidło byckom 

A hydraulik od damskiej kanalizacji🤔😁😉

Rurę to każdy przepcha 😉

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, HF86 napisał:

ja się w hydraulike nie bawię. Radaszkiewicz konkretnie robi. ja co najwyżej z hudrauliki to kran, albo poidło byckom 

A to wiem że on robi, tylko jak mi bojler podłączył to już śniedzieje po 8 latach wszystko i skasował że drugi bojler bym kupił 🥺🥺🥺

A masz podłogówkę u siebie? Ile pętli na ile m²?

51 minut temu, GRZES1545 napisał:

A jakie masz do dyspozycji? Diamond Kantherm Wawin są ok, choć kiedyś i marketowskie montowałem i też były ok.

Raczej wszystkie, bardziej do kantherma się przekonuję bo w Białymstoku produkują, a diamond to chińczyć z tego co mówili w hurtowni. Myślę popytam, może ktoś pamięta jakie u siebie zakładał 👀👀👀

Edytowane przez kris91
Opublikowano (edytowane)

Ludzi niektórzy co znam to po robocie są nie raz tak wyjebani że piwa im sie otworzyć nie chce a z tej pracy jadą samochodem . 

11 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Wtedy chleb i inna żywność będzie po tyle , że mało który będzie miał siłę na tym rowerku dymać 😉

A sumie ciekawe założenie jest lansowane , społeczenstwo zbiednieje bedzie gorzej jesć, wiecej pracować  za psi ...

ale bedziemy silniejsi 🤣 

ale podobno jak sie w zimnym'siedzi to zdrowie wzrasta 🤣

Edytowane przez V12
Opublikowano
13 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Wtedy chleb i inna żywność będzie po tyle , że mało który będzie miał siłę na tym rowerku dymać 😉

Już coś się dzieje. Rozmawiałem dziś ze znajomą, która sprzedaje koncentraty i pasze, jakiś dziwnie duży ruch się zrobił na pasze dla indyków i koncentraty dla brojlerów, większy niż w innych latach o tej porze.

Opublikowano
40 minut temu, V12 napisał:

Na rope, sie zawsze znajdzie kupiec w każdej ilosci . 

Każdemu polecam symulacje życia bez energi czy to z jej braku czy to z braku pieniedzy na te dobra 

Tak tydzien albo wiecej  w zimnym, na rowerku, bez pradu . nie wspominam o pracy w polu...

Beda ciekawe refleksje 😂 tylko czy ktoś da rade tydzień ogarnać🤣??

Ciekawe jak emeryci na wsi dadza rade schorowani zmeczeni robota za psi grosz dziadki beda musieli pracy szukać żeby opał kupić . no piekne czasy 21 wiek 🤯

Wszystkim się dostanie po jajach nie tylko w polskiej krainie najpierw wirus teraz wojna, w ujsa też paliwa drogie jak nigdy dotąd, ale z drugiej strony stać i patrzeć jak mocniejszy leje słabszego bez powodu to też nie bardzo 

Prosty przykład jak byś ( bym) widział jak 18latek bije 13to latka na ulicy to byś (bym) pewnie pomógł temu małemu bez względu na konsekwencje 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Tylko to zły przykład... 

A jakby ci ten 13 latek wczesniej zgwałcił i zamordował córkę to tyz byś mu pomógł? 

Jak nas Niemce napadły to Ukraincy nam pomogli czy nas mordowali? 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 3
Opublikowano
V12 napisał:

Nie tylko emeryci , słyszałem wypowiedzi przeciętnych ludzi żyjących w mieście, obydwoje pracują ale mimo to opłaty i czynsz pochłaniają ogromne pieniądze, blok podpięte do sieci ciepłowniczej , już teraz się obawiają, że zwyczajnie nie dają rady w przyszłym sezonie bo rachunki za samo ogrzewanie ile pójdą do góry

Opublikowano (edytowane)

@Łolek

Z paliwem, weglem jest tak że zawsze któs je kupi , a brak jego lub wielka cena doprowadzi że choć byś nie wiem jak pomagał w dłużym czasie sam sie zniszczysz

Taki świat, bez ropy wegla  ta cywilizacja  na ta chwile to ruina i głód , oraz rozpieducha miedzy ludzmi przezwyczajen latwo nie zmienisz'

Ja podchodze do oceny bez emocji ot tyle, podobnie do tej "panidemi" podchodzilem i żyje 

Edytowane przez V12
Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Tylko to zły przykład... 

A jakby ci ten 13 latek wczesniej zgwałcił i zamordował córkę to tyz byś mu pomógł? 

Raczej dziadek trzynastolatka, dzieci nie powinny płacić za grzechy rodziców 

Jakoś z niemiaszkami nie mamy oporów interesów robić 

To są naprawdę trudne decyzje i ciężko dać jednoznaczna dobrą odpowiedź 

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, kris91 napisał:

A to wiem że on robi, tylko jak mi bojler podłączył to już śniedzieje po 8 latach wszystko i skasował że drugi bojler bym kupił 🥺🥺🥺

A masz podłogówkę u siebie? Ile pętli na ile m²?

Raczej wszystkie, bardziej do kantherma się przekonuję bo w Białymstoku produkują, a diamond to chińczyć z tego co mówili w hurtowni. Myślę popytam, może ktoś pamięta jakie u siebie zakładał 👀👀👀

Średnio liczę 5mb na 1m² co 15cm-20cm, i pętla tak do 80mb rurki.

Opublikowano (edytowane)

Wiesz w naszej sytuacji gdzie mamy takiego a nie innego sąsiada to dla nas to dobrze ze napadł na nich a nie na nas.... Brutalne to jest ale nic my na to nie poradzimy 

3 minuty temu, Łolek napisał:

Raczej dziadek trzynastolatka, dzieci nie powinny płacić za grzechy rodziców 

Jakoś z niemiaszkami nie mamy oporów interesów robić 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 3
Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Na razie ludzie mysla jakos to bedzie, jak z portfela flaka nie bedzie na opał. paliwo to emocje beda inne 

Opublikowano (edytowane)

Tylko jest ta różnica, że Hitler  dziś (przynajmniej oficjalnie) nie jest traktowany jako bohater w Niemczech w przeciwieństwie do bandery i tego co robił

Edytowane przez Sylwekx25
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

ale na razie liczy się tu i teraz.

I tak i nie. Juz jeden z kolegów mi tak napisał . 

Ale jak bym nie wybiegal w przyszlosc choć troche to teraz za paliwo na gospodarke i opał ktorego kupiłem na dwa sezony , tu i teraz musial by dołożyć kilka a prawie nascie tyś zł . i skąd to wziąsć ano bym musiał za***rdalać za darmo aby ten sam surowiec kupić .

Wiadomo na całe życie nie kupiłem ale choć troche mniej próżnej roboty której i tak coraz wiecej 

Edytowane przez V12
Opublikowano
6465 napisał:

Trudno. Jestem się w stanie z tym pogodzić. A nigdy w życiu nie wspierał bym mordercy.

1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Tylko , że Węgry będą mieli ropę i gaz po normalnych cenach a my ? po 10 zł za l ? 😕

tak sobie wmawiajcie, a później Obajtek się chwali że największy zysk w histori orlenu 🤦‍♂️🤦‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v