Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na rope, sie zawsze znajdzie kupiec w każdej ilosci . 

Każdemu polecam symulacje życia bez energi czy to z jej braku czy to z braku pieniedzy na te dobra 

Tak tydzien albo wiecej  w zimnym, na rowerku, bez pradu . nie wspominam o pracy w polu...

Beda ciekawe refleksje 😂 tylko czy ktoś da rade tydzień ogarnać🤣??

Ciekawe jak emeryci na wsi dadza rade schorowani zmeczeni robota za psi grosz dziadki beda musieli pracy szukać żeby opał kupić . no piekne czasy 21 wiek 🤯

Edytowane przez V12
Opublikowano
Baks00 napisał:

23 minuty temu, HF86 napisał:

ja co najwyżej z hudrauliki to kran, albo poidło byckom 

A hydraulik od damskiej kanalizacji🤔😁😉

Rurę to każdy przepcha 😉

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, HF86 napisał:

ja się w hydraulike nie bawię. Radaszkiewicz konkretnie robi. ja co najwyżej z hudrauliki to kran, albo poidło byckom 

A to wiem że on robi, tylko jak mi bojler podłączył to już śniedzieje po 8 latach wszystko i skasował że drugi bojler bym kupił 🥺🥺🥺

A masz podłogówkę u siebie? Ile pętli na ile m²?

51 minut temu, GRZES1545 napisał:

A jakie masz do dyspozycji? Diamond Kantherm Wawin są ok, choć kiedyś i marketowskie montowałem i też były ok.

Raczej wszystkie, bardziej do kantherma się przekonuję bo w Białymstoku produkują, a diamond to chińczyć z tego co mówili w hurtowni. Myślę popytam, może ktoś pamięta jakie u siebie zakładał 👀👀👀

Edytowane przez kris91
Opublikowano (edytowane)

Ludzi niektórzy co znam to po robocie są nie raz tak wyjebani że piwa im sie otworzyć nie chce a z tej pracy jadą samochodem . 

11 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Wtedy chleb i inna żywność będzie po tyle , że mało który będzie miał siłę na tym rowerku dymać 😉

A sumie ciekawe założenie jest lansowane , społeczenstwo zbiednieje bedzie gorzej jesć, wiecej pracować  za psi ...

ale bedziemy silniejsi 🤣 

ale podobno jak sie w zimnym'siedzi to zdrowie wzrasta 🤣

Edytowane przez V12
Opublikowano
13 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Wtedy chleb i inna żywność będzie po tyle , że mało który będzie miał siłę na tym rowerku dymać 😉

Już coś się dzieje. Rozmawiałem dziś ze znajomą, która sprzedaje koncentraty i pasze, jakiś dziwnie duży ruch się zrobił na pasze dla indyków i koncentraty dla brojlerów, większy niż w innych latach o tej porze.

Opublikowano
40 minut temu, V12 napisał:

Na rope, sie zawsze znajdzie kupiec w każdej ilosci . 

Każdemu polecam symulacje życia bez energi czy to z jej braku czy to z braku pieniedzy na te dobra 

Tak tydzien albo wiecej  w zimnym, na rowerku, bez pradu . nie wspominam o pracy w polu...

Beda ciekawe refleksje 😂 tylko czy ktoś da rade tydzień ogarnać🤣??

Ciekawe jak emeryci na wsi dadza rade schorowani zmeczeni robota za psi grosz dziadki beda musieli pracy szukać żeby opał kupić . no piekne czasy 21 wiek 🤯

Wszystkim się dostanie po jajach nie tylko w polskiej krainie najpierw wirus teraz wojna, w ujsa też paliwa drogie jak nigdy dotąd, ale z drugiej strony stać i patrzeć jak mocniejszy leje słabszego bez powodu to też nie bardzo 

Prosty przykład jak byś ( bym) widział jak 18latek bije 13to latka na ulicy to byś (bym) pewnie pomógł temu małemu bez względu na konsekwencje 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Tylko to zły przykład... 

A jakby ci ten 13 latek wczesniej zgwałcił i zamordował córkę to tyz byś mu pomógł? 

Jak nas Niemce napadły to Ukraincy nam pomogli czy nas mordowali? 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 3
Opublikowano
V12 napisał:

Nie tylko emeryci , słyszałem wypowiedzi przeciętnych ludzi żyjących w mieście, obydwoje pracują ale mimo to opłaty i czynsz pochłaniają ogromne pieniądze, blok podpięte do sieci ciepłowniczej , już teraz się obawiają, że zwyczajnie nie dają rady w przyszłym sezonie bo rachunki za samo ogrzewanie ile pójdą do góry

Opublikowano (edytowane)

@Łolek

Z paliwem, weglem jest tak że zawsze któs je kupi , a brak jego lub wielka cena doprowadzi że choć byś nie wiem jak pomagał w dłużym czasie sam sie zniszczysz

Taki świat, bez ropy wegla  ta cywilizacja  na ta chwile to ruina i głód , oraz rozpieducha miedzy ludzmi przezwyczajen latwo nie zmienisz'

Ja podchodze do oceny bez emocji ot tyle, podobnie do tej "panidemi" podchodzilem i żyje 

Edytowane przez V12
Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Tylko to zły przykład... 

A jakby ci ten 13 latek wczesniej zgwałcił i zamordował córkę to tyz byś mu pomógł? 

Raczej dziadek trzynastolatka, dzieci nie powinny płacić za grzechy rodziców 

Jakoś z niemiaszkami nie mamy oporów interesów robić 

To są naprawdę trudne decyzje i ciężko dać jednoznaczna dobrą odpowiedź 

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, kris91 napisał:

A to wiem że on robi, tylko jak mi bojler podłączył to już śniedzieje po 8 latach wszystko i skasował że drugi bojler bym kupił 🥺🥺🥺

A masz podłogówkę u siebie? Ile pętli na ile m²?

Raczej wszystkie, bardziej do kantherma się przekonuję bo w Białymstoku produkują, a diamond to chińczyć z tego co mówili w hurtowni. Myślę popytam, może ktoś pamięta jakie u siebie zakładał 👀👀👀

Średnio liczę 5mb na 1m² co 15cm-20cm, i pętla tak do 80mb rurki.

Opublikowano (edytowane)

Wiesz w naszej sytuacji gdzie mamy takiego a nie innego sąsiada to dla nas to dobrze ze napadł na nich a nie na nas.... Brutalne to jest ale nic my na to nie poradzimy 

3 minuty temu, Łolek napisał:

Raczej dziadek trzynastolatka, dzieci nie powinny płacić za grzechy rodziców 

Jakoś z niemiaszkami nie mamy oporów interesów robić 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 3
Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Na razie ludzie mysla jakos to bedzie, jak z portfela flaka nie bedzie na opał. paliwo to emocje beda inne 

Opublikowano (edytowane)

Tylko jest ta różnica, że Hitler  dziś (przynajmniej oficjalnie) nie jest traktowany jako bohater w Niemczech w przeciwieństwie do bandery i tego co robił

Edytowane przez Sylwekx25
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

ale na razie liczy się tu i teraz.

I tak i nie. Juz jeden z kolegów mi tak napisał . 

Ale jak bym nie wybiegal w przyszlosc choć troche to teraz za paliwo na gospodarke i opał ktorego kupiłem na dwa sezony , tu i teraz musial by dołożyć kilka a prawie nascie tyś zł . i skąd to wziąsć ano bym musiał za***rdalać za darmo aby ten sam surowiec kupić .

Wiadomo na całe życie nie kupiłem ale choć troche mniej próżnej roboty której i tak coraz wiecej 

Edytowane przez V12
Opublikowano
6465 napisał:

Trudno. Jestem się w stanie z tym pogodzić. A nigdy w życiu nie wspierał bym mordercy.

1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Tylko , że Węgry będą mieli ropę i gaz po normalnych cenach a my ? po 10 zł za l ? 😕

tak sobie wmawiajcie, a później Obajtek się chwali że największy zysk w histori orlenu 🤦‍♂️🤦‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v