Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, MonteChristo napisał:

O tak ruskim węglem palisz 🤦‍♂️

Wczoraj na mnie zamach był ze strony ruskich, ale jakoś żyje. Pierogów ruskich się na jadłem jak stara babą w gosciach ze smażoną cebulką takich lekko podrumienionych. Jak mnie zgaga na wieczór dopadła 🤦‍♂️

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Wczoraj na mnie zamach był ze strony ruskich, ale jakoś żyje. Pierogów ruskich się na jadłem jak stara babą w gosciach ze smażoną cebulką takich lekko podrumienionych. Jak mnie zgaga na wieczór dopadła 🤦‍♂️

To raczej była tylko prowokacja ,atak był by wtedy jakby leciało z dwóch stron 🙊 i to przez całą noc

Edytowane przez Sylwekx25
Opublikowano
3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

To raczej była tylko prowokacja ,atak był by wtedy jakby leciało z dwóch stron 🙊 i to przez całą noc

Nie, to atak był. Ciągnik składałem chłopu to ciężko mi było 😂 dziś był z wiochy obok. Silnik złożyli a blok pęknięty mają i jak temu zaradzi. Mówię dam 5 i przyprowadź będzie po problemie 😂

Opublikowano
13 minut temu, TheraRolnik napisał:

Czemu ty tak nie ekologicznie palisz 🤔

Bo tanio

12 minut temu, bratrolnika napisał:

w kończącym się sezonie 1920kg ekogroszku, i 12m3 drewna (raczej marnej jakości-dużo desek, palet)

dziś muszę trochę dociąć, niby jeszcze na parę dni mam, ale coś czuję że może braknąć

popierdzieliłem, Gold był po 2500, teraz zjechał na 2400

Silvera ostatnio nie było, teraz po 2250 jest

Na porcie podobno ekogroszek 2700 luzem

10 minut temu, MonteChristo napisał:

Niewiem jak ruski węgiel wygląda, ten jest czarny 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Przed chwilą, MonteChristo napisał:

Osz ty ja zabroniłem robić ruskich pierogów, a jak słyszę T25 to zatykam uszy, a jak widzę to zasłaniam oczy 😊

Opublikowano
12 minut temu, bratrolnika napisał:

w kończącym się sezonie 1920kg ekogroszku, i 12m3 drewna (raczej marnej jakości-dużo desek, palet)

dziś muszę trochę dociąć, niby jeszcze na parę dni mam, ale coś czuję że może braknąć

popierdzieliłem, Gold był po 2500, teraz zjechał na 2400

Silvera ostatnio nie było, teraz po 2250 jest

Jaki to piec? 

Kurde pasował by mi na ekigroszek i drewno, ale podobno nie kupi. 

Nawet ze ruszta nie dołoży. 

A do tyłka z wymysłami ekologów 

Gadalem juz o tym, ale ciagle nie wiem na jaki piec wymienić stary

Opublikowano
3 minuty temu, MonteChristo napisał:

Osz ty ja zabroniłem robić ruskich pierogów, a jak słyszę T25 to zatykam uszy, a jak widzę to zasłaniam oczy 😊

A jak lede zobaczysz? Tego składanego w Polsce 

Opublikowano
2 minuty temu, MonteChristo napisał:

To widząc piękna Ruska napalona na Ciebie kobietę-,,podciagasz spodnie''🤔😉

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

Jaki to piec? 

Kurde pasował by mi na ekigroszek i drewno, ale podobno nie kupi. 

Nawet ze ruszta nie dołoży. 

A do tyłka z wymysłami ekologów 

Gadalem juz o tym, ale ciagle nie wiem na jaki piec wymienić stary

Kolton Duox 25kW

Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

Poniżej 1000 nie musisz 

Tak da się radę 

Marek szukaj u sibie w okolicy jaką przyczepe dla mnie 🙂 

Opublikowano

Jak Leda to tylko mnie troszkę w brzuchu skręca, a jak ruska napalona babka to chowam głowę w piasek 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v