Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chłopaki jakieś oświadczenie to się spisuje przy kupnie/sprzedaży opryskiwacza bo tu sprzedający mi mówi że musimy spisać bo chce mieć czysto w papierach , "kończy działalność rolniczą" 

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Czasem się ,zastanawiam czy Ty to na powaznie piszesz, czy jednak ładujesz tu ludzi pod uj udając takiego "nie rozwojowego"

To prawda jestem taki , nie lubię zmian 🙂., A zresztą nie mam dzieci to co będe się rozwijać ,dla kogo 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

A nie lepiej jakiś florovit czy inne? Ja tam się nie znam na uprawach i na niczym ale według mnie te odżywki to głównie żeby micro dostarczyć 

Nigdy nie próbowałem, w sumie w probiotyki też nie wierzyłem ale po 3 latach stosowania uważam że gleba poprawiła się mocno. 

Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

Chłopaki jakieś oświadczenie to się spisuje przy kupnie/sprzedaży opryskiwacza bo tu sprzedający mi mówi że musimy spisać bo chce mieć czysto w papierach , "kończy działalność rolniczą" 

umowa kupna-sprzedazy

Opublikowano
19 minut temu, Belaruss820 napisał:

@stempos1980 tak przy okazji zabawy z synem, to tylko część zabawek,a jeszcze na górze w pokoju ma sporo. Ale widze ze tu tez brakuje kilku małych claasów😀

20220405_102105.jpg

Mój wczoraj xakupil kombajn do zboża sieczkarnie do qw i kombajn z hederem do traw🙊 

Rozwija się a ojciec nic🤭

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

A nie lepiej jakiś florovit czy inne? Ja tam się nie znam na uprawach i na niczym ale według mnie te odżywki to głównie żeby micro dostarczyć 

Florovit jest bardzo skuteczny testowany przy domu na ogrodzie , por jak był odżywiany co 10 dni tal rósł aż popękał .

• Like 1
Opublikowano
Ursus932 napisał:

teoretycznie przy wszystkim powinno sie umowę pisać i zgłaszać do skrbówki

Opublikowano
4 godziny temu, Ursus932 napisał:

Chłopaki jeszcze myślę jakiś większy opryskiwacz wymienić , do ciapka to ile litrów, 500 da rade🤔

Tak jak wcześniej pisali, 400 do ciapka to są "wszystkie pieniądze" więcej to ciapek co chwila będzie oglądał gwiazdy.

3 godziny temu, Ursus932 napisał:

Rsm odpada , 400 l może być ciut za mały żeby zrobić 2 ha na raz 

Zetora gdzie z takim kołami w zboże 🤨

Ale ja nie jestem rozwojowy , tak sobie tylko robię , bo nawet nie wiem jak długo to będe ciągnął , i po co szeroka belka nie będe widział gdzie był poprzedni przejazd

To musisz się zdecydować albo 400 do ciapka, albo większy do 3P. Kup większy, zacznij robić ścieżki i pryskaj 3p

2 godziny temu, Sylwekx25 napisał:

Marcin kup 600 l i nie pożałujesz. Na mniejsze beczki szkoda paliwa.

600 tak ale nie do ciapka, chyba że będzie lał po 400l to tak

Opublikowano
5 minut temu, robert55555 napisał:

umowa kupna-sprzedazy

1 minutę temu, slawek74 napisał:

teoretycznie przy wszystkim powinno sie umowę pisać i zgłaszać do skrbówki

Chodzi do piorinu czy jak pisze Sylwek atest

Opublikowano
stempos1980 napisał:

Mój wczoraj xakupil kombajn do zboża sieczkarnie do qw i kombajn z hederem do traw🙊  Rozwija się a ojciec nic🤭

jaki kumbaj ? chrześnica tydzień temu była z jd 660 obiecała w żniwa obkosić 😁👍

Opublikowano
Przed chwilą, DANDYS napisał:

k**wa 600litrowym 40ha rozlewac matko

300 litrowym teraz leję , same chwasty raz do roku , jeszcze 5 biegiem a napełniam z głębinowej rura dwa cale kilkanaście sekund i pełny 

Opublikowano
11 minut temu, Ursus932 napisał:

To prawda jestem taki , nie lubię zmian 🙂., A zresztą nie mam dzieci to co będe się rozwijać ,dla kogo 

Jesteś młody to dzieci jeszcze możesz "naprodukować" całą gromadkę👨‍👦👨‍👧👩‍👦👩‍👧. U Twojej instynkt macierzyński się obudzi, to Ci nie da spokoju. Zobacz, celebryty mają po 70 lat i jeszcze zostają ojcami

Opublikowano
11 minut temu, Ursus932 napisał:

Chodzi do piorinu czy jak pisze Sylwek atest

Jak masz umowe kupna-sprzedaży do zgłaszać możesz do uks i piorinu. Sprzedającego już piorn nie kontroluje, przynajmniej nie powinien.

Opublikowano
6 minut temu, robert55555 napisał:

Jak masz umowe kupna-sprzedaży do zgłaszać możesz do uks i piorinu. Sprzedającego już piorn nie kontroluje, przynajmniej nie powinien.

To będe musiał umowę opłacić w skarbówce ?

Opublikowano
18 minut temu, jacor73 napisał:

Tak jak wcześniej pisali, 400 do ciapka to są "wszystkie pieniądze" więcej to ciapek co chwila będzie oglądał gwiazdy.

To musisz się zdecydować albo 400 do ciapka, albo większy do 3P. Kup większy, zacznij robić ścieżki i pryskaj 3p

600 tak ale nie do ciapka, chyba że będzie lał po 400l to tak

albo ciągany jezeli nie ma traktorażeby udzwignąć 3p jest lekki . ja miałem do zetora 7011 1000l tecnoma i 200kg na przodzie i dawał rade 

Opublikowano

Do UKS po jakiego groma, do urzędu skarbowego to prędzej. Jako rolnik zwolniony z podatku od czynności cywilnoprawnych PPC. Jak używany to wartość poniżej 1000 i już spokój na całego.

Opublikowano
Ursus932 napisał:

To będe musiał umowę opłacić w skarbówce ?

do 1000zł tylko zgłaszasz ...😉

Opublikowano
12 minut temu, slawek74 napisał:

Marcin ale po co się męczyć 300L kup możliwie duży tak samo i z rozsiewaczem będziesz miał więcej czasu dla lubej to i dzieci się szybciej znajdą 😉

nie masz działek powyżej 3ha ?

Mam jedną 4 i 2,7 reszta max 2 ha

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v