Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

ja zasialem 1 czerwca

dobra. za takie podpowiedzi, to dziękuję.

Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał:

Siewało się 😛 ja zasialem 1 czerwca 

6D5F85C0-382F-4880-B9C3-7C5E9A374AE4.jpeg

Ile kg wysłałeś na ha?

Opublikowano
26 minut temu, marcin19071980 napisał:

No i następny klamot kupiony. Pinkny nie jest ale przynajmniej tani. Przy 13753mth połkną zawór. 

IMG_20220328_155651.jpg

No fajnie , szkoda że nie John 🙂

Na tych badylach czuć piniądz 😎

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

To juz unia i na zmianę dachów daje? 🤦‍♂️

W programie rmg od samego początku była opcją wymiany pokrycia dachowego. Podobno ma być też inny program i tam maja dawać 400zl na M2.

Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

ile kg słonecznika w kukurydzy?

To słonecznik a kukurydzy trochę mi zostało wiec wysypałem razem 😛

2 minuty temu, robert55555 napisał:

Ile kg wysłałeś na ha?

Nie pamietam chyba ze 30 kg ale to na 70 arów 

3 minuty temu, robert55555 napisał:

Ile kg wysłałeś na ha?

Unia daje na zmianę pokryć? 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

😛

Unia daje na zmianę pokryć? 🤔

W restrukturyzacji małych gospodarstw od 2017 roku była opcją wymiany pokrycia dachowego. Z słyszałem że ma być jakiś program tylko do wymiany pokrycia dachowego i maja dawać 400 M2.

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

Unia daje na zmianę pokryć?

nooo. możesz pokryć i jeszcze zapłacą... :ph34r:

Opublikowano
3 minuty temu, robert55555 napisał:

W programie rmg od samego początku była opcją wymiany pokrycia dachowego. Podobno ma być też inny program i tam maja dawać 400zl na M2.

Dajta spokój, ratowanie nieboszczyków. 

Opublikowano
3 godziny temu, superfarmer02 napisał:

@chloporobotnik@Chłoporobotnik @sadownik12 dla kur to może być taka śruta gnieciona tylko trochę grubsza? 

Jak najbardziej, tylko żeby ziarno było łupnięte, a nie sprasowane. Ty gniotownik kupiłeś?

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Grubsza jak najbardziej. Aby rozdrobnione ziarko na kilka części.

20220328_171637.jpg

Nono, tak myślałem że to. Fajnie, że blisko domu ale... - za brak rynienki do próby kręconej i zagarniaczy. Trzeba  dorobić i już koszt. Tam są mocowanie chociaż pod rynnę? To na centralnym docisku jest? Powiem Ci, już nie pamiętam ile ja dałem za fionę w gdowie, ale coś między 3- 3,5k i chyba wolałbym w to iść. Fajny był też nordstena, ale pojawil się jak już fiona na podwórku była. Mimo wszystko, niech służy! btw. jaki tutaj jest patent na siew drobnych nasion? 

Opublikowano
27 minut temu, Pafnucy napisał:

na drugi raz niech same przyjeżdżają jak sprzedać chcą.

A pewnie że lepsze były giełdy jak te internety , człowiek starego koguta z różną zjadł i piwko wypił  , i samochody można było porównać i obejrzeć na raz większej ilości , 

Ach to były piękne czasy 🙂

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

A pewnie że lepsze były giełdy jak te internety , człowiek starego koguta z różną zjadł i piwko wypił  , i samochody można było porównać i obejrzeć na raz większej ilości , 

komis jaki odwiedź.

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

Nono, tak myślałem że to. Fajnie, że blisko domu ale... - za brak rynienki do próby kręconej i zagarniaczy. Trzeba  dorobić i już koszt. Tam są mocowanie chociaż pod rynnę? To na centralnym docisku jest? Powiem Ci, już nie pamiętam ile ja dałem za fionę w gdowie, ale coś między 3- 3,5k i chyba wolałbym w to iść. Fajny był też nordstena, ale pojawil się jak już fiona na podwórku była. Mimo wszystko, niech służy! btw. jaki tutaj jest patent na siew drobnych nasion? 

Toż zagarniacze są tylko nie zamontowane na miejscu docelowym. Rynny mi nie trzeba, zrobię raz próbę i potem już robił nie będę, na oko będę ustawiał. Nie wiem jak to działa przy drobnych nasionach. 

Opublikowano
2 minuty temu, robert55555 napisał:

W restrukturyzacji małych gospodarstw od 2017 roku była opcją wymiany pokrycia dachowego. Z słyszałem że ma być jakiś program tylko do wymiany pokrycia dachowego i maja dawać 400 M2.

Program z myślą dla mnie 😂 czas najwyższy się za to zabrać 😛😛

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Przecież jeszcze są te wspaniałe giełdy, niby mniej samochodów ale są

Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Grubsza jak najbardziej. Aby rozdrobnione ziarko na kilka części.

20220328_171637.jpg

No panie piękna maszyna 👍, jak będziesz szanował to jeszcze dzieci będą siać 

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

No fajnie , szkoda że nie John 🙂

Na tych badylach czuć piniądz 😎

Przecież to na handel kupuje. I tak teraz będzie stał w pokrzywach bo nie mam czasu w nim kopać. Może po żniwach albo dopiero na jesień będzie działać. 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Toż zagarniacze są tylko nie zamontowane na miejscu docelowym. Rynny mi nie trzeba, zrobię raz próbę i potem już robił nie będę, na oko będę ustawiał. Nie wiem jak to działa przy drobnych nasionach. 

A to oke! A jakie te zagarniacze? Żeby się nie pchało toto. Tak gadasz z tą rynną. za***ista sprawa to jest. Też miałem takie podejście, ale jak raz spróbujesz to już zawsze próbę robisz. Fajnie wysiać tyle ile potrzeba i nie musieć potem z skrzyni wygarniać. A jak i zostanie ziarno w skrzyni to podkładam rynnę, ściągam lejki i tak sobie wysypuję ziarno do zera.

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

komis jaki odwiedź.

To był komis 

Opublikowano

@radekz200 rmg to nie dla ciebie, za duzy jesteś na ten program. Tamten jak by wszedł to ciekawe na jakich zasadach. 

Opublikowano
2 minuty temu, jacor73 napisał:

Przecież jeszcze są te wspaniałe giełdy, niby mniej samochodów ale są

Nie wiem , myślałem że nie ma bo już ładnych kilka lat nie byłem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v