Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

Wy tu Leonem się zajmujecie , a nasi uchodźcy z Ukrainy nawet garażu dla swoich nędznych aut nie mają. 

Tu skromny GLE 300d, raczej nówka sztuka,  z drugiej strony bloku ML, trochę starszy . Chyba sam wystąpię z wnioskiem do prezydenta miasta o pomoc w znalezieniu strzeżonego garażu🤭

Teslę ostatnio też widziałem 

20220327_184116.jpg

Przyznaj się że wstyd Ci było stanąć tam Kugą🤭

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, HF86 napisał:

ojojoj. możesz być nazwany ruska onuca bez serca. co jeszcze, może za hotel czy autostrady mieli by płacić jak z jedną reklamówka uciekli 🤭

swoją drogą banda czworga tym samym językiem cowid, teraz Ukraina 🤔

Tydzień temu ford Explorer  góra 5lat, dziś doge jurney świeżynka, mercedes V classe pod KFC. 

Jakoś tak się mnie to na oczy rzuca. 

We wspólnocie mieszkaniowej  córki ostatnio było zebranie na temat kwaterunku uchodźców. Nie byłem, ale te dwie rodziny od ML i GLE od tygodnia goszczą.

U syna w szkole ukraińskie dzieci ajfonami brylują

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Przyznaj się że wstyd Ci było stanąć tam Kugą🤭

Ja to na wyjeżdżonym trawniku w błocie parkuję. Ino teraz wyschło to pełen komfort🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Tydzień temu ford Explorer  góra 5lat, dziś doge jurney świeżynka, mercedes V classe pod KFC. 

We wspólnocie mieszkaniowej  córki ostatnio było zebranie na temat kwaterunku uchodźców. Nie byłem, ale te dwie rodziny od ML i GLE od tygodnia goszczą.

u córki w przedszkolu dzieci z Ukrainy zwolnione z opłat stałych i mają jeszcze przegłosować co z wyżywieniem. tylko że one już dwa lata tutaj 🙊

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Niby 292

Mało😉

6 minut temu, Strongman napisał:

Samymi ustawieniami w komputerze,

Weź no pokaż takiego, nawet krakowski v-tec powyżej 180KM z najmocniejszej wersji nie da rady wycisnąć, w wersji bezpiecznej. Bo na 15 minut to pewnie z 300KM da radę wykręcić, a potem silnik się zesra na rzadko 

Najlepsze są te tunery co mapy wgrywają "na oko", koledze 1.6tdi tak w Leonie zrobili, wgrał mu mapę, żadnego pomiaru przed, żadnego pomiaru po, i mu mówi że na "łoko" to 30KM więcej jak nic

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Kumpel w zeszłym roku kupił vclasse dobrze doposażona. Paka chłodzona choć nie izoterma, no i ta szuflada ale raczej nie na epal 🤔

Opublikowano

V classe to taka nowsza Nysa. Nie ma czego zazdrościć😁

6 minut temu, soltys48 napisał:

Żydzisz na parkometr🤔

No gdzie w tym mieście parkometr. I jak płacić za miejsce pod swoim blokiem. Ino jak pod każdym blokiem, tych miejsc jest mało

Opublikowano

Teściu jego pamiętam jak żukiem woził te sztywne towarzystwo. Firanki w oknach 😂 znajomy taki starszy woził trumny i przywoził ciała nyską, a w dni targowe kiełbasę z niej sprzedawał 😂

Opublikowano

Musi porządne miasto. U mnie w powiatowym nastawiali tego wszędzie

6 minut temu, Agrest napisał:

V classe to taka nowsza Nysa. Nie ma czego zazdrościć😁

No gdzie w tym mieście parkometr. I jak płacić za miejsce pod swoim blokiem. Ino jak pod każdym blokiem, tych miejsc jest mało

Opublikowano

u mnie raz postawili, 40 tys do budżetu i była rezygnacja. nowa lepsza zmiana ostatnio wygrała to nawet na targowisku i pod marketem w centrum 🙊

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Teściu jego pamiętam jak żukiem woził te sztywne towarzystwo. Firanki w oknach 😂 znajomy taki starszy woził trumny i przywoził ciała nyską, a w dni targowe kiełbasę z niej sprzedawał 😂

Syne nie miał ja Żuka co ty

Opublikowano

Żukiem raz jechałem. 

Na pasterkę sąsiad mnie zabrał pod plandekę.🤦‍♂️

Dodam tylko że wówczas jeszcze zimy były, a Żuk nie wiem jakim cudem mu odpalił. 

Nigdy więcej. Powiedzenie - byle jak jechać jest lepiej jak dobrze iść - w tym wypadku się nie sprawdziło. Zamiast tych 7km wówczas wolałbym przejść w mrozie 14km byle pod tą plandeką nie jechać 

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, bratrolnika napisał:

Weź no pokaż takiego, nawet krakowski v-tec powyżej 180KM z najmocniejszej wersji nie da rady wycisnąć, w wersji bezpiecznej. Bo na 15 minut to pewnie z 300KM da radę wykręcić, a potem silnik się zesra na rzadko 

Najlepsze są te tunery co mapy wgrywają "na oko", koledze 1.6tdi tak w Leonie zrobili, wgrał mu mapę, żadnego pomiaru przed, żadnego pomiaru po, i mu mówi że na "łoko" to 30KM więcej jak nic

Są i bez problemu to robią tylko wiadomo ze 30km to będzie wszystko działać a więcej to zaraz sprzęgło padnie ale się da.

Od wtorku deszcz idzie,I powrut zimy.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Mało😉

75 więcej niż pokazała przed podniesieniem

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Agrest napisał:

Wyczuwam nutę zazdrości 🤔. Dorobili się i tyle. Ja ciągle widuje luksusowe auta na ukraińskich tablicach. Najlepszy był Maybach tylko nie zdążyłem mu fotki zrobić. Polacy też się wożą porządnymi furami.

• Like 1
Opublikowano

xD coś strasznego że oprócz ludzi biedniejszych od Polaków przyjechali też bogatsi

chyba naczytałes się ruskich trolii z tym dej i dej i lapnales zarzutke

a jak nie to jakieś dowody na te dej i dej?

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Morfek napisał:

xD coś strasznego że oprócz ludzi biedniejszych od Polaków przyjechali też bogatsi

chyba naczytałes się ruskich trolii z tym dej i dej i lapnales zarzutke

a jak nie to jakieś dowody na te dej i dej?

Oj są znalazło by się kilka. I to nie z internetu tylko z autopsji.  Zresztą informacji o wojnie z internetu unikam bo jak by wierzyć wszystkiemu to człowiek by zwariował. Nie chcę tu za dużo pisać ale np. pani z Ukrainy, uciekinierka, przyjechała luksusowym samochodem na pazurki i po wszystkim wyszła sobie jak by nigdy nic. Właścicielka do niej grzecznie że trzeba zapłacić a ta ze zdziwieniem "jak to? Przeciez mieliście nam pomagać". Koniec końców policja i właścicielka zakładu musiała zapłacić mandat za niesłuszne wezwanie a pani uciekinierka i tak nie zapłaciła za usługę. Żeby nie było. Jestem za pomocą Ukraińca ale w granicach rozsądku a nie rozdawanie wszystkiego wszystkim jak leci 

Edytowane przez superfarmer02
  • Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v