Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
slawek74 napisał:

Chłoporobotnik napisał:

30 minut temu, slawek74 napisał:

pokarze ten bochater ?

A to co to jest?

a zrozumiałeś ? to w czym problem ?

W ortografii. Chciałeś to Ci pokazał... i wypij szklankę wodę bo coś się zagrzales czytając twoje wpisy

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, slawek74 napisał:

a zrozumiałeś ? to w czym problem ?

Szkoda na takich klawiatury... 

6 minut temu, gregor1284 napisał:

Błędnie myślisz przyjacielu Pjoterze, a razem z Tobą wielu młodych Polaków i Polek źle myśli. Mamy ponad 30mln Polaków a niech tylko 1/4 myśli tak jak Ty i mamy co mamy. Wiadomo że żadna partia polityczna nie będzie żadnemu z nas pasowała w 100% ale niech jej program polityczny choć w połowie  odpowiada i oddajesz na nią głos. Już ta partia ma coś do powiedzenia w Sejmie. Bo gdy któraś partia ma większość w Sejmie tak jak w chwili obecnej to mamy co mamy 

Taa, na Konfederację zagłosować albo na peło... Wszystko jedno ścierwo.

Choć akurat w cytowanej przez Ciebie wypowiedzi chodziło mi o to jak teraz wieś wygląda. Ty podciągnąłeś to pod politykę ale w tej kwestii mam takie samo zdanie.

6 minut temu, Łolek napisał:

Pioter odpuść

A jemu już odpuszczam, pi*rdolę, szkoda cytować.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Błędnie myślisz przyjacielu Pjoterze, a razem z Tobą wielu młodych Polaków i Polek źle myśli. Mamy ponad 30mln Polaków a niech tylko 1/4 myśli tak jak Ty i mamy co mamy. Wiadomo że żadna partia polityczna nie będzie żadnemu z nas pasowała w 100% ale niech jej program polityczny choć w połowie  odpowiada i oddajesz na nią głos. Już ta partia ma coś do powiedzenia w Sejmie. Bo gdy któraś partia ma większość w Sejmie tak jak w chwili obecnej to mamy co mamy 

Znowu politykujesz🤕 🤬

Opublikowano
Karol6130 napisał:

@slawek74 Krowy się pocieliły to możesz zmienić  https://m.olx.pl/d/oferta/paszowoz-woz-paszowy-2-slimakowy-jf-stoll-kongskilde-18-m-CID757-IDG9gCe.html

w moim na dwa dni się mieści 😁🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, sadownik12 napisał:

I 350ha samych traw?  No to masz z 3 takich klientów i zwykłemu szarakowi opłaca się wziąć maszyny funkiel nówki w leasing i mu usługi trzaskać:D

Nie zdajesz sobie sprawy jaka jest oszczędność przy produkcji mleka bazując na dobrej jakości paszy objętościowej 

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Dobrze to określiłeś kolego. Nie nadajesz się na postępowego rolnika 

Jesteś w błędzie. Nie na każdej maszynie zarobisz. Przy zakupie trzeba trochę wyliczeń zrobić i podsumować czy się opłaca. Jak nie usiądziesz i nie policzysz to pewnie ze się opłaca 

pewnie że nie jestem.nie stać mnie na to. nawet gnojowice mi sąsiad wywozi. pryzme człowiek 25 km jedzie żeby mi trawę swoim nowym sprzętem powozic. kukurydza siew i koszenie podobnie. 

za mały jestem żeby wszystko mieć swoje. 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Nie zdajesz sobie sprawy jaka jest oszczędność przy produkcji mleka bazując na dobrej jakości paszy objętościowej

bardzo mądre słowa 🙊

JarekBazydlo napisał:

a zrozumiałeś ? to w czym problem ? W ortografii. Chciałeś to Ci pokazał... i wypij szklankę wodę bo coś się zagrzales czytając twoje wpisy

sam se wypij albo na glowę wylej 🤪😁

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Zdaje sobie z tego sprawę znakomicie. Dlatego, żeby dobrą paszę objętościową wytworzyć nie można terminów przeciągnąć. I teraz pojawia się pytanie, gdzie ten usługodawca pojedzie zbierać trawy koszone tego samego dnia. Do tego co na pokos ma 40-50ha, czy do tego co tych hektarów ma kilka? Przy takich areałach oni mają usługodawców na wyłączność, dzwonią i się pojawiają. Już widzę to przy naszym rozdrobnieniu, jeszcze jak większość Polskich usługodawców to gospodarze, którzy najpierw sobie muszą tą świetną jakość wyprodukować, a potem coś zarobić na usłudze 👌, Trawa to nie kukurydza co tydzień w tą czy w tamtą nie ma różnicy. Choć i przy kuku też ma znaczenie.

Opublikowano
2 minuty temu, sadownik12 napisał:

Zdaje sobie z tego sprawę znakomicie. Dlatego, żeby dobrą paszę objętościową wytworzyć nie można terminów przeciągnąć. I teraz pojawia się pytanie, gdzie ten usługodawca pojedzie zbierać trawy koszone tego samego dnia. Do tego co na pokos ma 40-50ha, czy do tego co tych hektarów ma kilka? Przy takich areałach oni mają usługodawców na wyłączność, dzwonią i się pojawiają. Już widzę to przy naszym rozdrobnieniu, jeszcze jak większość Polskich usługodawców to gospodarze, którzy najpierw sobie muszą tą świetną jakość wyprodukować, a potem coś zarobić na usłudze 👌, Trawa to nie kukurydza co tydzień w tą czy w tamtą nie ma różnicy. Choć i przy kuku też ma znaczenie.

Powiem jak ja to robię dzwonię do powiedzmy Przemka w niedzielę i pytam czy w środę mi zbiór zrobi  umawiamy się i cześć jak mu nie pasuje to przesuwamy termin o dwa trzy dni żaden problem 

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

przy wydajnym bydle termin też ma znaczenie

Dlatego nie rozumiem do czego dążył... Każdy chyba chce mieć jak najlepsze pasze i zbiory. Nie w każdym miejscu w Polsce na co drugim podwórku są maszyny po kilkaset tysięcy złotych i ludzi którzy w każdym momencie przyjadą na usługę. Są miejsca gdzie liczy się niezależność, bo tylko to gwarantuje udane zbiory bez nerwów. Jeśli oni mają takich usługodawców to chwała im za to i niech idą w tym kierunku, skoro im się opłaca. Ale naprawdę, nie wszędzie to się uda. Więc takie wycieczki bez sensu mi się wydają...

Opublikowano

Pany, co to się dzieje po tym nowym roku? Jakieś to towarzystwo nabuzowane, co dzień to jakieś kłótnie, przycinki. Rozumiem, że drożyzna, pogoda tyż do bani, ale nie dajmy się zwariować, trzeba cieszyć się z tego co mamy, co osiągnęliśmy.

A w stolicy zrobiło się biało.

• Like 1
Opublikowano

wstępnie i ja wiem kiedy. A dokładniej to wiem jak dzwoni dzień wcześniej że będzie. mokre robie  to jednego dnia koszone na następny dzień od rana zbierać i na noc zakryć. 

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Powiem jak ja to robię dzwonię do powiedzmy Przemka w niedzielę i pytam czy w środę mi zbiór zrobi  umawiamy się i cześć jak mu nie pasuje to przesuwamy termin o dwa trzy dni żaden problem 

No i ile tam hektarów na pokos kładziesz? 5 czy 25?

Opublikowano
JarekBazydlo napisał:

Kolejny błyskotliwy wpis 🤭

pokaż bohaterze klase 😁

gregor1284 napisał:

44 minuty temu, Łolek napisał:

Kurna który ma jeszcze po  kielonku bo brat odjechał a my tylko 1,2 wypili i ssanie się załączyło 

W jesionce nic nie masz? 

daj spokój potem to o ,,owocach,, opowiadają 😁

Opublikowano
20 minut temu, sadownik12 napisał:

Jak kupujesz polski czy chiński złom to zarobić nie zarobisz. Jak kupisz coś porządnego to gwarantuje, zawsze klienta na to znajdziesz 😅

U nas baloty kręci ostatnim wypustem lely welger. A co do reszty zgadzam się 

19 minut temu, Łolek napisał:

Pioter odpuść, czepiata się kurna jakby to sprawdzian z polskiego był a potem pretensje jak bym miał w zasięgu to jeden i dru gi po klapsie, ło no

Proszę Pana bo to bije po oczach nie samowicie. Łatwo się przez coś takiego zrazić do innego człowieka 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v