Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

I o to chodzi najważniejsze że właściciel zadowolony. A resztę to niech h*j obchodzi 👍

nic dodać, nic ująć. 👍

Opublikowano
5 minut temu, leber napisał:

lepiej czytać niż przezywać samemu, ale co ja wam będę mówił. normalnie człowiek w walce z życiem jest po stronie życia nawet ciężko chory ma instynkt przetrwania, a ja nie mogę. mam ochotę się wysadzić, wbić nóż, otruć ale jestem tchórz i wszystko robię źle , to wolę już nic nie robić. przepraszam was wszystkich.

maszyny podczepiaj. wiosna idzie. co z zasiewow czeka 🤔

Opublikowano

Moja D46 ma w środku wymiary 4x2,23x65 plus skosy po 20cm

Radzili , zeby zrobić nadstawki po 50cm, tylko czy ktoś próbował MTZ-tem wyciągnąć ze scierniska D46 załadowana 8t zboża ? nie da rady tego zrobić ani na kołach D20, ani tym bardziej na oponach z TIR-a

a moim zdaniem kartofle "15" nie nadają się do szybkiego transportu po szosie

zostałem przy tym, co mam, wchodzi 5,2 do 5,5t pszenicy i dla mnie zupełnie wystarcza

Opublikowano

ale se porowerkowałem. całkiem ładna pogoda.

sam nie wiem. siać już ten owies po tej niedzieli, czy jeszcze nie? 🤔

Opublikowano

psienice siej. to i z  8 ton nakosisz i po 2.5 tyś sprzedaż będzie 🤭

Opublikowano
jahooo napisał:

Moja D46 ma w środku wymiary 4x2,23x65 plus skosy po 20cm

Radzili , zeby zrobić nadstawki po 50cm, tylko czy ktoś próbował MTZ-tem wyciągnąć ze scierniska D46 załadowana 8t zboża ? nie da rady tego zrobić ani na kołach D20, ani tym bardziej na oponach z TIR-a

a moim zdaniem kartofle "15" nie nadają się do szybkiego transportu po szosie

zostałem przy tym, co mam, wchodzi 5,2 do 5,5t pszenicy i dla mnie zupełnie wystarcza

to burta boczna 4.1m ?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, slawek74 napisał:

to burta boczna 4.1m ?

po zewnątrz tak, akurat długość jest orginalna, tylko trochę poszerzona

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
HF86 napisał:

psienice siej. to i z  8 ton nakosisz i po 2.5 tyś sprzedaż będzie 🤭

plon plonem ale z ceny nie ma śmiacia bo tyle może być a i tak będzie mało po tym co się dzieje....

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, slawek74 napisał:

to burta boczna 4.1m ?

D46 d47 mają wymiary wewnątrz 2,23x4 to po zewnętrznej 2,33x 4,1

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

to poco w inne uprawy się bawić 🤔

siać psienice i zyski kosic. yutubery na 6 klasie 8 zakładają za porażkę 🤭

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

po zewnątrz tak, akurat długość jest orginalna, tylko trochę poszerzona

2,23 to nie jest poszerzona !

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Nie pamiętasz? On sam nie podczepi.

po ile teraz podlaskie mieszance płacisz? jutro mam trochę do zabrania i nie wiem ile zapłacić. 

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

2,23 to nie jest poszerzona !

w środku jest 223 i jest to wymiar większy niż fabryczny, bo burty stały już poza podłogą orginalną, zahaczały po 1cm, orginalnie ma chyba 220 po zewnątrz

Opublikowano
Pafnucy napisał:

ale se porowerkowałem. całkiem ładna pogoda.

sam nie wiem. siać już ten owies po tej niedzieli, czy jeszcze nie? 🤔

Janczmień siej trochu poczekaj z tonę kredy podsyp

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

w środku jest 223 i jest to wymiar większy niż fabryczny, bo burty stały już poza podłogą orginalną, zahaczały po 1cm, orginalnie ma chyba 220 po zewnątrz

2,23 orginał 🙂

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

jesienią wapnowane wszystko. jęczmienia nie będę siał.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

@Kallina86, film na dziś: straszydło. Pugalo po rusku. Zobaczmy co to warte. Zupa nic obejrzana po obiadku, ot taki ni to godny polecenia ni odradzania. 

Nie oglądałam ani jednego ani drugiego. Poczytam co to, może obejrzę. Dzięki. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, HF86 napisał:

po ile teraz podlaskie mieszance płacisz? jutro mam trochę do zabrania i nie wiem ile zapłacić. 

Po niile. Od połowy stycznia nie kupiłem ani łebka. Zmniejszam pogłowie. Zmieniam trochę strategię. 

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
Pafnucy napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

jesienią wapnowane wszystko. jęczmienia nie będę siał.

ja i tak na szybkie dzialanie pół tony kredy sypię

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v