Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jahooo napisał:

Przecież to trzeba ochronę wynająć i ubezpieczyć jak przewóz gotówki teraz taki transport :/

Powyżej 15 kafli wszystko musi być na przelew.

Zresztą te całe ukrainki ile muszą mieć przy sobie złota bo na pewno go tam nie zostawili, ruskie kochają złoto,i się nie bojo.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

Normalne ceny to były rok temu o tej porze.

Edytowane przez V12
Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

jak jeszcze trochę podrosną ceny, trzeba będzie ochroniarzy, to już nie przelewki

Przy dzisiejszej cenie saletry z Anwilu to skład 24 tony prawie 150 tys.

Rozmawiałem z właścicielem składu to powiedział że poda to co ma na placu i narazie się wstrzymuje ze swierzą dostawa za tą kasę.

I to niejeden tak zrobi

Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Przy dzisiejszej cenie saletry z Anwilu to skład 24 tony prawie 150 tys.

Rozmawiałem z właścicielem składu to powiedział że poda to co ma na placu i narazie się wstrzymuje ze swierzą dostawa za tą kasę.

I to niejeden tak zrobi

U nas w Agro sieci też resztka nawozów 🤷

Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Dobrze że ja jeszcze lejkiem sieje, nie będę wzbudzał podejrzeń😂

Pierdzielisz 🤔

Opublikowano
36 minut temu, stempos1980 napisał:

Byłem w południe na składzie nawozowym to gościo od Bełchatowa brał 12 ton npk z dostawą na miejsce 

Yyy to nie ja 🤷 , też dziś kupiłem ale saletrzak 

Opublikowano
galan99 napisał:

2 minuty temu, Strongman napisał:

24x 4tyś=96tyś

Pszenica do sprzedania 24 x 2 tyś = 48 tyś .

Ale tony npk nie daje się na hektar 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Najlepszy z najlepszych 😎

IMG_20211013_174115.jpg

i czego sie po polu w zimie tłucze? zgubił co?

Opublikowano

Ale ślady po ciągniku są znaczy że siałem 😂

Kiedyś jeden chłop zajechał do sprzedawcy nawozów po worki po nawozie worki dostał a z kasą od kobity co była na nawóz hyc do sklepu na alko 

1 minutę temu, kris91 napisał:

Którego? 😂😂😂😂😂😂

Ze śmietaną 😂

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v