Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, szymon09875 napisał:

Fi 100 ? Co to za czubek zakładał ?

Niby czemu czubek ? Nie mierzyłem ale większa od tej w zetorze a w zetorze chyba fi 65 była 

A tą 6tke jak kupili to miała już przelot założony

7 minut temu, superfarmer02 napisał:

Czyli normalnie...

Nie oszukujmy się ... Te nowe to chodzą jak by miały się rozlecieć 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jak z Lublina. Jakie to brzydkie ten duster 🙆‍♂️

Z Lublina to się skacze... Z zewnątrz to nawet w miarę jako samochód na gospo, no i w środku dużo miejsca 

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A ja okrągłego nie chcę widzieć, ryczy to jak, głośne... 

Opublikowano
4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Niby czemu czubek ? Nie mierzyłem ale większa od tej w zetorze a w zetorze chyba fi 65 była 

No taka rurę jak od pieca? Jak to wyglądało :o

1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Ta bo ja jeździć nie umiem...

Z tego co mówisz to różnie z tym bywa 🤣🤣

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

120m2 eternitu dziś zdjęte i 100m2 blachy położone 🙆‍♂️

A co z 20m2 ?

Opublikowano
21 minut temu, bratrolnika napisał:

Trzeba było pole koło chałupy mieć😁 

W sumie najdalsze trasy to brata ciągniki robią do mnie żeby przyczepę na lawetę wepchnąć, 4,5km w jedną stronę

Na łąkę 20km, to trzeba deptać żeby pół dnia nie jechać 🙈

6 minut temu, szymon09875 napisał:

No taka rurę jak od pieca? Jak to wyglądało :o

Z tego co mówisz to różnie z tym bywa 🤣🤣

Nie ma że nie chce... Musi iść 🙊

Opublikowano
6465 napisał:

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja i w polu rzadko kiedy więcej jak 2000 kręcę, chyba, że w orce w palnik. Wysiadasz i nie wiesz jak się nazywasz po takim gazowaniu. 

Pioter a jak mój ojciec C330, obrabiał 15ha. I jakoś dawał radę.

ponad 20 emką obrabiałem...

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, DANDYS napisał:

wlasnie tez chce , bo tka najszybciej kasa :D 

Zaloguj się tam na podatki.gov.pl, i samo cię poprowadzi, tam nie można chyba nic zj***c

22 minuty temu, Uziu92 napisał:

pole w 3 gminach w trójkącie 10km, niestety musi być ogień na trasie :D

Kiedyś jeździłem do pracy 38km w jedną stronę, jeździłem 7 lat i się przyzwyczaiłem, było ok. Potem zmieniłem lokalizację że miałem 1/3 tego dystansu, też fajnie. A potem jak mnie na zastępstwo wysłali na kilka dni na starą miejscówkę to myślałem że nie dojadę... Tak mi się droga dłużyła

Opublikowano
slawek74 napisał:

6465 napisał:

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja i w polu rzadko kiedy więcej jak 2000 kręcę, chyba, że w orce w palnik. Wysiadasz i nie wiesz jak się nazywasz po takim gazowaniu. 

Pioter a jak mój ojciec C330, obrabiał 15ha. I jakoś dawał radę.

ponad 20 emką obrabiałem...

Marek od jockerfarm 3p obrabiał 60

Opublikowano

no @6465, Ty mi proponowałeś, to teraz ja.

jutro biorę się za makaron z obory. pomożesz? 🤔

Opublikowano
36 minut temu, bratrolnika napisał:

W tym roku złożyłem pit przez internet, drugiego czy trzeciego dnia jak można było składać, w zeszły piątek już miałem zwrot podatku na koncie

Tyż muszę się rozliczyć 🙈 ale ja normalnie, przez internet nie ogarnę 

Opublikowano

Nie lepiej to tak codziennie po trochu wyrzucać niż później rwać to? W następnym tygodniu pewnie i ja ruszę z tym npkiem. Oj może być ciekawie, tylo gdzie ja te bydlaki zakwateruje na czas wyrzucanoa żeby którego nie rozjechac 🤔

Opublikowano
witejus napisał:

1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Marek od jockerfarm 3p obrabiał 60

I brzuch mu od tego obrabiania urósł

No jak siedział cały rok na ciągniku i mu tylko żarcie dowozili

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Nie lepiej to tak codziennie po trochu wyrzucać niż później rwać to?

Niektórzy ponoć tak robią, ojciec opowiada, jak jeździł na wakacje do swoich dziadków to właśnie tak mieli porobione, nawet wylewka w pomieszczeniu zrobiona na kształt leja i wybieranie prosto na wóz i na pola. U nas rzecz nie do pomyślenia.

Opublikowano

Na uj się smrodzić codziennie jak można kilka razy do roku

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nie lepiej to tak codziennie po trochu wyrzucać niż później rwać to? W następnym tygodniu pewnie i ja ruszę z tym npkiem. Oj może być ciekawie, tylo gdzie ja te bydlaki zakwateruje na czas wyrzucanoa żeby którego nie rozjechac 🤔

ja wolę raz na jakiś czas.

Opublikowano
Przed chwilą, MonteChristo napisał:

Na uj się smrodzić codziennie jak można kilka razy do roku

Robiłem tak u brojlerów, niech to ch... strzeli... Teraz na spokojnie, co tydzień czy półtora, lekko, szybko a nie szarpanie z ubitym dywanem. 

Opublikowano

U mnie 2 razy do roku się wywozi, z ojcem we dwóch nawet 12 rozrzutników raz wywieźliśmy jednego dnia, ale jest plan na ładowarkę bobcat coś w tym stylu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v