Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, pawel885 napisał:

możesz to uzasadnic ? 

Znam twoje podejście do obrony i wojny.

Gdyby tak np Ukraińcy mysleli jak ty, to w pierwszej minucie by sie poddali.

A i o Polsce by nie zapomniał. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Tu jest pewna grupa , co twierdzi że jak sie nie panikuje to jest sie (tu dopisz, rozne smieszne epitety ) , tak samo , bylo w 2020'i przez okres ostatnich 2 lat , szczególnie w innym temacie to widać 🤣

Jo nie srał w porty od '20 roku, tylko robił co konieczne , co by sie hajs zgadzał i bardzo dobrze na tym wyszedł

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

A i o Polsce by nie zapomniał. 

Chlopie myślisz że oni by przyszli nam pomagać? Tymbardziej w roku bandery? Nie łudź się chłopie 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Głupiego🙆🏻‍♂️

Wiesz ile to gnojowicy będzie i tylko postoję popatrzę jak się rozlewa.

Tu robota głupich lubi😎

🖕

Edytowane przez Karol6130
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Chlopie myślisz że oni by przyszli nam pomagać? Tymbardziej w roku bandery? Nie łudź się chłopie 

Nie wiem co by było gdyby. 

Ja uważam że trzeba wspierać Ukrainę obecnie. 

Opublikowano

Na duża ilość paliwa nie mieć kasy  to mnie nie dziwi ,ale do mnie przyjechała kobita po dwa metry pszenicy i mówi że pół wsi musiała obchodzić aby porzyczyc .W banku w piątek rano wypłacali po 2 tys ,a później po 200 zł .Gościu był po ziemniaki i też nie płacił bo w banku mu nie wypłacili i mówił że najwięcej było starszych osób po kasę .ON na Shell 5.99 na Circle K nie ma ON ani BP95

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

ustawiłes juz flage UA ? na co czekasz? to ich wojna a raczej czyjaś na ich terenie a ty łykaj propagandę ruską i paraliżuj kraj dalej 

broni to się własnego panstwa a nie antypolskiej Ukrainy 

• Thanks 1
Opublikowano
31 minut temu, pawel885 napisał:

mieć zapas podstawowych leków a karton każdego z nich to różnica , tak się dzieje z paliwem i gotówką, a zaraz i z żywnością

a po co Ci karton ? Dwa opakowania wystarczą na jakiś czas. Trochę makaronu, konserw, ryżu mieć w zapasie to przeżyjesz ten paraliż kraju jak już naprawdę przyjdzie.

33 minuty temu, jacor73 napisał:

Z dużą dozą nieśmiałości mogę stwierdzić, że 95% użytkowników ciągników rolniczych apteczki nie posiada, a użytkowników ursusów, to zapewne jeszcze więcej. Mało tego, zapewne  w samochodach osobowych większość środków opatrunkowych jest przeterminowana.

a ja sobie wożę i czasem się przydaje - zawsze to lepiej przeterminowanym bandażem okręcić niż brudną szmata. Grosze to kosztuje a w niczym nie przeszkadza.

Opublikowano
Przed chwilą, pawel885 napisał:

ustawiłes juz flage UA ? na co czekasz? to ich wojna a raczej czyjaś na ich terenie a ty łykaj propagandę ruską i paraliżuj kraj dalej 

broni to się własnego panstwa a nie antypolskiej Ukrainy 

Nie. Nie Ich. Nasza. 

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

Ja uważam że trzeba wspierać

Kto Ci broni ?? to każdego osobiste zdanie i jego sprawa.

Opublikowano
1 minutę temu, V12 napisał:

Kto Ci broni ?? to każdego osobiste zdanie i jego sprawa.

No i?

Opublikowano
2 minuty temu, Wędrowycz85 napisał:

a ja sobie wożę i czasem się przydaje - zawsze to lepiej przeterminowanym bandażem okręcić niż brudną szmata. Grosze to kosztuje a w niczym nie przeszkadza.

Wystarczy nie pchać łap tam gdzie nie trzeba 

Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał:

toć un myśli że będzie ruskich łapkami w dół bombardował a ukrainie lajkami pomoże 

Każda forma wsparcia jest dobra. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, pawel885 napisał:

zamętu 

Zamęt to od 2 lat jest , jakos sie zahartowałem...

Edytowane przez V12
Opublikowano
19 minut temu, Azor07 napisał:

Na duża ilość paliwa nie mieć kasy  to mnie nie dziwi ,ale do mnie przyjechała kobita po dwa metry pszenicy i mówi że pół wsi musiała obchodzić aby porzyczyc .W banku w piątek rano wypłacali po 2 tys ,a później po 200 zł .Gościu był po ziemniaki i też nie płacił bo w banku mu nie wypłacili i mówił że najwięcej było starszych osób po kasę .ON na Shell 5.99 na Circle K nie ma ON ani BP95

W piątek osobnik w podeszłym wieku zrobił aferę facetce-nie chciała mu wypłacić z konta 40tys a on ma mieć paczkę dostarczono.......

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v