Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to do 1.03 nie wchodziłem na pole z żadnym zabiegiem. Kusi mnie wejść znów w to. Ponoć teraz nie będzie na 5 lat. Co roku trzeba będzie ponawiać. Tylko czy planu już nie trzeba będzie?

Opublikowano

Nie wiem jak będzie w 2022. Bliżej 15 marca pewnie będę wiedział. A co z poz rolnicza? Odpuściłes temat!

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Długo za szlugi? Jest i u nas tych pjoków. 

IMG_20220223_202426.jpg

Sługi za szlugi. Dobry tekst i sama prawda. A pijaków to jest wszędzie.

Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

O i to się nazywa oszczędność 

A nie można by było sprzedać im zagryche 🤔 może rząd za jakieś konserwy by dokupil kolejny czołg 🤭

Opublikowano

Chłopaki po ile biorą z km lawety za transport maszyn rolniczych , konkretnie przyczepa taka mała 

Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

A nie można by było sprzedać im zagryche 🤔 może rząd za jakieś konserwy by dokupil kolejny czołg 🤭

Na którejś granicy to nie chcieli "iś robaćkiem". W sensie z biedry 

Opublikowano
robert55555 napisał:

Nie wiem jak będzie w 2022. Bliżej 15 marca pewnie będę wiedział. A co z poz rolnicza? Odpuściłes temat!

Tak. Typ w rodzinie zrobił to o czym rozmawialiśmy 📞. Sąsiad poszedł w usługi naprawcze. Zbyt dużo konkurencji. Możnaby jedynie w te naprawy agd pójść, ale nie tym razem. Mam propozycję etatu i chyba to wykorzystam. Tzn raczej to wykorzystam. Nie chyba.

Ursus932 napisał:

Chłopaki po ile biorą z km lawety za transport maszyn rolniczych , konkretnie przyczepa taka mała 

Najlepiej nie za kilometry tylko za usługę się ugadywać. O ile masz taką możliwość.

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Tak. Typ w rodzinie zrobił to o czym rozmawialiśmy 📞. Sąsiad poszedł w usługi naprawcze. Zbyt dużo konkurencji. Możnaby jedynie w te naprawy agd pójść, ale nie tym razem. Mam propozycję etatu i chyba to wykorzystam. Tzn raczej to wykorzystam. 

Mądra decyzja.🤗🤗🤗

Opublikowano

Jeśli dobrze pamiętam u ciebie miał PiS powołać ośrodek.

Opublikowano
16 minut temu, Ursus932 napisał:

Laweta na Ducato tym świeżym 150zł plus paliwo, wynajem na 12h, sam kierujesz

Ewentualnie 250zl plus paliwo na 24h

Opublikowano
15 minut temu, Bananek napisał:

Tak. Typ w rodzinie zrobił to o czym rozmawialiśmy 📞. Sąsiad poszedł w usługi naprawcze. Zbyt dużo konkurencji. Możnaby jedynie w te naprawy agd pójść, ale nie tym razem. Mam propozycję etatu i chyba to wykorzystam. Tzn raczej to wykorzystam. Nie chyba.

Najlepiej nie za kilometry tylko za usługę się ugadywać. O ile masz taką możliwość.

Narazie jeszcze nie dzwoniłem do żadnego 

13 minut temu, soltys48 napisał:

jeśli dobrze pamioętam to @LukaszBRO po 1,5 pisał?

Tanio 

2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Wiem , ale jednak wole z kierowcą

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

tanio, ta którą wynajmuję 350/24h

Master 150km

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Tutaj Ducato 3.0 160KM, w zestawie komplet 4 pasów 

Trzydziestkę nią przywoziliśmy

Ile to ma ładowności?

Jak ze spalaniem?

IMG_20211204_102850.jpg

IMG_20220219_150342.jpg

2 minuty temu, Strongman napisał:

No wróciłem z garażu no i w radio ze inawzja na uk do 48 godzin.

To aż do Wielkiej Brytanii sie wybierają?

Edytowane przez soltys48
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v