Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
51 minut temu, 6465 napisał:

Na każdym wjeździe były psy. Tych od Sochaczewa wpuścili Kasprzaka. Jeden skubany dał radę wjechać aż na most siekierkowski🙆. Aż mu zdjęcie zrobiłem.

ten też chyba bokiem chciał ominąć blokadę :D

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

zdechły mu?

Zdaje się że kiedyś pisał że sam zrezygnował. 

Też bym zakończył tą hodowlę. 

Rysiek jakby poszedł do roboty to też było by źle bo do gospodarki ma z czego dołożyć 😂

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Zdaje się że kiedyś pisał że sam zrezygnował. 

Też bym zakończył tą hodowlę. 

Rysiek jakby poszedł do roboty to też było by źle bo do gospodarki ma z czego dołożyć 😂

a bo mu zazdroszczom i siem czepiajom....

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Silnik tam siedzi Kubota z600, 90cm szeroka. 

Mozliwe ze seria 200,przymała,to jeszcze 2 cylindry chyba z tego co wiem.

Tak ogólnie to dzięki za pamięć 👍

Edytowane przez Belaruss820
Dodanie
Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy napisał:

Radek wlej betonu w te słupki. dłużej postoją i usztywnią się.

Dobrze prawi przez jedna noc ukradli u nas, słupki ukręcili przy ziemi 🙂

Opublikowano
HF86 napisał:

eh podobno piękna pogoda od 1 marca. w nocy fest przymrozki to byczy npk będzie szedł ino szum, z przerwami na awarię oczywiście 🥴

Narpierw musowo talerzyki poturlać po tych chaszczach co u mnie tam rosną. A wtedy łobornik, łorka, i niech leży do początku maja. A w międzyczasie etaty obrobic bo już się szefowa upomina. Moją już dziś nękała od kiedy chcę zaczynać.

Opublikowano

Ale 500+🤔

Same biorą. 

To tak jak ja bym tobie zazdrościł restrukturyzacji że się załapałeś. 

U nas jest taka jedna co zawsze pokrzywdzona. 

Wzięła niskotowarowe, nie zrobiła nic za to. Wystarczyły szkolenia, kupiła też tależówkę żeby się nie czepneły. Oczywiście najtańszą, no teraz żal nie wiadomo do kogo bo się rozpada. 

Cały czas gadanie że wy to mata dużo, was stać. 

Bo wy to nic nie mówita. 

Jak powiedziałem o wapnie że za darmo pole odkwasić może to źle bo trzeba najpierw zapłacić, a i jeszcze nająć żeby rozsiać. 

Teraz chodzi pie... że lucerna jej nie urośnie bo pH słabe 

Jak by ją zasiala to też by było źle bo belowanie drogie. 

Przyczepy w lato chodzi po sąsiadach pożyczyć, jak mówiłem że jest sztywna ładna 4 to nie bo nie wywrotka. Już z 10 lat i tak jak pożyczy od kogoś to ręcznie zdejmują. 

A tu gadają że Rysiek leń. 

Opublikowano

ja bym przed talerzowka sypal i wszystko razem mieszał. 

Opublikowano
3 minuty temu, DANDYS napisał:

Dobrze prawi przez jedna noc ukradli u nas, słupki ukręcili przy ziemi 🙂

Pewnie kurpioki 😂

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

A tu gadają że Rysiek leń. 

bo zazdroszczom. :D

Opublikowano

może tak byc.

powiedz lepiej jak tam MF? znalazłes tam jakie defekty? bo jak tak to lepiej spać sie będzie. :D

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Nie, robią się potem takie kędziorki, a to ciężko zaorać.

fajna dawka próchnicy będzie. tylko nie zasyp jej w kolano landincem 

Opublikowano
21 minut temu, Belaruss820 napisał:

Mozliwe ze seria 200,przymała,to jeszcze 2 cylindry chyba z tego co wiem.

Tak ogólnie to dzięki za pamięć 👍

No 2 cyl i to malutkie. W niedzielę przyjechała. No może coś in ego się trafi 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Wędrowycz85 napisał:

Pewnie kurpioki 😂

Kurpie jak już by mieli coś ukraść yo nie takie byle co. Znając Kurpi to by woleli iść zanieść niż ukraść... Jak tam w zakładzie, już po kolacji? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v