Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Bananek napisał:

Każdy z nich ma dwie ręce, nie jedna gałąź produkcji to inna, nie inna to etat.

O to to to. Ja znalazłem alternatywę i odkąd pole nie jest moim głównym źródłem dochodu to żyje mi się dużo lepiej, no i plecy mnie nie bolą :D

Nie mam negatywnego zdania co do strajkujących - mają prawo wyrażać swoje niezadowolenie. Trochę ich wódz mi nie pasuje ale to poboczna kwestia.

Bardziej martwi mnie fakt, że mało renówek jeździ na strajki 🤔

Edytowane przez Wędrowycz85
Opublikowano
2 minuty temu, pawel885 napisał:

ale nie widzisz że policja ich trzepie , szuka dziury w całym... 

jedź starym traktorem to wystarczy wyciek czy brak jakiegoś światła i już zjeżdżasz na bok 

U was byłem kiedyś na strajku to na wlocie radiowozy i każdego bez wyjątku dokumenty, trzeźwość i pod ciągnik. Ale skąd oni to mają wiedzieć jak najdalej widzą co u sąsiada na podwórku? 

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Np. górnicy jak jadą na strajk to nie każdy osobno  a już na pewno nie samochodem za 300 i lepiej tysięcy. Pojmujesz subtelną różnicę ? 

Nie przetłumaczysz ...

Opublikowano
V12 napisał:

aaa czyli do gospodarki mam dokładac z innej roboty ??  , sama nie dosc ze zysków nie przynosci , to jeszcze mam robić na nią 

Jak Ci to nie przynosi korzyści to zostaw w cholere i zajmij się czymś dochodowym. Chyba, że traktujesz to jako hobby to wtedy dokładać musisz. Jak to przy każdym hobby.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, kris91 napisał:

I wtedy wchodzę ja, cały na czarno z megafonem i mówię: "Wydzierżawię 30ha, biorę po 1000zł/ha od każdej drużyny i słucham państwa" 🙊🙊🙊🙊

Zapraszam. Jeszcze nigdy się napewno z Ciebie tak nie śmiali ja my na kurpiach byśmy Cię wyśmiali 🙊

6 minut temu, V12 napisał:

aaa czyli do gospodarki mam dokładac z innej roboty ?? 

, sama nie dosc ze zysków może zaczac nie  przynosić , to jeszcze mam robić na nią ??? 

hehehe sa tacy w okolicy u mnie co z etatów dokładają ,  beke mam z nich niezłą 

A tu to mało takich? 😂

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Bananek napisał:

Jak Ci to nie przynosi korzyści to zostaw w cholere i zajmij się czymś dochodowym. Chyba, że traktujesz to jako hobby to wtedy dokładać musisz. Jak to przy każdym hobby.

No własnie , tylko że jak ktos z 10 lat wstecz zainwestował spory hajs po to zeby byc na swoim , i nie miec kacyka z humorami nad głową 

a teraz wszystko sie zarzyna , to co ma zrobić , ?? 

Edytowane przez V12
Opublikowano
7 minut temu, Ursus932 napisał:

Mądralo dlaczego nie jesteś na strajku 🤔 co mocny w gębie tylko jesteś 

A Ty czemu nie jesteś. Ty już pokazałeś swoją nieudolność dojąc za 1.30 gdy inni mieli 1.90

Opublikowano
8 minut temu, Wędrowycz85 napisał:

O to to to. Ja znalazłem alternatywę i odkąd pole nie jest moim głównym źródłem dochodu to żyje mi się dużo lepiej, no i plecy mnie nie bolą :D

Nie mam negatywnego zdania co do strajkujących - mają prawo wyrażać swoje niezadowolenie. Trochę ich wódz mi nie pasuje ale to poboczna kwestia.

Bardziej martwi mnie fakt, że mało renówek jeździ na strajki 🤔

Nie zdążyli po remoncie poprawić renówek. Zapomniałeś jak to jest 🙊

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, gregor1284 napisał:

A tu to mało takich? 😂

Nie to wtedy tak jak kolega wyżej napisał to hobby , jak do ha trzeba dokładac z innej roboty ,

ja bym wtedy od razu to w dzierżawe rzucił , na hobby mam ciekawsze zajecia 

Edytowane przez V12
Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Już wylazleś i idziesz? Nie każdy strajkujący musi wyglądać jak właściciel zetora 🙊

Często ten biedniejszy lepiej wygląda i potrafi się jakoś ogarnąć 

Opublikowano

5lat temu mój kolega przeinwestował jego firma budowlana była na upadłości, poszedł na drugi etat harować w fabryce. Wygrzebał się z problemów dziś nadal pracuje na swoim. Dlaczego nie można dołożyć do interesu ? 

Opublikowano
2 minuty temu, V12 napisał:

No własnie , tylko że jak ktos z 10 lat wstecz zainwestował spory hajs po to zeby byc na swoim , i nie miec kacyka z humorami nad głową 

a teraz wszystko sie zarzyna , to co ma zrobić , ?? 

Najpierw to by musieli trochę zainwestować żeby wiedzieć o co z twoja wypowiedzią chodzi a nie w dziadkowych chlewikach pracować i nie powiększając areału gospodarstwa 😴 oj wrogów tą prawdą to ja sobie tu narobię 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

A Ty czemu nie jesteś. Ty już pokazałeś swoją nieudolność dojąc za 1.30 gdy inni mieli 1.90

No to właśnie moja głupota ,i co mam latać z takim problemem do Warszawy ? I krzyczeć przed ministerstwem że mi mało mleczarnia płaci 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Zapraszam. Jeszcze nigdy się napewno z Ciebie tak nie śmiali ja my na kurpiach byśmy Cię wyśmiali 🙊

30 ha za mało jeszcze, po 100ha od razu bierzecie? 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️ Wy słabymi graczami jesteście, tam lepsi są i więcej by zaoferowali 🙊🙊🙊 Zauważ że o braku opłacalności mówią w większości ci, którzy ciągle dobierają dzierżawy 👀👀👀👀

• Like 2
Opublikowano
10 minut temu, Bananek napisał:

Widać mamy takie same poglądy. Dziś się dowiedziałem, że okoliczny najlepiej wyuczony, doświadczony i szkolący innych pszczelarzy odszedł na wieczne miodobranie. 😒

Na ten temat jak najbardziej. 

No cóż, będzie ubywać, jest to nieuniknione. Tylko u większość nie ma kto tego przejąć, przynajmniej u nas...

10 minut temu, V12 napisał:

aaa czyli do gospodarki mam dokładac z innej roboty ?? 

, sama nie dosc ze zysków może zaczac nie  przynosić , to jeszcze mam robić na nią ??? 

hehehe sa tacy w okolicy u mnie co z etatów dokładają ,  beke mam z nich niezłą 

Wielu u nas tak robi i jakoś nikt się z nich nie śmieje. Praca na etacie a potem te parę czy paręnaście hektarów oblecieć.

Opublikowano
3 minuty temu, Winnetou napisał:

Banan na prezydenta! 😂

Toć Komorowski już był, przekaz ten sam 😂 "zmień pracę i weź kredyt" 

3 minuty temu, V12 napisał:

Nie to wtedy tak jak polega wyżej napisał to hobby , jak do 1ha trzeba dokładac z innej roboty 

Do 1ha ta, ale nie więcej 

1 minutę temu, Ursus932 napisał:

No to właśnie moja głupota ,i co mam latać z takim problemem do Warszawy ? I krzyczeć przed ministerstwem że mi mało mleczarnia płaci 🤔

Nie chcesz przyjść za darmo porobić? Darmo doisz to i chętnie kto cie do roboty weźmie 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Wielu u nas tak robi i jakoś nikt się z nich nie śmieje.

Przeczytaj dobrze z czego ja sie smieje...

ale Ci odpowiem z tego że z pracy dokładaja do gospodarek , nie z tego że pracuja bo i ja sie imam róznych zajęć 

Gospodarka ma sama zarobic na siebie (sprzet , budynki ) jeszcze  dac zysk 

Edytowane przez V12
Opublikowano
2 minuty temu, kris91 napisał:

30 ha za mało jeszcze, po 100ha od razu bierzecie? 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️ Wy słabymi graczami jesteście, tam lepsi są i więcej by zaoferowali 🙊🙊🙊 Zauważ że o braku opłacalności mówią w większości ci, którzy ciągle dobierają dzierżawy 👀👀👀👀

Sami się w gonili w te błędne koło 🤷‍♂️ 

Opublikowano

Grześ, no wszystko super ale strajk w takiej formie już ludzi nie rusza. To już było. Ludziom w mieście trzeba uświadomić ze to nie rolnik jest winny wysokim ceną w sklepie, tylko jest taką samą ofiarą oszustwa. 

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Toć Komorowski już był, przekaz ten sam 😂 "zmień pracę i weź kredyt" 

Do 1ha ta, ale nie więcej 

Nie chcesz przyjść za darmo porobić? Darmo doisz to i chętnie kto cie do roboty weźmie 

U nas pół woj za tyle doi , i jakoś się ludzie rozwijają 

Przed chwilą, hubertb napisał:

Grześ, no wszystko super ale strajk w takiej formie już ludzi nie rusza. To już było. Ludziom w mieście trzeba uświadomić ze to nie rolnik jest winny wysokim ceną w sklepie, tylko jest taką samą ofiarą oszustwa. 

O dokładnie 👏 

Dobra daje kukurydze bo o 14 idę na pogrzeb

Opublikowano

Z rolnikami jest jak z frankowiczami, jak ktos kredyt bierze dlugoterminowy musi liczyć się z różnymi sytuacjami i patrzeć daleko w przyszłość, a nie że jak dzisiaj stać na ratę to i za 10, 20 lat będzie tak samo 😒😒😒

Opublikowano

1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Ja w Mario lub Contra I te małe tanki co broniły orzełka👍🙂 ale czasy były, pół wioski się schodziło grać a te joysticki się psuły co raz🙆‍♂️

co teraz?? taka gierka kosztuje teraz 40zł z wysyłką, kupiłem swoim, podłączyłem na stałe pod stary telewizor, dzieciaki pykają całe dnie, kijem trzeba odganiać żeby samemu móc pograć:D

• Haha 1
Opublikowano

Agro unia tak pomoże rolnikom jak Samoobrona, PSL, czy PiS. To kolejna partia a rolnikom potrzeba rynku zbytu, lepiej z takim poparciem działać w stronę brendu który oznaczał by rodzimy polski produkt w rozsądnej cenie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v