Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
44 minuty temu, hubertb napisał:

No, powinien najpierw spuścić wodę do sąsiada i potem wjechać po suchym. 

rowy krzakami zarosły , spółka wodna w karpy nie wbije łyżki koparki i stąd woda, z resztą jak się czeka do grudnia to czego się spodziewać , dobrze że kapeć konktet w zetorze , dociążony turem to idzie jak amfibia i ciągnie , ja z drewnem na diagonalnych to mieliłem na torfie pałując na blokadzie z włączonym przodem 

20 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Zamówili samolot na jutro na 15:00

to jeszcze dzień w luxusie przebimbajo za naszą kasę

Opublikowano
24 minuty temu, PRIMO napisał:

Załamujesz mnie chłopie. 🤦‍♂️

Więcej wiary. 

A Tak na marginesie to 🇨🇵6-2🇵🇱

a1eb503812_co_to_kurwa_.jpg

37 minut temu, Qwazi napisał:

Ło Panie...to w moim luzów nima...dawej tego kupca za 30k...bo zanim Ty zrobisz i się na sprzedaż zdecydujesz to on już se i tak kupi 🤭🤔 (żarcik taki, ale kupca możesz dać😉)

Zrobię szybko , teraz mam czas 

20 minut temu, Karol6130 napisał:

Chodzą słuchy że Marek to konkretny gość, że jemu w zakupie to tylko piątek weekendu początek przeszkodził

Jak wstawi foto nanytku to niejeden z kaleson wyskoczy 

Gratuluje mu , mi tam gul nie skacze ,tym bardziej na zachodnie sprzęty 😉

Opublikowano
32 minuty temu, stempos1980 napisał:

Mechanicznie lux ale karoserie pokonał ząb czasu i rdzy niestety.

A nie opłaca się robić go blacharski.

Chyba że trafię gdzieś mastera 2.5 dCi z walniętym silnikiem i zrobię mu swapa  na 2.8 bo ten 2.5 dCi to jakoś mnie o mdłości przyprawia.

@hubertb Nasz ksiądz były piłkarz a teraz zawzięty  kibic.

O sobie też to mówił😁

Ja się zastanawiam jak długo ten nowy Man nam wytrzyma... Komora i podwozie tylko w podkładzie i to jeszcze tak słabo pomalowane że widać blachę... Jak go nie zakonserwuja to po 10 latach pewnie opony tylko zostaną 

• Like 1
Opublikowano

A ja mam to w d*pie u murzyna kto wygra mecz. Wiele ważne są jesienne wybory. Od nich zależą losy ojczyzny i milionów naszych rodaków w kraju i zagranicą  o czym przypomniał na spotkaniu z mieszkańcami Legnicy Pan Prezes Jarosław Kaczyński;

"Jest bardzo, bardzo ważne, żeby obywatele naszego kraju zdawali sobie sprawę z wagi tej kartki wyborczej, tego skreślenia, którego będą dokonywali na jesieni przyszłego roku. Bo stawka jest naprawdę wysoka - stwierdził prezes PiS Jarosław Kaczyński. W sobotę spotkał się on z mieszkańcami Legnicy."

474398165_Jarosaw_Kaczyski_wicepremier_(cropped).png.4f041586997bac7836ea537b1d608208.png

• Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, Karol6130 napisał:

Chodzą słuchy że Marek to konkretny gość, że jemu w zakupie to tylko piątek weekendu początek przeszkodził

Chyba wielki piątek 

Ale wkurzył mnie MARCIN  tym wpisem że to my mamy radochę z tej telenoweli, najpierw zaczyna temat  a potem tnie głupa 

24 minuty temu, Karol6130 napisał:

Chyba wielki piątek 

Ale wkurzył mnie MARCIN  tym wpisem że to my mamy radochę z tej telenoweli, najpierw zaczyna temat  a potem tnie głupa 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

U was też tak szaroburo za oknem? Brzydko jak cholera się ten grudzień zaczyna. 

U mnie jest już tak 6 dzień, słownie szósty dzień. Ostatni raz przebłyski słońca były w poniedziałek. Od wtorku cały czas mgła albo chmury.

Ale sobie pojadł w gościach, jak to Gregor mawia, jak stara baba. Jednak przyrządzenie a przyrządzenie to jest różnica i decyzja na gąski zapadła 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, Dublin napisał:

A ja mam to w d*pie u murzyna kto wygra mecz. Wiele ważne są jesienne wybory. Od nich zależą losy ojczyzny i milionów naszych rodaków w kraju i zagranicą  o czym przypomniał na spotkaniu z mieszkańcami Legnicy Pan Prezes Jarosław Kaczyński;

"Jest bardzo, bardzo ważne, żeby obywatele naszego kraju zdawali sobie sprawę z wagi tej kartki wyborczej, tego skreślenia, którego będą dokonywali na jesieni przyszłego roku. Bo stawka jest naprawdę wysoka - stwierdził prezes PiS Jarosław Kaczyński. W sobotę spotkał się on z mieszkańcami Legnicy."

Czy pan prezes nie mógł by jakoś wznowić produkcje Ursusa 🤔 

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

...

sprowadza nas do jego poziomu i pokonuje doświadczeniem 

dlatego radziłem mu 12045 , stabilny z rozłożonym hydropakiem i pełnym zboża nawet bez obciążników z przodu ,  agregat uprawowo siewny byłby 3m jakby siewnik na 3m rozszerzył i mniej komplikacji z psiukadłem i nawozami 

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Chyba wielki piątek 

Marek gdzie wkurzyłem Ciebie😪. Naprawdę będzie coś większego 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ale sobie pojadł w gościach, jak to Gregor mawia, jak stara baba. Jednak przyrządzenie a przyrządzenie to jest różnica i decyzja na gąski zapadła 🤔

Gdzie tak dobrze karmią? 

Opublikowano
Przed chwilą, konteno napisał:

sprowadza nas do jego poziomu i pokonuje doświadczeniem

Ty to nawet nie masz gospodarstwa 

Opublikowano
25 minut temu, PRIMO napisał:

Fajnie jest pomarzyć. 🙄😁

Ale my jesteśmy w lepszej sytuacji.....

Nie stoi nad nami presją wygranej.

Poza tym jesteśmy psychiczne w lepszej sytuacji🤭-Francja miała problem w rozszyfrowaniu nas.Jak do tej pory ciężko znaleźć słabą naszą stronę,bo nie graliśmy nic 🤭😅

Więc wygramy🙆

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Czy pan prezes nie mógł by jakoś wznowić produkcje Ursusa

maske i kabine gdzieś jeszcze nową kupisz , założysz na farmtraca i będzie to samo co by z lublina wyjechał 

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

No zrobic państwową fabrykę.

To by było dobre , i dać rolnikom co jeszcze nie korzystali z prowu po nowym Ursusie 🙂

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

i dać rolnikom co jeszcze nie korzystali z prowu po nowym Ursusie 🙂

ale jedynie po okazaniu faktur sprzedaży ;) 

Ototoo

• Haha 1
Opublikowano
Leszy napisał:

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Gdzie tak dobrze karmią? 

pewnie jaka kobita tak napichciła 🤔🙆‍♂️

Opublikowano
10 minut temu, Dublin napisał:

Wypad z tego tematu

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Leszy napisał:

Gdzie tak dobrze karmią? 

A mnie zaprasza co roku na obiad taki gość co u niego na "poletku" wszystko robię od A do Z, prócz kombajnu (jak do tej pory) i prasy. Się rozliczamy wtedy za cały rok. Przychodzi do mnie ziemniaki zbierać. Nie wypada odmówić, mam trzech takich "na stałe", w sumie mają z pół hektara. Ten ma najwięcej, będzie coś koło 20a ornego. No i hoduje parę kur, kaczek i gęsi. Do tego parę brojlerów i królików. Sam mieszka, wdowiec.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

No zrobic państwową fabrykę.

To by było dobre , i dać rolnikom co jeszcze nie korzystali z prowu po nowym Ursusie 🙂

a czemu dać 🤔 niech składają papierki zbierają.... i 50% z własnej kieszeni i no jeszcze 23% vat 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v