Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

U mnie 200 m mojego

baor jeden...

Opublikowano
witejus napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

chyba gdzieś na zadupiu mieszkasz

Z czego to wnosisz?

1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Oj panie chyba troche za dużo , zagalopowałeś się 🙄, ale 60 powinno być 

podtrzymuję w całej rozciągłości.

z postawy 🤔 u mnie wojewódzka i dużo fir transportowych to gdyby im pozwolić szybciej jeździć ... 🙆‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano
Pafnucy napisał:

Chłopacy! tak się zastanawiam. w sklepach motoryzacyjnych to idzie dostać jakieś takie plansze żeby uszczelke se wyciąc? sie zepsuła i przy cylindrze w makicie. z papieru to chyba za słaba by dorobić.

tam gdzie części do ciągników kiedyś kupowałem

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, stempos1980 napisał:

A będzie coś sprzedawał ?czy jak @Agrest aby wincyj na podwórku , żeby sąsiadów UJ strzelał

Ja tam na ludzi nie patrze,jak bym patrzył to już bym miał jakiś nowy ciągnik,wole pole kupić puki tanie i jest komu sprzedać a ciągników u dilerów nie brakuje fakt ze maszyny drożeją ale i ziemia drożeje,I przyjdzie taki czas ze każdy będzie chciał kupić a jej nie będzie a jak będzie to jakaś cena z kosmosu ze wo gule nie będzie się opłacać a u mnie cenią 20-35 za ha a w innych stronach i po 100tyś się słyszy.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
Strongman napisał:

33 minuty temu, stempos1980 napisał:

A będzie coś sprzedawał ?czy jak @Agrest aby wincyj na podwórku , żeby sąsiadów UJ strzelał

Ja tam na ludzi nie patrze,jak bym patrzył to już bym miał jakiś nowy ciągnik,wole pole kupić puki tanie i jest komu sprzedać a cięgników u dilerów nie brakuje fakt ze maszyny drożeją ale i ziemia drożeje,I przyjdzie taki czas ze każdy będzie chciał kupić a jej nie będzie a jak będzie to jakaś cena z kosmosu ze wo gule nie będzie się opłacać a u mnie cenią 20-35 za ha a w innych stronach i po 100tyś się słyszy.

u nas też tak liczyli, a już widzę po 60tys

Opublikowano
31 minut temu, gregor1284 napisał:

Alem się urobił... Czoło naświetliłem... Ehh ciężki mój los. Ale jutro przyjadą zabiorą i kasiora wpadnie... Jeszcze ta ciężka noc, spać coś ostatnio nie mogę 

Podobnoś chory to jak się urobił?

Opublikowano
jahooo napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

100% popieram 👍

i jeszcze za łażenie obok przejścia oraz bez odblasków poza terenem zabudowanym

to też a kamizelka po zmroku obowiązkowa a to czarną kurtkę założy i prawą stroną drogi idzie i nie zejdzie ....

Pafnucy napisał:

10 minut temu, gregor1284 napisał:

Gapa

ja z tych czasów co w sklepach był tylko ocet. było trzeba to sie dorabiało z tektury, albo gotowe jak były.

ja jak miałem zetory to dorabiania uszczelek się nauczyłem 🤭

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Tu masz zrzut jak u nas pola wyglądają, ba nawet jeden mój kawałek widać.

Zrzut ekranu 2022-12-03 193427.png

Tu masz zrzut jak u nas pola wyglądają, ba nawet jeden mój kawałek widać.

Jakieś takie elipsowate te granice 

Nic prosto tylko krzywizny / skolioza 

Edytowane przez mf362
Opublikowano
glicer napisał:

po prostu sie wcinam,mimo wszystko pytanie,heh,moze ktos?mam JD6400 skrzynia 30,hmmm bieg E  a dozucic bieg F,

nie opłaca się mam koszt ,,pół traktora,, 😁

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Tera to jeszcze gorszy chory jestem. Lasy państwowe cenę za sortyment podnoszą bo inflacją ale za pozyskanie nie podnoszą. Oj ciekawe kto im będzie robił... 

we swoim tnij..

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

No nie wszystkie kawałki mają prosto...

Zrzut ekranu 2022-12-03 201105.png

Na bani ktoś to dzielił albo co .

Uprawiać to ciągle trzeba korygować tor jazdy eh 

Opublikowano

tu chyba ukształtowanie terenu. pewno prosto jak się prostopadle stanie.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mf362 napisał:

Na bani ktoś to dzielił albo co .

Uprawiać to ciągle trzeba korygować tor jazdy eh 

nie każdy ma pole wydzielone pod linijkę z dworskiego, niektórzy swoje kawałki uprawiają z dziada pradziada od setek lat, jak u mnie

To są u mnie działki po scaleniu i korekcie granic, nie wszystko dało się wyprostować, ludzie nie dali

obraz.png

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Też, ale nie wszędzie. Kiedyś obok każdego paseczka, wzdłuż biegła droga dojazdowa bo przecież to po długości było podzielone na kilka a czasem kilkanaście "stajań".

2 minuty temu, Pafnucy napisał:

tu chyba ukształtowanie terenu. pewno prosto jak się prostopadle stanie.

Opublikowano
21 godzin temu, TheraRolnik napisał:

A myślałem że znasz przepis żeby z 5 klasy zrobić drugą 🤔

nie w rok i nie 2 ale są uprawy które wnoszą więcej materii organicznej do gleby niż burak którego kopiecie praktycznie połowę tego co inni tylko nie znając nakładów nie wiem jak z zyskami u was z tego

zaryzykowałbym z qq ziarnową we wczesnym siewie w ostatnich tygodniach kwietnia z uprawą przedsiewną w postaci wymieszania nawozu ciężkimi bronami (organiczne tylko na jesień), nawet pokusiłbym się na takim piachu spróbować wałować posiewnie jak zboża

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, slawek74 napisał:

nie opłaca się mam koszt ,,pół traktora,, 😁

Za trypka😁😁😁😁🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

nie każdy ma pole wydzielone pod linijkę z dworskiego, niektórzy swoje kawałki uprawiają z dziada pradziada od setek lat, jak u mnie

To są u mnie działki po scaleniu i korekcie granic, nie wszystko dało się wyprostować, ludzie nie dali

obraz.png

Tu nie jest z dworskiego a jest dużo "prościej" ale i równiej

Zrzut ekranu 2022-12-03 202212.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v