Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Możliwe że zrobiony na ciasno dostał w palnik i się przytarł.Na zimno pali dobrze?

Marcin jemu to wczoraj się stało podczas wypychania krzaków z papryki z tuneli.

Wcześniej nie było problemów z nim a lekko niema 

Opublikowano
1 minutę temu, jacek1296 napisał:

407

A ja to auta naprawiam, miałem klienta który u czterech różnych mechaników cztery razy wymieniał wentylator nawiewu. Tylko słuchając przez telefon problemu powiedziałem że naprawie na poczekaniu za 200zł. Klient się zgodził, przyjechał polutowałem jeden przewód. Zrobił wielkie oczy i bez negocjacji zapłacił dwie stówy. 

Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Marcin jemu to wczoraj się stało podczas wypychania krzaków z papryki z tuneli.

Wcześniej nie było problemów z nim a lekko niema 

To nie ma żadnego znaczenia.Kiedys miałem Fendta po duńskich mistrzach co złapał na 3garku podczas jazdy na pusto.142mth po remoncie.Nawet tych nie zatartych tłoków nie mogłem wyjąć tak było spasowane.Reszta jak wyżej opisał hubertus

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Możliwe albo prędzej zmieniono tłoki i pierścienie i zostawili gładką tuleje. 

Wszystko możliwe bo ten sam robił kapitalne w jego teścia 30 i po dotarciu zrobiły się problemy że jak miała ciężej to zaczęła się grzać a chłodnica nowa i te inne rzeczy też nowe .

Mi jak powiedział co się dzieje z 30 to odrazu mu powiedziałem że nie ją oddaje na reklamacje bo tak nie powinno być 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

W ciągłym stresie żyje to gryzie

Jeszcze kota w domu trzymasz 🙄 A najbardziej mnie wurwiało jak druty w klatce gryzł. Kołowrotek miał, miał taką kulę, w której mógł biegać po domu a i tak w nocy gryzł. Królika się puściło, pobiegał to całą noc odpoczywał i spokój a ten tylko się tłukł.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Jeszcze kota w domu trzymasz 🙄 A najbardziej mnie wurwiało jak druty w klatce gryzł. Kołowrotek miał, miał taką kulę, w której mógł biegać po domu a i tak w nocy gryzł. Królika się puściło, pobiegał to całą noc odpoczywał i spokój a ten tylko się tłukł.

Dziecię rządzi w domu ten kot to jak przytulanka

• Sad 1
Opublikowano

Witam witam i o pogode i zdrowie pytam👋

-2° fajnie cicho i spokojnie. O 7 zdazylem zonie kola zmienic w touranie. Jeszcze został passat i polo. Ale to moze międzyczasie bo pojade niedlugo orać. Ziemia nie jest zmarznieta jakos strasznie po tym.lekkim mrozie

Opublikowano
18 minut temu, jacek1296 napisał:

No i super. A z czystej ciekawości, jest jakieś rozwiązanie, które Cię zaskoczyło? Marka obojętna.

Mechanizm elektrycznych szyb w chrysler imperial, silnik ma dwa "+". Mercedes w211 nie przestaje mnie zaskakiwać. 

Opublikowano

U mnie już żadne zwierzę nie ma wstępu poza próg domu. Zresztą kotów nie lubię a psów nie znoszę. 

U mnie kot jak wpadl do domu to nie wiedzial jak uciekac ze strachu. Tesciowa nie toleruje zwierzat w domu. Mój brat z bratową to kociarze to juz nie wiem ile po domu chodzi,ale nauczone do kuwety albo.prosza aby na zewnatrz wypuścić.

Opublikowano

Nie mam nic przeciwko kotom i psom ale na zewnątrz.Zadnych zwierząt w domu

Opublikowano
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

U mnie kot jak wpadl do domu to nie wiedzial jak uciekac ze strachu. Tesciowa nie toleruje zwierzat w domu. Mój brat z bratową to kociarze to juz nie wiem ile po domu chodzi,ale nauczone do kuwety albo.prosza aby na zewnatrz wypuścić.

Jak kiedyś wpadł na klatkę schodową to też nie umiał ze schodów zleźć bo taki wystraszony. Niedługo potem go auto potrąciło i już 10 lat bez kota. U sąsiada ostatnio kot poszedł do dziury, ale co z tego jak dwa domy dalej jest kociara, która ma ich chyba z 5.

Opublikowano

Zimą odstrzelilem dzikiego kota któremu zasmakował jajka z mojego kurnika.Pozniej musiałem dziurę w ścianie tynkować 😤

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, marcin19071980 napisał:

Nie mam nic przeciwko kotom i psom ale na zewnątrz.Zadnych zwierząt w domu

Orientujesz się jak długo utrzyma się płukana marchew w temperaturze 4-5 stopni?

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Też tak kiedyś mowilam

U mnie to się nie zmieniło

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak kiedyś wpadł na klatkę schodową to też nie umiał ze schodów zleźć bo taki wystraszony. Niedługo potem go auto potrąciło i już 10 lat bez kota. U sąsiada ostatnio kot poszedł do dziury, ale co z tego jak dwa domy dalej jest kociara, która ma ich chyba z 5.

U mnie jest 7 kotów, 6 czarnych jeden "raby". Ktos podrzucil malego to bylo 8 ale ktoregos dnia wrocilem z pracy to lezal pod drzwiami juz w pol sztywny,rano juz caly sztywny

Opublikowano

Orientujesz się jako długo utrzyma się płukana marchew w temperaturze 4-5 stopni?

Zależy jak mocno poobijane.Ok tygodnia byle by słońca nie widziała

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v