Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, Bananek napisał:

@radekz200 to jakby wg naszych obliczeń wychodzi 11 ton z hektara. Musi dobry wynik zważając na to, że nie dane było ani grama sztucznych nawozów i to, że odmiana była kwestią przypadku, a nie wyboru typowej ziarnówki. 

IMG_20221022_091433.jpg

Somsiad jak taką dżdżownice zobaczy to zawalu dostanie 🤭😂

• Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, jarecki napisał:

na opał ? W tyg . próbowałem przenzyto to owies duzo lepszy do palenia .

Na opał.Tez nim palę na 280m 40kg doba

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Bananek napisał:

@radekz200 to jakby wg naszych obliczeń wychodzi 11 ton z hektara. Musi dobry wynik zważając na to, że nie dane było ani grama sztucznych nawozów i to, że odmiana była kwestią przypadku, a nie wyboru typowej ziarnówki. 

IMG_20221022_091433.jpg

Coś duży ten rękaw... Czy tylko taki sie wydaje 🤔 Tzn wysoki i szeroki 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
6465 napisał:

A kto dorzuca?

ja nie wiem czego tak niektórzy boją się tego podkładania, mają pewnie kupione małe kociełki wraz z tymi tandetnymi grzejniczkami które tylko ładnie wyglądają pod oknem. mam starego kopciucha wraz ze starymi żeliwnymi grzejnikami i jak go załaduje po sam wierzch na wieczór to o 5 nad ranem mam jeszcze ciepło. grzejniki żeliwne dosyć długo się nagrzewają ale i bardzo długo oddają swoją ciepłote. Węgiel tylko idzie w 'siarczyste mrozy' a tak to olszyna

• Like 4
Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

No jak ty nawet za szklankę cukru liczysz sąsiadce 😁

Przy tych cenach?! 😂Ja mam cukier z tych drogich zapasów jak orlen paliwo to nie będe szastał na prawo i lewo. Tym bardziej że nakupiłem dodatków kolekcjonerskich do cukru 🤭

Opublikowano
26 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

ja nie wiem czego tak niektórzy boją się tego podkładania, mają pewnie kupione małe kociełki wraz z tymi tandetnymi grzejniczkami które tylko ładnie wyglądają pod oknem. mam starego kopciucha wraz ze starymi żeliwnymi grzejnikami i jak go załaduje po sam wierzch na wieczór to o 5 nad ranem mam jeszcze ciepło. grzejniki żeliwne dosyć długo się nagrzewają ale i bardzo długo oddają swoją ciepłote. Węgiel tylko idzie w 'siarczyste mrozy' a tak to olszyna

A że mnie się śmiali że zamiast wymienić na nowe to dołożyłem zoberek...

Opublikowano
28 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

No mam takie i jak w piecu gaśnie to grzejniki też szybko stygną i podkładać trzeba.

Opublikowano
51 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

20 minut temu, Andpol napisał:

No mam takie i jak w piecu gaśnie to grzejniki też szybko stygną i podkładać trzeba.

mam starego kopciucha z grzejnikami aluminiowymi na10 zeberek wchodzi 3 litry wody ostatnio szukałem dekoracyjnego grzejniczka to juz przelicznik 15 litrów wody wchodzi jest duzo lepiej nagrzać mniej wody w obiegu i ją podtrzymać niz grzać wiecej w zeliwne grzejniki 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Jeżdżą dziś po wsi kupcy i owsa szukają 1650 na rękę.Owies droższy od przenicy się robi.Jak zrówna się z ceną rzepaku to sprzedaje 😁

Zapraszam do siebie w takiej cenie

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał:

jak masz oddzielną kotłownie to ok , u mnie piecoqchnia w kuchni to nie dość że kopci przy rozpalaniu przy niesprzyjającym wietrze to jeszcze czasem tym na pomieszczenie leci przy podkładaniu , przy wybieraniu popiołu również sie pyli

Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

jak masz oddzielną kotłownie to ok , u mnie piecoqchnia w kuchni to nie dość że kopci przy rozpalaniu przy niesprzyjającym wietrze to jeszcze czasem tym na pomieszczenie leci przy podkładaniu , przy wybieraniu popiołu również sie pyli

Trzeba kotłownie zrobić, gdzie to teraz w kuchni centralne mieć 🙆‍♂️

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Naród wygodny się teraz zrobił a jak wiadomo za wygody trzeba płacić 🤷‍♂️

Jak sąsiadka wyżej?😁

Opublikowano
18 minut temu, malaczarna napisał:

Zapraszam do siebie w takiej cenie

Rejestracja była z Tarnowskich gór

Opublikowano

jeszcze rok temu, debaty, kto lepiej, kto lżej, wyngiel, pelet, gaz, prąd a dzisiaj debata czym jeszcze można podłożyć by w dupe nie zmarznąć 🤣

Opublikowano

Jaka uczciwa cena za metr sześcienny gnojówki ? Ja nigdy nie kupowałem,  gość nigdy nie sprzedawał . Rozlanie po mojej stronie . Gnojówka od krów mlecznych .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v