Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja tam problemu z miedzami nie mam. Przytnę sąsiadowi to później zostawiam żeby on przyciął, pola do granicy porobione a gdzie pastwisko to ogrodzenie odsunięte ze 40cm od między żeby sąsiadowi mamuty nie wyjadały 🤷‍♂️

Opublikowano

-2 o piątej było. Wszystko białe.

Ciekawe co na to pompy w opryskiwaczach🤔

Opublikowano

dobry dzień wszystkim. 

chyba nawet mrozu nie było. 

psienica zaczyna szpilkowac, mamutom dalej trzeba grodzić. ech do grudnia mogłoby tej zimy nie być. 

Opublikowano

gość po sąsiedzku oddał w dzierżawę , dzierżawca wyorał miedzę, wziąłem geodetę i cyk metr z jednej strony pola do mnie a z drugiej ,2.5 metra z klina i cyk doszło tym sposobem że 2-3 ary 😁

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Witam wszystkich. Mrozik nieduzy ale siwo jest. Na termometrze juz +1 stopień od południa. Dzień niańki dzisiaj,rano mlodego do przedszkola a z córką w domu siedzieć. W oborze juz ryczą ale do 8 muszą czekać ogoniaste.

@TheraRolnik miedza jest po to aby byla. U mnie jeden miastowy rolnik-biznesmen co z unii juz chyba wszystko wzięli z matką i bratem ciagle mało. Większość pól koło niego i podgryza miedze. Kupił obrotówki to juz zaczał narzucać w moją stronę. Po lewej moje,jego po prawej. Przy drodze miedza jest normalnie,ja nawet juz nie odoralem do końca,za to im blizej konca tym miedza węższa i pochylona na moje pole👇

20220915_161453.jpg

Dalej nie rozumiem po co wam te miedze 🤔

Opublikowano
29 minut temu, Uziu92 napisał:

gość po sąsiedzku oddał w dzierżawę , dzierżawca wyorał miedzę, wziąłem geodetę i cyk metr z jednej strony pola do mnie a z drugiej ,2.5 metra z klina i cyk doszło tym sposobem że 2-3 ary 😁

ile kosztowało.

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Witam wszystkich. Mrozik nieduzy ale siwo jest. Na termometrze juz +1 stopień od południa. Dzień niańki dzisiaj,rano mlodego do przedszkola a z córką w domu siedzieć. W oborze juz ryczą ale do 8 muszą czekać ogoniaste.

@TheraRolnik miedza jest po to aby byla. U mnie jeden miastowy rolnik-biznesmen co z unii juz chyba wszystko wzięli z matką i bratem ciagle mało. Większość pól koło niego i podgryza miedze. Kupił obrotówki to juz zaczał narzucać w moją stronę. Po lewej moje,jego po prawej. Przy drodze miedza jest normalnie,ja nawet juz nie odoralem do końca,za to im blizej konca tym miedza węższa i pochylona na moje pole👇

20220915_161453.jpg

Dość szeroka jest z czego przyskrobac  😂😂

Opublikowano
4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

jak to poco????

a z czego ziele się ma siać po całym polu 🤣

Opublikowano
Strongman napisał:

29 minut temu, Uziu92 napisał:

ile kosztowało.

Jeszcze mnie nie podliczył , bo nie tylko to mi robi. Jak podliczy to będę wiedział dokładnie, ale ceny są różne , zależy co się mierzy i jaki obszar, czy las czy wieś czy działka w polu.

Opublikowano
20 minut temu, TheraRolnik napisał:

A po co ci ogrodzenie podwórka? Co ci da że będziesz miał ar pola więcej jak cały czas się zastanawiasz czy jesteś na swoim czy nie. Tak to ładnie widać gdzie się kończy ziemia. A to rozsiewanie ziela to jest coś takiego jak rundup albo kosiarka 

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, superfarmer02 napisał:

A po co ci ogrodzenie podwórka? Co ci da że będziesz miał ar pola więcej jak cały czas się zastanawiasz czy jesteś na swoim czy nie. Tak to ładnie widać gdzie się kończy ziemia. A to rozsiewanie ziela to jest coś takiego jak rundup albo kosiarka 

Nie zastanawiam się, jadę na oko od początku do końca pola 

Czy ja komuś wjadę dwie skiby czy ktoś mi, bez różnicy 👍

Opublikowano
34 minuty temu, jacek1296 napisał:

Najlepszy rocznik, miesiąc też.

Ty też od tego czasu na świecie?🤔😉 

W Centrum bez przymrozku chociaż Łolek z rana piszczał, że mu zimno 😜

Opublikowano
13 minut temu, Rolnik1973 napisał:

@Pafnucy lepiej nie brucz w okolicy 

Screenshot_20221021-084417.jpg

no ale i Ty na grzybki będziesz się bał wybrać.

brum, brum...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v