Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Żeby to było w swoim czasie to by może wszystko wyglądało inaczej i by człowiek już dawno był w jakimś związku.

Słońce wyłazi, kurła na popołudnie też sporo zajęć 🤔

Boś jeszcze na swoją nie trafił 🤔

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Od lipca składają , i pisał on już tu że pierwszy złożył  a Ty dopiero się obudził🙆‍♂️

10⁰ I 2.5mm deszczu po nocy.

Edytuje bo nie doczytałem i zwracam honor🙋‍♂️

Ta pomoc od wczoraj faktycznie.

Mylisz kolego fakty, od lipca to wnioski o szacowanie strat, a wnioski suszowe 2022 to dopiero od 17.10. Wszystko klepnięte dopiero 15 października.

Zdecyduj sie Grześ, bo w innym wątku pisałeś coś innego

image.png

image.png

Edytowane przez jacor73
Opublikowano
22 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Żeby to było w swoim czasie to by może wszystko wyglądało inaczej i by człowiek już dawno był w jakimś związku.

Słońce wyłazi, kurła na popołudnie też sporo zajęć 🤔

Co to znaczy w swoim czasie 🤔

3 minuty temu, jacor73 napisał:

Mylisz kolego fakty, od lipca to wnioski o szacowanie strat, a wnioski suszowe 2022 to dopiero od 17.10. Wszystko klepnięte dopiero 15 października.

image.png

To mi też się należy ?

Opublikowano
40 minut temu, malaczarna napisał:

,5 i ,10 tysięcy 

U mnie te 5 sie łapiemy, oszacowali na 19%,ogólnie to ponizej 30 w wiekszosci,najwiecej 28 chyba z tego co zona mowila u jej koleżanki z pracy. Odnosnie dyń,gdybym opielił całość to bylby plon a tak łobody narosło i rdestu i slabo. Juz pomijam ze 2 rzędy nie wzeszly. Pole 1,5ha, realnego areału jakies 1,2ha moze albo i mniej. Plon ogolny po wysuszeniu 440kg co daje ponad 300kg z hektara. Za suszenie 500zł zaplacilismy. Na chwile obecną gdybym sprzedal to wychodze lepiej niz na zbożu i tak. Jeszcze jak uda sie jako eko sprzedac to kasa wpadnie

Opublikowano
4 minuty temu, Dziad932 napisał:

To mi też się należy ?

Złóż wniosek o szacowanie szkód i będziesz wiedział ile Ci się należy. Złożenie wniosku przez ePUAP nic nie kosztuje

Opublikowano
1 minutę temu, jacor73 napisał:

Złóż wniosek o szacowanie szkód i będziesz wiedział ile Ci się należy. Złożenie wniosku przez ePUAP nic nie kosztuje

A co oni mi teraz oszacują jak ja nic nie mam na polach 🤔, tylko poplony  

k**wa zawszę o wszystkim dowiaduje się ostatni... 🤨

Opublikowano
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

U mnie te 5 sie łapiemy, oszacowali na 19%,ogólnie to ponizej 30 w wiekszosci,najwiecej 28 chyba z tego co zona mowila u jej koleżanki z pracy. Odnosnie dyń,gdybym opielił całość to bylby plon a tak łobody narosło i rdestu i slabo. Juz pomijam ze 2 rzędy nie wzeszly. Pole 1,5ha, realnego areału jakies 1,2ha moze albo i mniej. Plon ogolny po wysuszeniu 440kg co daje ponad 300kg z hektara. Za suszenie 500zł zaplacilismy. Na chwile obecną gdybym sprzedal to wychodze lepiej niz na zbożu i tak. Jeszcze jak uda sie jako eko sprzedac to kasa wpadnie

Super plon a obornik dawałeś? Ja nie mogę nigdzie sprzedać z łupina dyni. Jak mam pielic ręcznie to nie chce a trzeba koniecznie przy krzakach międzyrzedzia  tylko pielnikiem

2 minuty temu, Dziad932 napisał:

Najpierw zerknij czy w twojej gminie była susza

@Belarus820 kiedy wniosek skladales i jak długo czekałeś na protokół? Do 15 listopada wstępnie przyjmują te wnioski na tą zapomoge

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Dziad932 napisał:

Marcin, u mnie też już rośnie nowe. Wniosek o szacowanie złożyłem 6 październik, tak bardziej na sztukę, wczoraj otworzyłem stronę wnioski i mam kalkulację. Składaj i się nie oglądaj,wnioski o szacowanie chyba tylko do 31 a wnioski o suszowe do 17 listopada, także czasu już niewiele, złaź z dachu, do komputera i jazda.

Edytowane przez jacor73
Opublikowano
10 minut temu, Belaruss820 napisał:

Grasz jeszcze trochę w ps4?

Opublikowano
Przed chwilą, jacor73 napisał:

Marcin, u mnie też już rośnie nowe. Wniosek złożyłem 6 październik, tak bardziej na sztukę, wczoraj otworzyłem stronę wnioski i mam kalkulację. Składaj i się nie oglądaj,wnioski o kalkulację chyba tylko do 31 a wnioski o suszowe do 17 listopada, także czasu już niewiele, złaź z dachu, do komputera i jazda.

gdzie tak napisane ?

Opublikowano
39 minut temu, Dziad932 napisał:

No niektórzy w piątki nie jedzą , jak np ja 🙂

Może kotletów nie jadam w piątek,ale czasami kanapkę z kiełbasą chapne....

W ,,Większe"piątki to wtedy odpuszczam calkowicie

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Co oznaczają te cyferki na górze? Czemu u mnie kończy się na 4 klasie a 5 i 6 nie ma. Coś to dziwne bo niby na 1,2 gdzieś susza wystąpiła a na 4 już wszędzie nie ma suszy 🤔🤔

Na niższych nie ma suszy bo się nie kwalifikują z racji tego że sucho tam zawsze jest a i  ubezpieczyć od suszy tych niższych klas się nie da też... Ktoś mądrzejszy niech lepiej objasni

11 minut temu, marulekk napisał:

gdzie tak napisane ?

W aktualnościach na stronie agencji

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

No i kto zajumał mój deszcz? Tyle oczekiwań, tyle nadziei... I nawet rosy nie zrobiło. Deszczomierz pusty.

U mnie cholernik siedzi 🤪 bierz go w diabły. Z wieczora 10mm to jeszcze fajnie wsiąkło, od godziny jak doyebało to aż szumi. A koło 11 ładowanie kartofli. Będzie poligon na łące

7mm 🙆

Opublikowano
19 minut temu, jacor73 napisał:

Marcin, u mnie też już rośnie nowe. Wniosek o szacowanie złożyłem 6 październik, tak bardziej na sztukę, wczoraj otworzyłem stronę wnioski i mam kalkulację. Składaj i się nie oglądaj,wnioski o szacowanie chyba tylko do 31 a wnioski o suszowe do 17 listopada, także czasu już niewiele, złaź z dachu, do komputera i jazda.

18 minut temu, malaczarna napisał:

Chyba u mnie nie było suszy według tego zestawienia , tylko zboża na glebach pierwszej kategorii i tylko w styczniu 🤔

Screenshot_2022-10-19-09-17-12-70.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, Dziad932 napisał:

Chyba u mnie nie było suszy według tego zestawienia , tylko zboża na glebach pierwszej kategorii i tylko w styczniu 🤔

Zacznij działać po Ryśkowemu. U mnie według Puław susza dotknęła tylko jare, a według kalkulacji urzędasów jare 0 a ozime zależnie od działki od 15 wzwyż

Opublikowano

Chyba zrezygnuję , bo jeszcze mi jaką kare przyjebią za próbę wyłudzenia 

Opublikowano
2 minuty temu, Dziad932 napisał:

Chyba zrezygnuję , bo jeszcze mi jaką kare przyjebią za próbę wyłudzenia 

A niby jak mają udowodnić próbę wyłudzenia, teraz? W maju trzy tygodnie bez deszczu i na 5 klasie wszystko przypalone, w czerwcu kolejne upały i to co przeżyło majowe upały poddało się w czerwcu a wg Puław nie było zagrożenia suszą. W tym sezonie będę mądrzejszy i na wszystko będzie dokumentacja fotograficzna.

Opublikowano
jacor73 napisał:

4 minuty temu, Dziad932 napisał:

To mi też się należy ?

a jak oni to szacuja?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v