Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich planuje założyć turbo do ursusa c 360. Od pewnego czasu remontuje swojego poczciwego ursusa, więc dostaje nowe "bajery". Co z tego wychodzi że  planuje delikatnie podnieść moc tylko o jakieś 10-15 KM, nie chce jakiegoś super trubo aby z zwykłej "60" zrobić "John Deraaaaa". Zalezy mi na zwykłej małej turbinie coś o doładowaniu od 0.6 do 0.8 bara taka będzie najlepsza. Nie chce zazwyczaj ingerować w silnik, sprzęgło, leczy tylko zamontować i zwiększyć zwyczajnie dawke paliwa i ustawić wtryski.  Chodzi tutaj po prostu o te braukjące 5-10 KM w niektórych sytuacjach pracach polowych. Ciągnik pracuje i tylko będzie pracował na swoich 10 hektarach, a jest to tylko ciągnik pomocniczy więc nie chce szaleć nie wiadomo jak z mocą. Moje pytanie jest proste, dodałem zdjęcia jak jakiś pan robi turbinki pod takie ciągnik jak mój. Jest to doładowanie o jakie mi najzwyczajniej chodzi taki zestaw spełniał by moje oczekiwania, również nie jest kosztowny. Lecz z tego co idzie zauwazyć na zdjęciach jak i z opisu kolektory są bezpośrednio do siebie podłączone tzn, czy zwykły filtr powietrza da rade przy takiej turbince, nie widze tutaj nic innego z czego więc wnoskuję że może łapać temeraturę, a z tego wynika że turbina będzie usprawniać moc ciągnika o jakieś 40%. Może ma ktoś już taki zestaw i mógłby się o nim wypowiedzieć. Czy takie rozwiązanie jak na zdjęciach w zupełności wystarczy czy trzeba oprócz tego kombinować z intelcoolerem i chłodnica oleju. Jeżeli tak to od czego taki intelcooler założyć a od czego chłodnice oleju?  Czy może ma ktoś inny zestaw do takiego ursusa aby podnieść delikatnie moc o te przysłowiowe 10-15KM. 

image (1).jpg

image.jpg

Opublikowano
21 godzin temu, mariuszd93 napisał:

Pomocniczy na 10ha i musisz mu podnieść moc...

Dej namiary na dilera ...🤨😄

Pomocniczy bo tylko wykorzystywany w oprysku i koszeniu miedzyrzędów akurat "10" hektarów śliwek :)