Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Nie obrażaj mnie tym swoim podparciem artykułem w d... Ja wiem dokładnie jakie oba glikole mają właściwości i co będzie jeśli je zmieszany. Co do wprowadzenia kogoś w błąd to na samym początku napisałem że większość można mieszać ale nie zaleca się tego robić i to nie tylko że względu na bazę ale po co Ci ta wiedza - wyczytać w pierwszym z brzegu artykule z d.. wziętym.

Opublikowano (edytowane)

Ja pier**lę co za zadufany w sobie mądrala, on wie lepiej niż piszą na ten temat praktycznie wszystkie artykuły na ten temat, większość można mieszać, ale na bazie jednego gatunku, to co pieprzysz że nie zaleca się tego robić? myślisz że jest jeden producent i robi różne gatunki. Ty doradziłeś żeby mieszał dwa inne gatunki i twoje zalecenia były podparte tylko czasowością wymiany i nie odwracaj kota ogonem.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, deSilva napisał:

Taaa fachowcu, ja przynajmniej czymś poparłem że nie wolno, a ty srasz w gacie żeś źle doradził.   xD

Miałem jełopie już ci nie tłumaczyć ale nie da się obok tego twojego raczej artykułowego rozumowania .

Były robione mieszanki ty zmuszane płyny były przetrzymywane w zamrażarce , były podgrzewane i nic z nimi się nie działo .

A to że na opakowaniu jest napisane by nie mieszać to jest czysty markietyng byś nie kupował innego płynu tylko byś się trzymał tego samego producenta i produktu.

A te twoje artykuły są sponsorowane przez konkretnych ludzi to co ci maja napisać ..

Edytowane przez robert1226
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, robert1226 napisał:

Miałem jełopie już ci nie tłumaczyć ale nie da się obok tego twojego raczej artykułowego rozumowania .

Były robione mieszanki ty zmuszane płyny były przetrzymywane w zamrażarce , były podgrzewane i nic z nimi się nie działo .

A to że na opakowaniu jest napisane by nie mieszać to jest czysty markietyng byś nie kupował innego płynu tylko byś się trzymał tego samego producenta i produktu.

Gdzie jakikolwiek producent zabrania tego samego gatunku kupowania i u innego producenta i mieszania ich ze sobą, mowa jest o dwóch różnych Glikolach, rozumiesz czy nie do cholery?

Edytowane przez deSilva
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, deSilva napisał:

Ja pier**lę co za zadufany w sobie pajac, on wie lepiej niż piszą na ten temat praktycznie wszystkie artykuły na ten temat, większość można mieszać, ale na bazie jednego gatunku, to co pieprzysz że nie zaleca się tego robić? myślisz że jest jeden producent i robi różne gatunki. Ty doradziłeś żeby mieszał dwa inne gatunki i twoje zalecenia były podparte tylko czasowością wymiany i nie odwracaj kota ogonem.

Nie obrażaj kogoś kogo nie znasz. Napiszę Ci tylko tyle że na tanich płynach napisane jest że można mieszać ze wszystkimi a na droższych ( lepszych) że nie wolno i wcale nie chodzi o to na jakim glikolu jest płyn. Jeśli nie wierzysz to już twój problem ale poczytaj etykiety produktów i będzie Ci głupio

Edytowane przez akmaly
Opublikowano

Pokaż mi choć jeden artykuł gdzie pisze że wolno mieszać te dwa glikole, a nie pieprz mi o tanich lub drogich płynach bo nie wiesz jaki mają skład.

Opublikowano
3 minuty temu, deSilva napisał:

Gdzie jakikolwiek producent zabrania tego samego gatunku kupowania i u innego producenta i mieszania ich ze sobą, mowa jest o dwóch różnych Glikolach, rozumiesz czy nie do cholery?

Ja to wiem i rozumiem od dawna , ale ty się nacztales jakichś bzdet i ci w głowie namieszali.

Opublikowano (edytowane)

Hahaha, dobre, artykuły techniczne piszą że nie można, producenici piszą że nie można, a tych dwóch znafców forumowych wie lepiej i jeszcze będą mi tu pyskować. xD

7 minut temu, akmaly napisał:

Artykuły techniczne proszę że nie można.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, akmaly napisał:

Podaj choć jeden techniczny nie pseudo motoryzacyjny.

Ty podaj jakikolwiek że można mieszać konkretnie te dwa glikole ze sobą,   :P albo nie zawracaj mi więcej d*py i nie prowokuj mnie do kłótni żeby uleczyć swoją ambicję.  Tylko twoje zapewnienia że można przeciw np. etykietom czy takim artykułom, są niczym.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

Pokaż choć jedną etykietę że nie wolno mieszać płynów opartych na dwóch różnych glikolach - zapewniam że nie znajdziesz bo to nie o to chodzi ale dobra, szkoda czasu.

Opublikowano
2 godziny temu, akmaly napisał:

Pokaż choć jedną etykietę że nie wolno mieszać płynów opartych na dwóch różnych glikolach - zapewniam że nie znajdziesz bo to nie o to chodzi ale dobra, szkoda czasu.

Daj spokój szkoda czasu i baterii w telefonie i tak się nic nie nauczy.

Opublikowano (edytowane)

Jak ja wlewałem płyn do chłodnicy, to ty pewnie mieszałeś dwie substancje, płynną i stałą, ale w gaciach Robciu.   :P

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
1 godzinę temu, deSilva napisał:

Jak ja wlewałem płyn do chłodnicy, to ty pewnie mieszałeś dwie substancje, płynną i stałą, ale w gaciach Robciu.   :P

Coś mi się wydaje że to ty przy mnie jesteś małolat .

21 minut temu, wujekk110 napisał:

Koledzy, tak czytam te Wasze przepychanki i zastanawiam się😯 jaki morał z tego wyniknie.

Czy nie lepiej umówić się na kufel piwa i podać sobie dłonie👬

No pewnie że lepiej ale widzisz że z niektórymi nie da się iść na piwo , zobacz jaki agresywny na trzeźwo , aż strach pomyśleć co by było jak by piwo wypił .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, wujekk110 napisał:

Koledzy, tak czytam te Wasze przepychanki i zastanawiam się😯 jaki morał z tego wyniknie.

Czy nie lepiej umówić się na kufel piwa i podać sobie dłonie👬

A wypiją zemną? a jak zaczną mieszać? moja chłodnica nie znosi mieszanek  :P

4 godziny temu, robert1226 napisał:

Coś mi się wydaje że to ty przy mnie jesteś małolat .

:P

Chcesz się założyć?   xD  nie rób tego  bo przegrasz.  :P Chłopaki nic do Was nie mam, forum i przepychanki? darujmy sobie i żyjmy jak ludzie oki?  :)

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

Jakie płyny chłodzące stosujecie w zachodnich ciągnikach, zawsze stosowałem niebieski Petrygo Q ale teraz zmienili na różowy pewnie to to samo, ale zastanawiam się czy nie zmienić w agrofarmie na taki klasy G12 lub lepszy, wyżej gorąca dyskusja czy to się miesza czy nie miesza, z doświadczenia wiem  że g12 z petrygo niebieskim nie bardzo jakaś mętna mieszanka się robi,