Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po regeneracji silnika w zakładzie od samego początku silnik przy obrotach miedzy 1200-1400 nierowno pracuje, mozna  by powiedziec ze nawet nierowna praca silnika sprawia ze ciagnik lekko sie buja na kolach

Problem zanika gdy ciagnik ma opor(np. pod gorke, w oraniu itp) wtedy pracuje prawidlowo.Dodam ze ciagnik ma moc, nie kopci

Zrobil juz ponad 200mtg a problem nie zanikl.Dlatego chcialbym sie zapytac czy problem jest po stronie pompy wtryskowej czy  moze to bys wina zle ustawionego zaplonu?Wtryski byly sprawdzane a gwarancja nie obejmuje pompy wtryskowej

Bardzo dziekuje z kazda odpowiedź! Pozdrawiam 

Opublikowano
10 minut temu, jaco512 napisał:

Masz możliwość zamienić pompę? Przełożyć inną na próbę?

Nie mam takiej możliwości 

9 minut temu, jonek98 napisał:

typowa przypadłość pompy po regeneracji

Myślisz że z czasem powinno być dobrze? 

Opublikowano (edytowane)

Przyczyn może być kilka ,żle ustawiony kąt wtrysku,koła zębate rozrządu podrobione,lubczęść nowych część starych,częściowo zużytych,pompa wtryskowa żle ustawiona,różne dawki na poszczególnych sekcjach,ustawienie ciśnienia wtryskiwaczy ,ustawienie zaworów,i jeszcze innych kilka przyczyn.

Edytowane przez wieslaw16
Opublikowano

Regulator obrotów, z tym jest wielka loteria, mało kto umie go zregenerować, większość wymienia i albo będzie równo chodzić albo falować, loteria, ten typ tak ma i tyle.

Opublikowano

U mnie po regeneracji z wtryskami za 1200zł nie ma mowy o żadnym falowaniu podczas pracy. Już 2 lata od regeneracji i jest super, wiadomo, że na zimnym na wolnych obrotach delikatnie faluje ale na rozgrzanym to już super chodzi. Jedyne co mnie drażni to, że zaworek zwrotny w pompie padł i nie pali dobrze na mrozach, ale taka jakość części dziś niestety...

Opublikowano

Na szczęście zakład gdzie regenerowałem powiedział ze przyjmą pompę i zrobią na swój koszt 

Silnik po regeneracji więc nie ma mowy o zużytych elementach 

Zawory i wtryski ustawione, olej w pompie zmieniany dwa razy na bardzo rzadki

Zobaczymy jaka będzie diagnoza, dam znać 

Dzięki za odzew! 

Opublikowano

Witam ,

Mam podobny problem , po regeneracji pompy w c 360 silnik nie równo pracuje na wolnych obrotach . Jak delikatnie zluzuję przewód wysokiego ciśnienia na czwartym cylindrze to pracuje równo . Luzowałem każdy przewód ale tylko czwarty daje właściwy  efekt .Olej w pompie 5W30 , wtryski po regeneracji , w pompie były wymienione sekcje oraz elementy tłoczące na nowe nie regenerowane .

Będę wdzięczny za info co mam zrobić dalej .

Opublikowano

Witam ,

Zamieniłem wtryskiwacze i niestety dalej to samo .

Co może być przyczyną ? i jak to rozwiązać ?

Czekam Koledzy na waszą pomoc .

Pozdrawiam