Claas mercator 70 koło młocarni
Przez
Ziel, w Dominator i mniejsze
-
Podobna zawartość
-
Przez matiz
Witam. Koledzy zakupiłem w tym roku dominatora 58 100PS. Mógłby mi ktoś doradzić odnośnie:
1. Jaki powinien być luz na wytrząsaczach? jak uruchomię kombajn to słychać ich lekkie huczenie, wał się nie grzeje, kombajnem lekko rusza przód tył
2. Jak się zabrać do ustawienia kombajnu w polu (sita, obroty bębna, wiatr)? Chodzi mi jak się zorientować co trzeba i kiedy skorygować? Dodam, że mam sita żaluzjowe.
Z góry dziękuję za odpowiedź
-
Przez gelo400
Heh od 1995 roku uzytkuje claasa matadora giganta rok prod.1965 i jak dotąd oprocz pasków wymienilem tylko pompke zasilająca.Silnik jest od forda pali doslownie na dotyk!! Heder 3.6metra.Jak na takiego starego dziadka to kombajn ten mnie zadziwia!! Moze ma ktos jeszcze taki kombajn na AF ?
-
Przez Ziel
Witam, jaki wymiar powinien mieć fartuch klepiska? Mój jest dziurawy ale wydaje sie za długi tj. 360mm. Przeglądałem internet i nie moge znaleźć fartucha o wymiarach 1240mm x 360mm lub większego.
Mam jeszcze pytanko. Jakie rozmiary opon przód i tył były montowane w mercatorach?
Czy może mi ktoś zmierzyć jak wysoko zawieszony jest tył kombajnu? Najlepiej od posadzki do rury w poprzek kombajnu do której przykręcona jest tylna oś. Miałem prostowaną oś po cofnięciu w studzienkę i wydaje mi sie że tył jest za nisko. Niżej załączam zdjęcie z ww. rurą
-
Przez zbycho77
Czeka mnie wymiana wałka sprzęgłowego , wyrobiony frez . Proszę o jakieś wskazówki jak ktoś to już robił .
-
Przez Mercator50
Witam,otóż nadszedł czas wymiany blach w bębnie odrzutu słomy (kamień) i przy demontażu starych zauważyłem dodatkowe śruby nie związane z mocowaniem ,zapewne pełnią role wyważenia i stąd moje pytanie jak wyważyć nowe blachy jest jakiś sposób ? Sprzęt to mercator 50
-