-
Podobna zawartość
-
Przez mrlighter99
Cześć, możecie polecić jakie premiksy stosujecie dla tuczników i warchlaków z firmy Biofeed i jeśli macie to opinię na ich temat. Stosuję premiksy z firmy Sano i szukam alternatywy.
-
Przez Kanzas14
Witam szukam opinii o koncentratach dla świń firmy ekoplon, a może są jakieś inne lepsze?
Pozdrawiam
-
Przez HubertSzałkiewicz
Witam
Jaki może być powód że śrutownik ssący nie zaciąga zboża a jak wsypie bez pośrednio to śrutuje ?
-
Przez Kanzas14
Witam chciałbym się dowiedzieć czy prawdą jest że jęczmień jary jest lepszy od ozimego w żywieniu prosiąt po odsadzeniu od lochy. Słyszałem że ozimy ma twardszą łuskę(skorupkę) i jest gorzej z białkiem Oraz chciałbym zapytać hodowców jakie dajecie proporcje zbóż dla odsadzonych prosiąt bo gdy szukałem w internecie tych różnic pomiedzy jarym a ozimym to natknąłem się na artykuł że jęczmień nie jest dobry dla takich prosiąt jedynie w kilku procentach mieszanki
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
-
Przez Mateusz100
Witam mam pytanie ile oleju wlewacie do paszy dla tuczników, warflaków? Znaczy ile litrów na ile kilogramów paszy? Nie wiem jak to tam sie liczy ile litrów na 100kg czy jak ale ja np. mam mieszalnik o pojemnosci około 500kg i ile bym musiał wlać litrów na taką ilość?
-