Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym zapytać użytkowników t25 czy te kilometry pokazane na liczniku zgrywają sie z prędkością w rzeczywistości patrząc na telefonie na jakiejś  aplikacji to różniło się od tego na liczniku jakiś kilometr czasem pół  bo potrzebował bym w miare dokładniej predkości tego ciągnika do pracy z opryskiwaczem dodam że mam łyse opony i pewnie na asfalcie będzie innna prędkość 

Opublikowano

No to skoro wiesz wg GPS jaka jest predkość to po jakiego ch...a zadajesz głupie pytania??? Przecież wiadomo że prędkość w t25 jest brana z obrotów silnika i dużo czynników wpływa na prędkość ostateczną między innymi stan opon tylnych ale ty to wiesz tyle że d*pę chcesz pozawracać.

• Like 2
  • Sad 1
Opublikowano
3 godziny temu, Karol445 napisał:

No to skoro wiesz wg GPS jaka jest predkość to po jakiego ch...a zadajesz głupie pytania??? Przecież wiadomo że prędkość w t25 jest brana z obrotów silnika i dużo czynników wpływa na prędkość ostateczną między innymi stan opon tylnych ale ty to wiesz tyle że d*pę chcesz pozawracać.

po to że nie każdy gps pokazuje dobrze jak byś chciał wiedzieć jedna aplikacja pokazuje tak druga inaczej 

Opublikowano (edytowane)

Były chyba też dwa rodzaje skrzyń biegów różniące się trochę rozmieszczeniem biegów i chyba w jakimś małym stopniu prędkościami. Jeśli licznik jest od innej wersji, to rozrysowane na liczniku prędkości też mogą się "rozjeżdżać".

Edytowane przez Alchemik
Opublikowano

Liczniki rowerowe tak jak liczniki w innych pojazdach nie są idealnie skalibrowane. Zawsze występuje błąd pomiaru, który może wynosić ponad 5km/h. 

Aplikacje GPS też obarczone są błędem pomiaru.

Opublikowano
17 godzin temu, bergman31 napisał:

Liczniki rowerowe tak jak liczniki w innych pojazdach nie są idealnie skalibrowane. Zawsze występuje błąd pomiaru, który może wynosić ponad 5km/h. 

Licznik rowerowy miałem założony w MF255 to w porównaniu z licznikiem w Kubocie przy prędkości powyżej 4km/h odchyłki max 0,5km/h. Podstawa to dobrze zmierzyć obwód koła 

Opublikowano

Różnica 0,5km/h między wskazaniem prędkościomierza w ciągniku a licznikiem rowerowym, nie oznacza, że oba te liczniczniki pokazują dokładną prędkość. Nawet atestowane fotoradary mają błąd pomiaru.  

Opublikowano

Po co komu aż tak dokładne wskazania prędkości. Ja sobie zmierzyłem gps-em że na trzecim biegu i przy obrotach oznaczonych BOM czyli 1800 Władek jedzie około 6km/h i pod takie obroty dobrałem ciśnienie metodą prób i błędów i podobnie z rozsiewaczem. Teraz już tylko pilnuję obrotów i nie potrzebuję żadnych dodatkowych liczników.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Niektórzy po prostu lubia zadawać bezsensowne pytania. Cholera wie skąd się to bierze albo chca mieć lepsze statystyki na forum albo naprawdę wierzą w ten problem który sobie sami stworzyli albo chcą być świętsi od papieża i wymyślają Jeszcze inni wierzą że tu na forum są jasnowidze i zakładaja tematy w stylu "Coś mi stuka w skrzyni, nie wiecie co ?""" I ten temat jest  doskonałym przykładem tego stylu postów

Edytowane przez Karol445
  • Sad 1
Opublikowano
24 minuty temu, Karol445 napisał:

Niektórzy po prostu lubia zadawać bezsensowne pytania. Cholera wie skąd się to bierze albo chca mieć lepsze statystyki na forum albo naprawdę wierzą w ten problem który sobie sami stworzyli albo chcą być świętsi od papieża i wymyślają Jeszcze inni wierzą że tu na forum są jasnowidze i zakładaja tematy w stylu "Coś mi stuka w skrzyni, nie wiecie co ?""" I ten temat jest  doskonałym przykładem tego stylu postów

jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to lepiej nic nie pisz a prędkość była mi potrzebna do rozlewania rsm i prędkość byla tam kluczowa ale zapomniałem że jaśnie pan nie pozwala napisać takiego tematu  na forum. to niby gdzie mam pisać takie pytania no chyba od tego jest forum a ty jak tego nie czaisz to po co się odzywasz bezsęsownie