Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niby przedstawiciel mówi to samo ale te zobowiązania mnie zagotowaly. Nigdy z czymś takim się nie spotkałem. Ta firma ostro cwaniakuje wg mnie i to nie pierwszy raz. Chyba jutro poszukam alternatywy. 

Opublikowano
17 minut temu, adamson330 napisał:

Czy brał ktoś z Was na dłuższy termin płatności nawozy itp z Agroloku ? 

Wymagają zawarcia Umowy Współpracy, wg mnie bardzo niekorzystnie skonstruowanej jeśli chodzi o strone rolnika. 

Umowa na czas nieokreślony, 3 miesiąca wypowiedzenia. 

Wczesniej juz z nimi wspolpracowalem. Zwyzka ceny wychodzi ok 1,2%/ miesiac a tu jeszcze takie coś. 

Pachnie niewolnictwem

20210114_184326.jpg

Nie możesz kupić na normalny przelew ? Po co ten cyrk 

Opublikowano
1 minutę temu, adamson330 napisał:

Niby przedstawiciel mówi to samo ale te zobowiązania mnie zagotowaly. Nigdy z czymś takim się nie spotkałem. Ta firma ostro cwaniakuje wg mnie i to nie pierwszy raz. Chyba jutro poszukam alternatywy. 

I słusznie.Agrolok przynajmniej dla mnie jest firma mało konkurencyjną.

Opublikowano

Jak nie mam pieniędzy to się nie kupuje. Wolałbym poczekać do tego lutego i zapłacić od razu niż podpisywać takie coś i później się z nimi użerać. Na co jak na co ale na nawozy to kasa powinna być odłożona już z wyprzedzeniem.  

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, adamson330 napisał:

Jak bym mógł to bym kupił. Nawozy potrzebuje na luty.

Nic nie podpisuj Agrolokowi!!! Podzwonić po innych firmach i najpierw zapytać po ile jest dany nawóz i ile trzeba dopłacić za odroczony termin płatności. Poza tym NIE WIERZĘ, że Agrolok jest najtańszą firmą w Twojej okolicy.

Edytowane przez JanKrzysztof
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Chemirol ma spoko ceny i normalne zasady ale nie mają wszystkich nawozow i niewiadomo kiedy dojada. Trudno albo poczekam albo poszukam gdzieś indziej. Agrolok ma ceny bez szału że tak powiem. 

Edytowane przez adamson330
Opublikowano

Powiem tak już że 3 lata przyjeżdża do mnie przedstawiciel z Agroluku i proponuje.Jeszcze nic od nich nie kupiłem bo zawsze cena w zaprzyjaźnionym sklepie śor jest niższa

Opublikowano

Prawda taka ze jak gdzieś sie bierze towar kilka lat to nie ma problemu z terminem. W ,,moim” składzie mowię wprost ze bede sprzedawał coś z gospodarstwa za 3 miesiace i czy tyle poczekają ale potrzebuje towar teraz to nigdy problemu nie było i ceny nie podnosili.  A Agrolok jak kiedyś mi zaproponowal cenę paliwa na termin to było 30groszy droższe niż na stacji😂😂😂😂😂😂😂. Współczuje tylko ludziom którzy tam pracują bo oferta kiepska a pewnie presja wyniku wielka.

• Like 1
Opublikowano

Standard jest 30dni dają też niektóre firmy na termin do 6mc ale wtedy naliczają odsetki 1.2%os sumy co miesiąc przynajmniej ja taka ofertę kiedyś dostałem 

Opublikowano
Dnia 14.01.2021 o 19:48, yacenty napisał:

o to chodzi, trzeba kupować jak jest tanio. mi wychodzi że lepiej kupić na dołku z kredytem niż na górce za gotówkę

Na ten sezon brałem w czerwcu rsm 26 po 615 netto , ale rok temu na przełomie roku kupiłem taniej niż był w maju - czerwcu .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v