Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Agrest napisał:

Za standard? Chyba raczej premium?

Za radkowit premium poniżej 100 płaciłem, a tu 125 za standard węglanu?

Tak nordkalk standard cal, Cao min 51%. 

Edytowane przez Mariu
Opublikowano
2 minuty temu, Peron napisał:

Nie sraczka jest najgorsza. Najgorszy w sraczce jest brak... papieru:)

hmmm...

poop-man.jpg?itok=0VtiZAhq

Opublikowano (edytowane)

gaz poleciał dziś 12%

https://www.barchart.com/futures/quotes/NF*0/futures-prices

Czy saletra stanieje ? oczywiscie nie , ale jak gaz drożał na giełdzie to z dnia na dzień coraz wyższa cena...

Żeby dystrybutorzy zaczeli pękać to tylko na to czeka Phosagro czy inne wschodnie firmy .

Po co zamawiać cokolwiek w Agroloku a zwłaszcza wapno? Przecież w byle punkcie sprzedaży znajdziecie znacznie taniej... albo najlepiej samemu zadzwonić do kopalni

Edytowane przez strzechu
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Agrest napisał:

Jak daleko od kopalni? 

A morawica lub Bukowa jak by wyszła?

Ponad 250 km. Z transportem 125. Brutto. 

Edytowane przez Mariu
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Strongman napisał:

Głupi i tyle, jest 1tyś dopłaty do ha to za samą dopłatę mało na nawóz na ha z 400kg saletry trzeba dać a gdzie inne koszty jak paliwo czy opryski.

400 kg to u mnie na n1 i n2 mało :D

Edytowane przez Uziu92
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Mariu napisał:

Ponad 250 km 

To pierońsko drogi ten standard. Myślę że Morawica lub Bukowa wyszły by taniej

Opublikowano
4 minuty temu, strzechu napisał:

Drogo bo przez Agrolok ,latem mi dzwoniła kobitka i proponowała po109 brutto za Morawice . A oferta z kopalni 86,4brutto

I zadzwonię do kopalni i mi przywiążą za niech będzie i 90?

Opublikowano

bialy2005 i damianrolnikskup ogarniają tematy zakupu wapna jeśli jesteś w rejonie ich zasięgu.

Opublikowano
12 minut temu, strzechu napisał:

Drogo bo przez Agrolok ,latem mi dzwoniła kobitka i proponowała po109 brutto za Morawice . A oferta z kopalni 86,4brutto

A da sie np z nordcalcu pezposrednio zamówić bez dystrybucji typu agrolok itp?

Opublikowano
Przed chwilą, Michal014d napisał:

Kurde to ile do mnie na podlasie wyniesie cena pod samą granicę z Białorusią? 😮

Ty chyba masz bliżej kopalnię i kredę z Mielnika?

Opublikowano (edytowane)

A ja to mam 5 km do Białorusi. Znajomemu przewoził wapno jakość po 1800 łódka i pytam żeby mi nordkalku przywiózł to powiedział że on tam nie może kupić bo jakieś przetargi ta kopalnia robi, nie wiem czy ściemniał tak. A Brałem i dolomit i parę razy nordkalk. 

Edytowane przez Mariu
Opublikowano

Oj nie. Kreda jest naj.

Tyle tylkk że tak jak szybko działa tak i szybko jest wypłukiwana. Więc często a mało.

Natomiast węglan jurajski czy dolomit działa po dłuższym czasie ale i długo bo różne frakcje w różnym czasie są uwalniane. I tu często można nasypać na zapas

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Oj nie. Kreda jest naj.

Tyle tylkk że tak jak szybko działa tak i szybko jest wypłukiwana. Więc często a mało.

Natomiast węglan jurajski czy dolomit działa po dłuższym czasie ale i długo bo różne frakcje w różnym czasie są uwalniane. I tu często można nasypać na zapas

Wiesz ja juz powoli sie czaje na dofinansowanie do wapnowania tyle że jeszce nic sie niedowiadywalem. Bo nwm czy sie zalapie na 300zl doplaty czy 200zl bo nwm jak te hektary liczyć czy tylko orne wlasnosciowe czy z dzierzawami ustnymi czy uzytki zielone tez sie licza🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Mariu napisał:

Te co wpisujesz do dopłaty 

Jesli tak jak mowisz to 200zl/t bedzie mi przysługiwało bo łąk sporo mam i wszystkiego powyzej 30ha sie nazbiera :( Ale jeszcze sie łudze że o same orne działki chodzi i wtedy 300zl/t by bylo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v