Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

odbierałem dziś opryski i odżywki w starej cenie, sprzedawca tydzień temu mówił że w hurcie ceny +20-60% dzisiaj mówi że nieaktualne bo +40-100% do góry w hurtowniach, nic nie zamawiają, na magazynie pustki już praktycznie.

@tytanowyJanusz albo 2 dni robić u Pana przy oborniku żeby dostać kilo cukru.

Edytowane przez Rrolniik
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

zawsze u nich pełny magazyn śor i foli, teraz pusto, szukają i rozsyłają zapytania  bo trzeba się zatowarować przed końcem roku a nie ma gdzie, pokazywał mi ofertę z hurtowni to zamienni roundapu 10l 430 netto xD

Edytowane przez Rrolniik
Opublikowano
damiano12332 napisał:

Obejrzyjcie sobie na YT film Jackowskiego, on tam mówi o planowanym głodzie, byc moze te ceny do tego juz prowadza.

Jackowskiego to trzeba słuchać z przymrużeniem oka😉 jego przepowiednie mają 50 % sprawdzalności albo i mniej

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Gaz już mocno staniał ropa raczej też powinna bo kraje OPEK wydobywają więcej niż wcześniej ustaliły czują górkę cenowa na której chcą wypchnąć jak najwięcej drogiego towaru. Co do środków ochrony to koncerny krzyknęły takie podwyżki ale nie mając wyprodukowanego towaru czyli zwykła plotka żeby zobaczyć jak rynek na to zareaguje . Dystrybutorzy tez nie sprzedają zapasów w " starych cenach" tylko już kilkanaście razy podniesionych.  Nawozy - wcześniej mówiono że producent nie eksportuje za granice a teraz zbawiciele mówią że tylko kontrakty realizują a reszta na kraj. Widzą ze cena gazu już mocno tąpneła i widać to po cennikach dystrybutorów jeszcze dwa tygodnie wstecz wszyscy trzymali Pulan po 2900netto całe auta a dzie już widzimy że niektórzy się wyłamują i próbują ubrać chłopów w drogie nawozy. 

Jest taka zasada że jeśli coś szybko i mocno zdrożało tak samo może stanieć. 

Tak jak stało się z drewnem polecam sobie zobaczyć.

Edytowane przez grzesiu
  • Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, TR_FCB napisał:

Witam, jeśli ktoś potrzebuje jeszcze RSM, mogę pomóc, calosamochodowo: 

32 2450 

28 2350 

28s 2380

26s 2350 

alternatywa dla drogiego mocznika:

pulgran s 40/14 BB 2850 

ceny netto z dostawa 

Oj jeszcze trochę za drogo.RSM powinien spaść spokojnie poniżej 2000.

Opublikowano

dziś rozmawiałem z kierowcą co jeździ na cysternie to mówił że rozmawiał z rozlewowym rsm w Puławach podobno zbiorniki z rsm są praktycznie pelne i boją się że albo wstrzymają produkcję albo zmniejsza tak żeby tylko linia pracowała na minimum mocy

• Like 1
Opublikowano
56 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

😲🤯może źle zobaczyłeś i 20L tyle kosztuje, ja kupiłem 198zł/10L

dobrze zobaczyłem, to była oferta z hurtowni, na stanie glifosatu już nie mają, pustki, chcą kupić ale w hurtowniach ceny kosmos.

Opublikowano

no właśnie zawsze glifosat był do zwalczania perzu najtańszy a teraz graminicyd tańszy  w ziemniaku leopard 3l/ha ok 90zł kukurydza nikosulfuron 1,5l/ha ok 50zł

Opublikowano
Rrolniik napisał:

odbierałem dziś opryski i odżywki w starej cenie, sprzedawca tydzień temu mówił że w hurcie ceny +20-60% dzisiaj mówi że nieaktualne bo +40-100% do góry w hurtowniach

rzuciłem okiem na sklepy internetowe to ceny wzrosły mniej więcej 10% względem cen z marca. póki co...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v