Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, Paramonov napisał:

Dzięki,.drogo coś mają chyba że to ceny do negocjacji. Ja u nich już nie kupuje odkąd mi nie dowieźli bo nawoz zdrożał.

Coś się zawsze urwie , jesienią jak mieli siarczan magnezu po 880zł/tona to kupiłem po 850zł 5 ton , Npk kupiłem gdzie indziej( w Skalbmierzu) bo mieli prawie 200 zł taniej , a azot jeszcze gdzie indziej . Po prostu tam biorę gdzie się kupi taniej .

Opublikowano
34 minuty temu, arek_124711 napisał:

Jaki zwiazek? Skoro ktos kupuje jak to napisales fendy to widocznie mu potrzebne do prowadzonej produkcji. Kup nawoz za ta cene za rok sprzedaz pszenice za 800 zl i wtedy zobaczymy za co w przyszlym roku bedziesz zyl

Jak się coś kupuje to z myślą o tym że płody mogą iść do dołu A środki do produkcji w górę A nie że zawsze pszenica da 10 t po 1500zł 

Opublikowano
43 minuty temu, greg1985 napisał:

Jak się coś kupuje to z myślą o tym że płody mogą iść do dołu A środki do produkcji w górę A nie że zawsze pszenica da 10 t po 1500zł 

Lecisz jak jakiś sekciarz. Sytuacji która ma miejsce w ostatnim półroczu nikt nie przewidział bo taka sytuacja zdarza sie pierwszy raz ze środki do produkcji tak bardzo podrożały w krótkim okresie czasu. By podwyżki jakieś 50% na azot miedzy lipcem a marcem ale nie miedzy lipcem a listopadem o 200-300%

Opublikowano

Skoro biorą Fendt to znaczy że stać. Nie rozumiem jak nazekaja że kasy nie ma a Fendt nowy i jeszcze gada że to na kredyt. Ale kochani kredyt też trzeba spłacać. A jak się coś bierze to z rezerwą a nie rok gorszy i zaraz awantura i tragedia bo nawóz drogi. 

Opublikowano
20 minut temu, dzidzia202 napisał:

Skoro biorą Fendt to znaczy że stać. Nie rozumiem jak nazekaja że kasy nie ma a Fendt nowy i jeszcze gada że to na kredyt. Ale kochani kredyt też trzeba spłacać. A jak się coś bierze to z rezerwą a nie rok gorszy i zaraz awantura i tragedia bo nawóz drogi. 

Chłopie , a uważasz że nawóz nie jest drogi ?.

• Like 1
Opublikowano

Pisała jedna osoba, że wpłaciła mu zaliczkę na suszarnię, potem się okazało, że sprzętu nie ma a kasę nie wiem czy odzyskał. Ktoś inny się kontaktował w sprawie nawozów to też przedpłata. Można się tylko domyślać co byłoby dalej.

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, dzidzia202 napisał:

No kredyt trzeba splacac a po decyzji nbp sporo podrozal... i nie ukrywajmy ceny sa kosmiczne nawozu i niczym nie uzasadnione. W zeszlym roku jak ropa i gaz dawali za darmo to nam jakos nawozu nie dawali za darmo 

2 minuty temu, Frontier napisał:

Pisała jedna osoba, że wpłaciła mu zaliczkę na suszarnię, potem się okazało, że sprzętu nie ma a kasę nie wiem czy odzyskał. Ktoś inny się kontaktował w sprawie nawozów to też przedpłata. Można się tylko domyślać co byłoby dalej.

Wszystko mozliwe ale wiesz zawsze mozna swoj samochod najac widzisz towar placisz do reki i tyle.

Opublikowano

Ja dzisiaj rozmawiałem z kolegą który 2-dwa m-ce temu zarzekał się że nie kupi saletry tak drogiej a dzisiaj gada że zamówił auto .Sąsiad to samo a wczoraj cały tir saletry na podwórku .Kupują i mówią że 2800 to dobra cena ...Agro ters Chełm brak siarczanu cena nie wiadomo jaka będzie i nie wiadomo kiedy będzie ,gadali że jest problem z dostępnoscią . 

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, arek_124711 napisał:

Wszystko mozliwe ale wiesz zawsze mozna swoj samochod najac widzisz towar placisz do reki i tyle.

Skontaktuj się ze sprzedającym i zapytaj czy jest taka możliwość?

Opublikowano
6 minut temu, krzysiek1979 napisał:

Ja dzisiaj rozmawiałem z kolegą który 2-dwa m-ce temu zarzekał się że nie kupi saletry tak drogiej a dzisiaj gada że zamówił auto .Sąsiad to samo a wczoraj cały tir saletry na podwórku .Kupują i mówią że 2800 to dobra cena ...Agro ters Chełm brak siarczanu cena nie wiadomo jaka będzie i nie wiadomo kiedy będzie ,gadali że jest problem z dostępnoscią . 

Toc jak uwazaja ze dobra niech kupuja. Wez teraz daj 600 kg na ha po tej cenie. Ja czekam i kupie na wiosne z importu... naszego napewno nie kupie 

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, krzysiek1979 napisał:

u nich to zawsze nie wiadomo jaka cena będzie i czy będzie nawóz i kiedy nawet jak cały plac zawalony to mówią ze nie mają . w dodatku w tym roku to już calkiem popłynęli na zamówieniach i w ogóle ich nie realizowali

Opublikowano
4 minuty temu, arek_124711 napisał:

Toc jak uwazaja ze dobra niech kupuja. Wez teraz daj 600 kg na ha po tej cenie. Ja czekam i kupie na wiosne z importu... naszego napewno nie kupie 

A skąd weźmiesz ten import? Z Rosji? Z Białorusi? 

• Like 1
Opublikowano

Za basfoliar się cenią bo wiedzą że mocznik dolistnie ciężko dostępny a przecież basfoliar to nic innego za bardzo jak mocznik, nawozy nawozami trzeba je kupić i posiać ale odżywki to już i tak było kupowanie plonu a za basfoliar 200 zł to gruba przesada zostaną z tym 

Opublikowano

40tys/ha gnojowicy świńskiej i tez bedzie dobrze, w rzepaku 50tys i pozniej moze jakieś 100-200kg saletry żeby popruszyc. Kukurydza na oborniku i wiosna na pomiocie kurzym, buraki na oborniku oraz pomiocie oraz wiosna polifoska dały 75t/ha 

Opublikowano

Z zakupem nowych maszyn  to kupują nawet nie negocjują ceny i płacą natychmiast forsy jak lodu .Kombajny wyprzedane do sierpnia niektóre ciągniki też (sam kupiłem 2 tyg temu ale na zachodzie -tam jeszcze jest jakaś negocjacja ceny ) a tu wracają czasy komuny jakieś zapisy kolejki -w łeb im wali

• Like 2
Opublikowano

Ludzie dostali pierdolca. Jak gadam z niektórymi wykonawcami w robocie to dobrzy majstrowie maja terminy poblokowane juz częściowo na 2023(szok), a potrafią brać za łazienkę(klitkę) w bloku w Poznaniu po 6-8 tysiecy za 7-10 dni roboty i ludzie płaca bez większego marudzenia. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v