Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To ja powiem tak- niech się gonią bałwany.  Tylko dzielić społeczeństwo.

Już wiem że lepiej będzie mi zrezygnować z dopłat do 2 czy 3 hektarów niż stracić całą redystrybucyjną.

Opublikowano

Dzwonilem na sklady najtansza saletra 2800 facet mowi ze ostatnie 8 ton i jak trzeba wiecej to on nie sprowadza bo sie boi co bedzie z cena ma resztki tarnogramutego bez azotu  po 1800 warto brac ten tarnogram ? 

Mocznik podobno przy całym aucie prawie 100tys 

Pan z agroloku natomiast straszy ze saletra od srody o 40zl do gory a jest po 2880

Co lepiej kupic krede granulowana z calc group po 380zl czy wapno kornickie po 440? Ph 5.4 

Opublikowano (edytowane)

No to jak to jest - nawozy są drogie bo gaz i inne podrożały czy nawozy są drogie bo zboża podrożały? Ja też jak będę coś sprzedawał z gospodarstwa to będę się pytał ludzi o dochody i np jeżeli ktoś zarabia 10tys to cena mojego produktu powinna być podwójna bo co on z kasą będzie robił. To jest właśnie ten tok myślenia zakładów - rolnicy sprzedają obecnie drogo zboże tak więc musimy ich wydoić

Edytowane przez krilan06
  • Like 8
Opublikowano

Facet z agroloku jak zapytalem o ceny to odrazu ile czego a ja ze zalezy od ceny to on ze i tak kupic musiscie bo slaby plon bedzie a ze pszenice na luty po 1800zl kontaktują to ze saletra po 3000zl nie jest zle 

Opublikowano
4 minuty temu, damianos95 napisał:

Facet z agroloku jak zapytalem o ceny to odrazu ile czego a ja ze zalezy od ceny to on ze i tak kupic musiscie bo slaby plon bedzie a ze pszenice na luty po 1800zl kontaktują to ze saletra po 3000zl nie jest zle 

Agrolok tyle płaci z pszenicę?

Opublikowano
10 minut temu, damianos95 napisał:

ma resztki tarnogramutego bez azotu  po 1800 warto brac ten tarnogram ? 

Według mnie absolutnie nie warto. Nawet za 1000zł.

2,5% P rozpuszczalnego w wodzie. To do czego to się nadaje? Za co płacić?

Polifoska 6 po 2650 czy ultra 8 po 2800 jest dużo tańsza od tego śmiecia.

Nauczcie się liczyć swoje pieniądze

Opublikowano

To tłumaczenie że cena gazu itd to puste pierd....e w lutym 2014 gaz był na podobnym poziomie a azot jakoś nie był w cenie pod  3000 wystarczy spojrzeć na zysk zakładów azotowych w ostatnich miesiącach  .Obecna sytuacja to próba ile rolnicy są w stanie zapłacić i jeżeli przestaną totalnie kupować to cena spadnie ale zawsze ktoś się wyłamie i kupi bo ma wizję zysku .Rolnicy nigdy nie umieli liczyć i Bóg po to dał im widły żeby gnój wywalali bo do ekonomi im daleko

• Like 7
  • Thanks 3
Opublikowano
1 godzinę temu, mds212 napisał:

Producenci maja umowy z dystrubutorami podpisane i oni musza ten nawoz odebrac

Mieli i te umowy były na stare ceny i wszystkie zostały wymówione dwustronnie..... Na nowe ceny żaden dystrybutor w moim rejonie nie podpisał zdnych umów... Jeden miał na 3 tys ton mocznika i powiedział że umowa wymówiona bo tego nie sprzeda po nowej cenie.... więc pryszczem nie jest.... Zamawiasz towar to sprowadz .. Place puste praktycznie. 

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, Agrest napisał:

To ja powiem tak- niech się gonią bałwany.  Tylko dzielić społeczeństwo.

Już wiem że lepiej będzie mi zrezygnować z dopłat do 2 czy 3 hektarów niż stracić całą redystrybucyjną.

Też mam taką sytuację, ze trafia mi się złożenie na dodatkowe 3 ha i przekrocze 30 ha, wiec co nie dostane wcale tej redystrybucyjnej?

Opublikowano

Przy 50,01ha nie dostaniesz. Przy 49,99 dostaniesz 1200euro. Przy 30ha też 1200euro

Opublikowano

co tak beczycie o te 1200 euro przy ponad 50 hektarów. jeszcze wczoraj przychód z 60hektarów był 500 tyś rocznie. 

o takie grosze 🙉

Opublikowano

Do mnie z lokalnego składu saletra z datą wczorajsza przyjechała. Saletrosan 04.2021 😂 w okolicy jakiś ruch jest, ale biorą po kilka ton, jakieś 30 procent tego co potrzeba. We wrześniu większość pulana kupiłem po 1620, teraz 2880. Średnia wyszła znośna za azot.

Opublikowano
18 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Mieli i te umowy były na stare ceny i wszystkie zostały wymówione dwustronnie..... Na nowe ceny żaden dystrybutor w moim rejonie nie podpisał zdnych umów... Jeden miał na 3 tys ton mocznika i powiedział że umowa wymówiona bo tego nie sprzeda po nowej cenie.... więc pryszczem nie jest.... Zamawiasz towar to sprowadz .. Place puste praktycznie. 

Cena nie jest ustalana pdoczas podpisywania umowy na odbior

Opublikowano
13 minut temu, HF86 napisał:

co tak beczycie o te 1200 euro przy ponad 50 hektarów. jeszcze wczoraj przychód z 60hektarów był 500 tyś rocznie. 

o takie grosze 🙉

Nie beczałbyś jakby ci zaebali ot tak jednego byka za to że miałeś o jednego za dużo wedle mniemania jakiegoś urzędnika?

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Nie beczałbyś jakby ci zaebali ot tak jednego byka za to że miałeś o jednego za dużo wedle mniemania jakiegoś urzędnika?

nawet nie wiesz ile razy już ucieli, zdechlo czy się polamalo. albo kontrole dobrostanu i 3 w plecy za pier**le. 

wczoraj same bogole. nie wiadomo co z piniendzy robić ,dziś stekanie. 

Opublikowano
4 minuty temu, mds212 napisał:

Cena nie jest ustalana pdoczas podpisywania umowy na odbior

Ale nigdy cena nie skoczyła o 100%.... Pisze co właściciele składów mówią a ich znam i widze ze place puste i głupcami nie są żeby ich ktoś do czegoś miał zmuszać... Niczego nie muszą odebrać skoro wymówili umowy. Może inni będą odbierać.... Taki Agrolok już raz został wydymany i został z niesprzedanym naWozem. 😜

Opublikowano
9 godzin temu, asus921 napisał:

Nie widzialem u siebie tego nawozu, ale cena bardzo dobra. Dla porownania ile u ciebie za yare complex?

W woreczkach 25 kg - 4200 brutto (Yara complex)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v