Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

a yara to jeszcze tańsza 😂

zagraniczne też zdrożały

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

Wiem ,dlatego pisałem ze ten sezon jeszcze z Polskim produktem , chyba ze yara będzie dostępna , to wybiorę Yare nawet 150 zl droższa na tonie niż polski produkt ,,+"   , niech sobie go wysylaja za rok gdzie chce i ile chcą 

Edytowane przez ralf3635
Opublikowano

I słusznienie. Jak upadnie wszystko co polskie to wreszcie będzie tanio🤣🤣🤣

Opublikowano
13 godzin temu, RU68 napisał:

Z azotowymi coś tam dyga niedawno pytanie o RSM było nietaktem dziś już dzwonią i oferują towar - czyli albo już magazyny nie mieszczą albo rolnicy przestali kupować w panice .A niewątpliwie pracownicy z firm które mają zbiorniki twierdzą że są zalane do pełna   więc tylko czekać na panikę wśród dystrybutorów  

Ja w sobotę kupowałem kizeryt to saletry i saletrzaku bigbagi pod sam dach nastawiane i magazynier mówił że nie pamięta żeby w ciągu ostatnich 2 tyg komuś wydawał cokolwiek. Ale cena zleciała bo był 3100 brutto a jest już 2800.

Opublikowano

Jednym słowem- spekulacja, ktoś zarobił ktoś stracił. Nie mam ani grama azotowego kupionego jedynie trochę npk, zamówione około 240 ton pomiotu na wiosne po 28 brutto tona. Transport po mojej stronie, ze blisko to za wannę płace 200 złotych.

Opublikowano
1 godzinę temu, przemek28_28 napisał:

Jednym słowem- spekulacja, ktoś zarobił ktoś stracił. Nie mam ani grama azotowego kupionego jedynie trochę npk, zamówione około 240 ton pomiotu na wiosne po 28 brutto tona. Transport po mojej stronie, ze blisko to za wannę płace 200 złotych.

Nie to że nie chcą sprzedawać tych azotowych tylko po prostu nikt nie kupuje bo za drogi więc cena zleciała z 3100 na 2800 i tak chętnych nie ma. Nie zwróciłem uwagi na datę produkcji ale to nie istotne. Najlepsze jest to że na innym składzie kizeryt 400 zł droższy niż tu i pytanie jak to jest z tymi cenami.

Opublikowano

wariaty i panikaze się skończyli 🤔teraz dwie obniżki w dół jak dadzą to towar wogule zalegnie na magazynach bo każdy będzie czekać na kolejną. kasa na nawozy leży, ale jeszcze w tej cenie jej nie wydam 

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

wariaty i panikaze się skończyli 🤔teraz dwie obniżki w dół jak dadzą to towar wogule zalegnie na magazynach bo każdy będzie czekać na kolejną. kasa na nawozy leży, ale jeszcze w tej cenie jej nie wydam 

Ja tak samo kupiłem tylko kizeryt bo był jeszcze po starej cenie praktycznie. Czekam do wiosny co to będzie 😜

Opublikowano

Mam dla was magiczne pytanie, przy jakiej cenie np. pszenicy rekompensują wam się podwyższone koszty zakupu nawozów albo ogólnie poniesionych kosztów? Dajmy na to uśrednione z pięciu lat wstecz.

Opublikowano

mi.do tej pory przy żadnej. efektem całej produkcji były pieniądze za bydło. od przyszłego roku się dużo zmienia. już liczę koszty wydane na ziarno które będzie w całości sprzedane. 

Opublikowano
12 minut temu, Krzysiukov napisał:

Najlepsze jest to że na innym składzie kizeryt 400 zł droższy niż tu i pytanie jak to jest z tymi cenami.

Po prostu dealerze podnoszą ceny ile tylko mogą,  po to by sprawdzić ile "głupi" rolnik za to może najwięcej dać, a może się uda i znajdzie się kilku i zrobi świetny interes. A jak nie zejdzie to będą dawać super promocje.

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

I słusznienie. Jak upadnie wszystko co polskie to wreszcie będzie tanio🤣🤣🤣

A teraz masz tanie....,  polski przemysł wspiera polskiego rolnika ,nie widze tego.  jesli uważasz że polski nawoz bedac jeszcze nie dawno w cenie 3100 za tonę saletry jest wart tej ceny , to nie ma problemu Twoj wybór , płać 

Opublikowano
7 minut temu, ralf3635 napisał:

A teraz masz tanie....,  polski przemysł wspiera polskiego rolnika ,nie widze tego.  jesli uważasz że polski nawoz bedac jeszcze nie dawno w cenie 3100 za tonę saletry jest wart tej ceny , to nie ma problemu Twoj wybór , płać 

Nie o to chodzi. Wiadomo że w każdym biznesie każdy patrzy jak najwięcej ugrać i drugiego wydymać.

Naszym państwowym przyświeca krótkowzroczność bo są zbyt pazerni i nie widzą że takich jak Ty będzie wielu. Zresztą sam ostatnio dużo z phosagro nawozów miałem.

Pisałem tu jakiś czas temu że nie zdziwię się jak nasi wywindują cenę a Władimir wiosną z mega promocją wjedzie by w prosty sposób GA pogrążyć.

Ale  zdaję sobie sprawę że po takiej promocji i upadku wszystkiego co polskie  będzie już  raczej tylko drożej.

Opublikowano
12 godzin temu, ralf3635 napisał:

Wiem ,dlatego pisałem ze ten sezon jeszcze z Polskim produktem , chyba ze yara będzie dostępna , to wybiorę Yare nawet 150 zl droższa na tonie niż polski produkt ,,+"   , niech sobie go wysylaja za rok gdzie chce i ile chcą 

12 godzin temu, ralf3635 napisał:

A gdzie powiedziałem/napisałem że nie będę siał ?

A teraz mowie ze na dobre postaram się odejść od polskich nawozów,  ten sezon pewnie jeszcze będę musiał się nimi ratowac. Ale mam nadzieje ze ostatni sezon. Już nie raz prosili się  aby kupić prawdopodobnie ostatni sezon z polskim produktem

A jednak jeszcze jeden sezon....Jak trwoga ,to do boga. Ja mam zupełnie inne doświadczenia z Grupą Azoty.Zamówiłem przez pośrednika w maju nieco pulanu makro i waśnie dzisiaj dotarł do mnie ostatni transport.Cena na wszystkie transporty  taka jak uzgodnienia w maju.1230 zł .Płatność po dostawie.Także nigdy nie zdradzę GA.

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie cena zboża nie gra roli bo nic nie sprzedaje musiało by być mleko conajmniej po 2.2 litr a byki cały czas po 11 zł hf ale cały czas a nie że teraz cena jest bo bse  wykryte w Ameryce Południowej.  Dawałem ogrom nawozów azotowych na łąki by zebrać duże ilości paszy objętościowej której defakto nie można sprzedać na rynku trzeba ją przpuścić przez zwierzęta by powstał z tego pieniądz ale teraz dołożyć chore ceny paszy nom GMO to się robi już sponsoring przy bydlę za tak niewdzięczna pracę.  Dziś oferta z firmy Transbor zamówienie minimum 5 ton azotu po 2800zl bo na paliwo 250zl gratis na stacji Orlen 

Edytowane przez Dzikusss
  • Like 1
Opublikowano
16 godzin temu, racyl napisał:

to ile ty zbierasz tego plonu że cie nie stać

ciebie stać płacić po 3 tyś za tonę saletry , to bardzo dobrze że cię stać to już dziś kupić trzeba , pozostali poczekają na normalną cenę i niczego nie zabraknie nie iopowiadać takich durnot .

Opublikowano (edytowane)

no to się nie doczekają tacy co żal d*pę ściska  😂 takie ceny już będą i trzeba się przyzwyczaić a jak nie to się zwinąć bo sponsorować odbiorców na dłuższą metę się nie da

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Skoro takie ceny nawozów maja być to żywność w sklepach o 300 % w górę innej  rady nie ma albo rząd będzie pompował  kasę na dotowanie michy .

Oj będzie powtórka Balcerka .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v