Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Takeda napisał:

27 minut temu, krzychu121 napisał:

A drób, wieprzowina, wołowina czy mleko po ile? 

16 sztuk limousine buhaje powyżej 800kg średnia po 14,50 za żywą 22 wrzesień bodajże do abp znajomy zrobił interes dekady jak to określił

spokojna twoja rozczochrana jak cena poleci to niejeden za cielaka dał więcej jak za byka dostanie

Opublikowano

6 minut temu, HF86 napisał:

toc z tego co tu się pisze to i tak cienko bo więcej z hektara pszenicy tu mają. A te 14.5 to jakoś średnio wierzę a zwłaszcza w abp. 

tylko dlatego że tyle sztuk i tylko dlatego że waga i mięso, ale co dziwne poubojowo dostałby po niecałe 18 pln więc i może są gdzie indziej nie tam, chociaż ja osobiście na pniewy narzekać nie mogę, jak likwidowałem ostatnie bydło w zeszłym roku to ładnie zapłacili za parę sztuk, nie jak wszyscy okoliczni matacze pośrednicy co to i tak do nich sprzedają to co od ciebie wezmą i jeszcze trzeba straszyć chłopakami z litwy bo inaczej woziś się z kasą jak  nie przymierzając z taką firmą ryczy-wół

Opublikowano

Dzisiaj dojechało pierwsze auto saletry zamówione miesiąc temu po 1430 netto, kierowca mówił że wożą cały czas i magazyny pełne a produkcja we Włocławku idzie pełną parą. Na temat odwoływania zamówień to tylko chyba firmy ,,krzak,,, tak robią żeby wieksze przyciny na nas zrobić

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Yokosław napisał:

Dzisiaj dojechało pierwsze auto saletry zamówione miesiąc temu po 1430 netto, kierowca mówił że wożą cały czas i magazyny pełne a produkcja we Włocławku idzie pełną parą. Na temat odwoływania zamówień to tylko chyba firmy ,,krzak,,, tak robią żeby wieksze przyciny na nas zrobić

Ano komu jak komu ale kierowcy to ja wierzę. 🤣

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Takeda napisał:

skąd masz te dane, w stosunku do zeszłego roku wrzesień do września gaz poszedł o 132% do góry bo tyle więcej płacimy przy suszeniu kukurydzy

W styczniu na giełdzie 1 MHW gazu kosztowala 15 dolarów teraz 100, dane sa ogolno dostępne..... 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Y635 napisał:

w mojej okolicy magazyny zaje...ane saletrą a jak chcesz kupić to ci powiedzą że nawozu nie ma i nie wiadomo kiedy będzie w sprzedarzy

Jutro wysyłam tam UOKiK, albo batalion KBW, inaczej zaczną rozmawiać.   :P

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
5 minut temu, Y635 napisał:

w mojej okolicy magazyny zaje...ane saletrą a jak chcesz kupić to ci powiedzą że nawozu nie ma i nie wiadomo kiedy będzie w sprzedarzy

To że magazyny pełne to nie oznacza że jest na sprzedaż, bo to może być sprzedane i nie wywiezione 

Opublikowano (edytowane)

Zbić kokosy i na Majorkę.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano (edytowane)

Byłem dzisiaj po cement na naszym magazynku. Brama zamknięta ale po chwili wychodzi sprzedawca i pyta po co przyjechałem bo jak po nawóz to narazie nie sprzedają bo nie ma ceny ustalonej z szefem. Barykadują się przed klijentami. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
5 minut temu, PanAres napisał:

Coś musi być w tych cenach. Jednak ceny surowców poszły do góry, Basf, Yara i inni ograniczyły produkcję nie podając terminu odwołania.

https://www.wnp.pl/gornictwo/notowania/ceny_wegla/?zakres=0

Widać że jest to zmowa bo jak inaczej to wytłumaczyć. Niby nie produkują bo drogo wychodzi mimo że za ten sam towar biorą  2 a nawet 3 razy tyle jak zawsze a rolnicy jak chcą zamówić towar to go nie ma. Magazyny i składy pełne. Rolnicy obsrani bo chcą mieć towar na podwórku żeby być spokojnym że nagle firmy nie wycofają się z umów. Ale firmy wolą trzymać sobie towar charytatywnie na placu bo przecież sprzedany jest.  Wychodzi na to że nie produkują bo troszczą się o rolnika żeby mu za drogo nie sprzedać i czekają aż wszystko stanieje i wtedy zaczną produkować.  Jak ktoś tego nie widzi że jest to zmowa i żaden UOKiK tu nie pomoże to pozostaje lekarz. Pompują tą bańkę jak tylko mogą. Na kryzysie się najlepiej zarabia. Widać to w każdej branży. Wielkie koncerny robią co chcą i można im naskoczyć 

Opublikowano (edytowane)

Wam to i tak dobrze bo macie zboża a ale tu cały region ciągnie na ziemniaku i warzywach. A ten kierunek potrzebuje nawozu od zaj..... i troche. hu...... co to będzie dalej. 

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v