Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, Agrest napisał:

I tak będzie. Na wiosnę azot to nie kwestia ceny tylko dostępności

Nawet cukier miał być kiedyś i po 10 zł i naród jak głupi górkę cukrową drogo kupił .olej też to samo było. 

Co ma być to będzie po uj sobie tym głowę zawracać. 

Na koniec i tak 2×1 I bez kieszeni 

Opublikowano
20 minut temu, Jurniczek napisał:

WARIAT 

Miło  mi , ja Sławek.🤣

Ja sobie głowy nie zaprzątam.

Stanieć kiedyś stanieje, to jest pewne. Ale szybko to nie nastąpi.

Opublikowano (edytowane)

Normalnie, nie kupować. Pośrednicy jak odnotuja spadek obrotu towaru zaraz też będą bić na alarm bo zysków nie będą mieli. A tak stękają niektórzy i płacą🤦‍♂️ Na co w takiej sytuacji liczycie że będzie taniej jak jak placzemy ale bierzemy?

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Daro20 napisał:

Bzdury opowiadasz. Wysoka inflacja to najlepszy podatek dla rządu i nie wymaga głosowania w sejmie.

co do samej inflacji to wraz z infacją rosną koszty czy wydatki na inwestycje , płace  , nawet strajki czy służby zdrowia czy innych grup po czesci powoduje wysoka inflacja , co wzrostu wpływów z vat to jest coraz wieksza swiadomość kupujących i biorą paragony , nawet głupi przepis który wszedł nie dawno podniesie wpływ z vat znacząco a chodzi o wydawanie faktury  przy zakupie .jezeli przyjmiemy żę budżęt składa się w 30 % z vat a inflacja jest 5% to realnie dochody z tego tytułu wzrosną o 1% : impuls inflacyjny (średnio 5% rok do roku) zwiększył nominalne przychody nawet tam, gdzie wolumen sprzedaży utrzymuje się na dotychczasowym poziomie lub nawet spadł: nie jest to czynnik decydujący, ale ma praktyczne znaczenie

Opublikowano

Z racji dopiero rozpoczynającego się sezonu zapotrzebowanie na azot jest dość niskie, co będzie na wiosnę?

Przecież surowce i produkcja muszą trwać teraz, aby produkt np. w lutym był gotowy.

Od 18 października zaliczki dopłat, w tym roku 70%.

Opublikowano
1 godzinę temu, soko74 napisał:

A co będzie jak agencja zaliczki zacznie wypłacać .

Zwiększą się obroty w monopolowym🤣. Na flaszkę wystarczy.

Glifosat wiosną 300zł za 20l dziś już 450.

Szukałem ofert na mauzera 1000l.

Jest chyba 1szt Na sklepfarmera.pl - 24500🤣🤣🤣🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano

Ja pod jagodowe głównie. Ale w tym roku w łubinie zastosowany jenot 100ec  1,6l czyli dawka dużo wyższa niż etykieta podaje.  Perz śmiał się w polu po krótkiej chorobie.

Przed chwilą, tommy66692 napisał:

Pojrchac na wakacje

O i tak być powinno, bo to pieniądze nie na wiązanie końca z końcem a na namiastkę prawdziwego życia winny być. 

Opublikowano
10 godzin temu, maciej napisał:

U mnie poli 6 -2290 zl Poli8 - 2340 zl Polidap 2820 zl Azotów narazie brak

Jaki region??

bo u mnie ) południowa wielkopolska) za polidap śpiewają 3100....... a RSM 32 - 1700, ceny netto....

• Sad 1
Opublikowano
34 minuty temu, witejus napisał:

Poczekajcie na droższy,będzie lepszej jakości🤬

Właśnie na taki czekam. Na wiosnę przynajmniej świeży będzie 😉

Brać ceny nie patrzeć. Nie pytaj za ile, ważne że jest 😂

Opublikowano (edytowane)

profoska 9-15-28 2040 brutto BB z dowozem

Edytowane przez gustaww
Opublikowano (edytowane)

Coś czuję że te 2t polidapu i 2t soli z czerwca wystarczy mi na całe wiosenne nawożenie 🙈 pod pszenżyto ani ziarka nie poszło. Odsiew po zbożu na oborniku, a po ziemniakach tylko wapno. W czwartek kolejny kawałek wykopiemy i siew. 

Azot trzeba będzie przeboleć, ale do wiosny daleko 😋

Cenę za kartofle mamy taką jak w 2014r 👍 oby tak dalej, może prędzej się człowiek uwolni i zacznie dopłaty uprawiać.

Edytowane przez pedro2
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v