Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, skywalker89 napisał:

Ja nie wiem czy u mnie podkręcony, ale ten mój cyklop złomkowaty trochę  już, to już kilka lat chodzi bo chodzi... kilkadziesiąt ton już na pewno jakoś załadował 😃 a biga węgierskiego saletrzaku 700kg dygał bez większego problemu 

Musi być podkręcony bo fabryczny miał 500 udźwigu, z chwytakiem na granicy możliwości, samo ramię bez chwytaka to idzie dobrze.

Opublikowano
7 godzin temu, proxy8441 napisał:

nabył ktoś z Was juz nowy pulan macro? kopia zaksanu tj. dzis ma do nas dojechać, bigi 600kg może cyklop da rady 😱

Ja go mam

Opublikowano

No szok ,saletrzak 1350 , saletra 1450 🙆‍♂️, Poli 6 2200, i co tu kuźwa robić , zamawiać czy nie 🤔

Opublikowano

Zamawiaj i nawet się nie oglądaj .nie chce na wiosnę w kolejce stac. 

Opublikowano
9 godzin temu, jarecki napisał:

jak ktoś mieszka przy drodze gdzie młodziesz z dyskotek czy barów wraca to różnie możę być , czaesem pomysłowość z promilkami nie zna granic

Tak, tylko tym sposobem to silosa lejowego nie postawisz bo ktoś zboże wypuści, zbiornika ON nie bo ktoś dziurę zrobi. Sianokiszonkę podziurawi, słomę podpali, do opryskiwacza glifosatu naleje,  do zbiornika ciągnika cukru nasypie itd.

Rsm 26+s zamówiony po 1250brutto

Opublikowano
7 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

już nie udawaj takiego zaskoczonego 😜😄

Saletrę to tak myślałem że będzie , ale saletrzak szok , u innego dostawcy mam po 1200 tylko to ukraiński saletrzak ostchem i nie wiem co to warte 🤔

Opublikowano

A co najciekawsze to wszędzie w innych Państwach tak to wszystko nie podrożało, u mnie we wsi sporo kierowców TIR i dla tego wiem,Nasze panstwo chce sobie odbić na VAT te wszystkie tarcze kowidowe.

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

A co najciekawsze to wszędzie w innych Państwach tak to wszystko nie podrożało, u mnie we wsi sporo kierowców TIR i dla tego wiem,Nasze panstwo chce sobie odbić na VAT te wszystkie tarcze kowidowe.

Zabiorą nam oszczędności i mają niewolników

• Haha 1
Opublikowano

Vateusz jest mistrzem ekonomii. Wywołał gigantyczną inflację którą napędza gospodarkę. Ludzie kupują choć nie potrzebne ale skoro pieniądze tracą wartość i będzie drożej 🤔niech żyje bal do historii przejdą 😪

Szczęście że z samej gospodarki nie żyje i na postronku banków też nie chodzę. 

Azot plus obornika działka i coś tam urośnie. 

Opublikowano
11 godzin temu, deSilva napisał:

Musi być podkręcony bo fabryczny miał 500 udźwigu, z chwytakiem na granicy możliwości, samo ramię bez chwytaka to idzie dobrze.

mówię oczywiście o odpietym chwytaku, zawsze sobie odpinam i mam podkręcony i rocznik 2003 więc da radę myślę :)

7 godzin temu, MarcinNH napisał:

Ja go mam

ile płaciłeś?

Opublikowano
8 godzin temu, wojak1986 napisał:

Tyle co teraz hipotek się sprzedało to głowa mała. Budowlanka wystrzeliła a kiedyś stopy procentowe trzeba będzie podnosić i pytanie jak banki wyliczaly zdolność kredytową

No nie wiem czy tak wystrzeliła. Na okolicy deweloperzy wolą kary płacić i nie budować . Znajomi majstrzy jak roboty mieli pełno tak teraz coraz więcej wolnych terminów. Kto zaczął budowę to powoli ją kończy ale kto nie musi to się wstrzymuje 

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

No nie wiem czy tak wystrzeliła. Na okolicy deweloperzy wolą kary płacić i nie budować . Znajomi majstrzy jak roboty mieli pełno tak teraz coraz więcej wolnych terminów. Kto zaczął budowę to powoli ją kończy ale kto nie musi to się wstrzymuje 

Bo sami już nie ogarniają kosztów. Przez te ceny już nikt nie wie ile ma wołać. Za to w mieście mieszkań trzeba do oporu jak nie na hipotekę to pod wynajem

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, wojak1986 napisał:

Tyle co teraz hipotek się sprzedało to głowa mała. Budowlanka wystrzeliła a kiedyś stopy procentowe trzeba będzie podnosić i pytanie jak banki wyliczaly zdolność kredytową

Taki mądry byłeś w wieunpostach a nie wiesz jak liczy sie zdolność???🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v