Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oglądałeś dziennik telewizyjny rodem z prl. W innych mediach pokazują, że wielu ludziom tam mieszkającym ciągły ruch ciężarówek i te obostrzenia  i straty przeszkadzają. Jak byś miał olej w łowie zamiast sieczki to byś wiedział, że nigdy 100 % nie jest zadowolonych. Jednym przeszkadza innym się podoba.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Ulman napisał:

A co im takiego strasznego zagraza?

Stado Arabów ... Po 500 prób nielegalnego przekroczenia granicy dziennie ;) Chyba ropuchy i jeże co z Białorusi idą liczą xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał:

Galan po ile w trym roku są  orzechy laskowe ? zawsze po 10 kupowałem  a teraz 20-25 zł za kg ?

Sprzedają  od 8 zeta do 20 zeta taki przedział jest z ceną 

Opublikowano (edytowane)

A co im takiego strasznego zagraza?

No jak to co ruskie wojsko będzie napadać a pis obroni. 100 % się to podoba. To nawet już u Putina wygrywają wybory mając po 80 % głosów. A  u nas bez żadnej żenady 100 % popiera. A niedługo będzie popierało 200 %.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Fajnie to jest skonstruowane.  Stworzyć urojone zagrożenie, wirtualnie przed nim uchronić a potem ogłosić że 100% jest zadowolonych.  Chyba tylko w Korei płn tak jest ale tam lud ogłupiany i izolowany od 60 lat. U nas widocznie więksi durnie i szybciej im poszło z nimi.😆

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Fajnie to jest skonstruowane.  Stworzyć urojone zagrożenie, wirtualnie przed nim uchronić a potem ogłosić że 100% jest zadowolonych.  Chyba tylko w Korei płn tak jest ale tam lud ogłupiany i izolowany od 60 lat. U nas widocznie więksi durnie i szybciej im poszło z nimi.😆

u nas jaki dyktator taki stan wyjątkowy

Opublikowano
14 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Chyba ropuchy i jeże co z Białorusi idą liczą xD 

I te co w twoich truskawkach siedzą😝

co także?

Także zalicza się do tych durni  i tumanów otumanionych(to już chyba Hubertuss)

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano

Odpowiadam,otóż PIS tak otumanił konfę że zagłosowała razem z PISem za utrzymaniem stanu wyjątkowego.Z czego wynika że to durnie otumanione według Hubertussa,cierpiący na syndrom oblężenia wedle twoich twierdzeń

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, witejus napisał:

I te co w twoich truskawkach siedzą😝

Także zalicza się do tych durni  i tumanów otumanionych(to już chyba Hubertuss)

Wiesz ja w to, że 100 % wszystko się podoba czy tam jest zadowolonych zwłaszcza w PL czy, że 100 % gdzieś popiera rząd to nie wierzę. Mnie tak łatwo nie otumanisz jak niektórych tutaj.

Po prostu tvp i pissat tak pokazują. Natomiast każdy logicznie myślący widzi, że choćby turystyka jest nie zadowolona. A tacy ludzie prowadzący agro turystykę tez tam mieszkają. Warsztaty samochodowe czy inne usługi też zamknięte. Nikt z poza strefy nie przyjedzie do takiego warsztatu. Odszkodowań dla nich nie ma. Więc masz już dobre kilkadziesiąt procent nie zadowolonych. Natomiast te dwie stacje puszczają tylko wypowiedzi ludzi, którzy mówią, ze są zasoleni. Tvn zaś pokazał bakę, która powiedziała, że jej przeszkadzają ciągle jeżdżące przez spokojną kiedyś wieś ciężarówki i inne pojazdy wojskowe. Bo jak w życiu jednym się podoba innym nie. Ale tuman tego nie rozumie bo w tv pokazali, i sprawiają takie wrażenie, że wszystkim to pasuje i są zadowoleni.

8 minut temu, witejus napisał:

Odpowiadam,otóż PIS tak otumanił konfę że zagłosowała razem z PISem za utrzymaniem stanu wyjątkowego.Z czego wynika że to durnie otumanione według Hubertussa,cierpiący na syndrom oblężenia wedle twoich twierdzeń

Ja myślę, że konfa za bardzo chciała być w tym anty uchodźcza. Jak dla mnie źle zrobili. Mogli powiedzieć, że jak najbardziej są przeciw emigrantom ale są też przeciw ograniczaniu swobód obywatelskich i gospodarczych. Kwestia umiejętnego wytłumaczenia tego ich elektoratowi.

PS myślę, że konfie też przeszkadzało, że to lewica zgłosiła. I po prostu zagrała tu polityka. Konfa popierająca wniosek lewicy to mogło by nie przejść u ich wyborców.

Opublikowano (edytowane)

Po co mi tu jakieś elaboraty smażysz?Konfę PIS otumanił ,jak ty to mówisz że zagłosowała razem z PISem i tyle.Jeszcze z błedami.

Edytowane przez witejus
Opublikowano (edytowane)

Ich raczej nie otumanił wyjaśniłem dlaczego mogli tak głosować i jak wg mnie powinni zrobić. 

Tak tak z błedami. Mistrzu ortografii a raczej kompromitacji. Nie ma jak komuś błędy wytknąć i samemu się wyłożyć co? Jeszcze w słowie błąd. Normalnie żenada po całości.

Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.wp.pl/stan-wyjatkowy-nie-dla-pielgrzymow-zaskakujace-doniesienia-6680936745446240a

Witajcie w katolibanie, mechanik pracować nie może, ale odpust się odbyć jak najbardziej może xD Taki to ważny i poważny jest ten stan wyjątkowy ... Papka dla debili do pokazywania w TVP a nie prawdziwe zagrożenie ...  Jak powiem, że jadę do kościoła to wjechać mogę, ale jak do mechanika albo do pana Stasia po kiełbasę to już nie xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

9 minut temu, hubertuss napisał:

Po prostu tvp i pissat tak pokazują. 

O kurde to już tak daleko to zaszło? 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v