Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, witejus napisał:

Jasne ,niech się trzymają za ręce i utworzą żywy łańcuch ,lub dywizję kowbojów z Teksasu zdolnych łapać na lasso nie tylko byki.

Powtórzę raz jeszcze. Jest 5 szt Global Hawków w gotowości do patrolowania wschodniej granicy NATO. Trza tylko wysmarować prośbę o użycie. 

Opublikowano

Sprawa kolejna jest taka iż kiedy Global Hawki będą regularnie patrolowały ten teren, to po tamtej stronie nikt nie rozwinie pełnej sieci dowodzenia. Nie użyją radarów artyleryjskich ani niczego takiego. Rosjanie są na tym punkcie uczuleni, A jak rozwiną to sieci pozorne bo nikt nie zdecyduje się na zdemaskowanie prawdziwego związku taktycznego,

Opublikowano (edytowane)

Ale ruscy mają w d*pie Polską granicę. Robią te ćwiczenia od lat i nikt stanów wyjątkowych nie wprowadzał. A napięcia miedzy nami i Rosją były już nie raz większe niż teraz. To właśnie władza dokłada wszelkich starań by obywatele myśleli, że tam nie wiadomo co się dzieje i ruscy czekają tylko na rozkaz by ruszyć na Polskę.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Ale ruscy mają w d*pie Polską granicę. Robią te ćwiczenia od lat i nikt stanów wyjątkowych nie wprowadzał. A napięcia miedzy nami i Rosją były już nie raz większe niż teraz. To właśnie władza dokłada wszelkich starań by obywatele myśleli, że tam nie wiadomo co się dzieje i ruscy czekają tylko na rozkaz by ruszyć na Polskę.

No a co ci rotacyjni "uchodźcy" przywożeni samolotami z Bliskiego wschodu to co? Musimy w jakiś sposób zareagować. Czemu wpisujesz się w to gadanie tej piątej kolumny która jest w Polsce i żeruje na polakach?

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, akooo napisał:

No a co ci rotacyjni "uchodźcy" przywożeni samolotami z Bliskiego wschodu to co? Musimy w jakiś sposób zareagować. Czemu wpisujesz się w to gadanie tej piątej kolumny która jest w Polsce i żeruje na polakach?

Od tego jest straż graniczna. Jak ich za mało to jest wojsko i frontex. Po co stan wyjątkowy? Niech pilnują granicy. Tym czasem rząd i szczujnia przedstawia to wszystko jak by wojna miała być. CI z WOTu krążą po jakichś urzedach po ludziach. Ok może patrolują. Ale po co te przerzucanie czołgów czy stan wyjątkowy? Ano po to by nastraszyć społeczeństwo i przykryć inne problemy w kraju. A nie wystraszyć ruskich.

Nawiasem mówiąc czy WOT szuka emigrantów w urzędach czy na ulicach w biały dzień? NIe. Bo tu chodzi o pokazanie ludzi w mundurach i wytworzenie poczucia zagrożenia. Bo emigrant w dzień nie bedzie się szlajał po ulicy pełnej ludzi.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

WOT mobilizuje teraz grupy oceny wsparcia i infohunterów. Niewiem gdzie oni mają polować na języka ale grupa oceny wsparcia ma pomagać w ocenie wiarygodności informacji, potrzymać za rękę lub też zwyczajnie dać się zbluzgać sfrustrowanym mieszkańcom.

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, DTaras napisał:

ale grupa oceny wsparcia ma pomagać w ocenie wiarygodności informacji,

O k**wa, oplułem ekran ze śmiechu. Daniel ostrzegaj o takich wpisach.😂

1 godzinę temu, DTaras napisał:

A to drony w artylerii wszystkie popsute? J

A nasze czy ruskie?😂

• Haha 1
Opublikowano

powymieniali zamki i rękojeści, paski. Suwadło nie przebudują zatem nadal będzie się zacinał. Korpus dalej z plastiku i to przeziernikowe badziewie... W magazynie ociekają olejem. Najnowsza wersja jest jeszcze bardziej zmieniona... Nie posiadam broni etatowej. Przydzielana jest na ćwiczenia. Strzelania rozpisywane są zapewne zbiorczo. W każdym razie kolimatora na nim niema co zostawiać w magazynie bo brak jest książki broni - jest przechodni. Kiedyś dojdą do jakiejś jakości ale jak widzisz są ważniejsze sprawy. Poza tym to dość droga broń.

mirro napisał:

A nasze czy ruskie?😂

Pewnie, że nasze. Ruskie choćby były ślepe mają latać i robić sztuczny tłok. Ja mam ostrzegać o wpisach? A mnie kto ostrzeże😉

Opublikowano
7 godzin temu, DTaras napisał:

Kiedyś dojdą do jakiejś jakości ale jak widzisz są ważniejsze sprawy. Poza tym to dość droga broń.

Chcieli Grota w tak wielu wersjach zrobić tworem uniwersalnym że teraz mamy, to co mamy, Trza było zrobić dobry karabinek szturmowy  i jeszcze jeden jakiś wariant, ale wszystko z myślą o podstawowym użytkowniku, czyli piechocie. 

Opublikowano

Spokojnie o tych problemach ogól społeczności się nie dowie. Po to włąśsnie jest ten stan wyjątkowy. Mający na celu sprawienia wrażenia,że ruscy już na nas ruszają. Tylko pis dzielnie broni a opozycja przeszkadza. Morawiecki gdzięs wczoraj cytowął słowa L Kaczyńskiego z Gruzji. Dzisiaj Gruzja, potem Ukraina a później Polska czy jak tam to leciało. Jak nic chcą wystraszyć społeczeństwo i odwrócić uwagę od realnych problemów.

Opublikowano
7 godzin temu, DTaras napisał:

Red head lady come back. Będzie doradzać Solorzowi i Sołowowi w energetyce jądrowej. Panowie pikusiowie potrzebują dozorcy?

ktoś musiał być z usa . Pewnie lepiej byłoby by wysłać kogoś incognito ale tak jest bardziej zabawnie i widać żę  w  usa też żle się dzieje .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v