Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Taaa, bo Łukaszenka to wystraszy się tych starych Leopardów

To może księży z krzyżami rozstawić co parę metrów i niech krzyczą ,apage satanas, to może go odstraszy lub zabije,śmiechem

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

To po co te transportery i czołgi na granicy, przy łapaniu ciapaków się nie przydadzą, a aby Łukaszenka tym można zdenerwować i skusić do nieracjonalnych kroków. 

Łukaszenka i Putin to maja przede wszystkim ubaw z tych pajacy. 30 wychudzonych bezowych i przegrupowanie wojska przy granicy powoduje kryzys migracyjny i stan wyjatkowy.😄 Jakby się pojawiło100 uzbrojonych i wyszkolonych  ruskich to nasz silny rząd pewnie spieprzyłby na emigrację do San Escobar. Bbuuuuchaaachaaaaa😅😂🤣

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
hubertuss napisał:

Dlatego pisałem, że powinni pilnować granicy i wyłapywać nielegalnie przekraczających a nie robić szopki. Które mają odwrócić uwagę obywateli od innych problemów. Którymi rząd się nie zajmuje.

Tak na marginesie strefa monitorowania to za mało. Przy takim ruchu na tej granicy powinno być tam dużo ludzi zdolnych do fizycznego zatrzymania przechodzących przez granicę. Tak aby Łukaszenka widział, że nie ma sensu sprowadzania tych ludzi na Białoruś bo nie da się ich wysłać do UE. Naprawdę ten stan to tylko mydlenie oczu społeczeństwu.

Przecież to nie chodzi o to żeby ich wyłapać samych tylko ograniczyć biznes szmuglerów.

Opublikowano
52 minuty temu, witejus napisał:

Ty chcesz 4 wojnę światową rozpętać?jeden już rozpętał 3 wojnę

Zwłaszcza dla tumanów😝

Jasne ,niech się trzymają za ręce i utworzą żywy łańcuch ,lub dywizję kowbojów z Teksasu zdolnych łapać na lasso nie tylko byki.

Ty to jednak jesteś trol. Jak by nie napisać to ci nie pasuje, I będziesz bił pianę aby tylko pisać. Wychodzi po twojemu, że nie mają pilnować skoro szydzisz, że mają łańcuch utworzyć.. To co żołnierz co kilometr wystarczy? Ale co ty tam rozumiesz? Nie rozumiesz słowa fobia to co ci się dziwć. Że nie wiesz co piszesz.

3 minuty temu, DTaras napisał:

Przecież to nie chodzi o to żeby ich wyłapać samych tylko ograniczyć biznes szmuglerów.

Trochę skrótu myślowego użyłem. Chodziło o wyłapywanie przypadków nielegalnego przekroczenia granicy. Czyli uniemożliwianie przejścia. Wyłapywanie strikte w tego słowa znaczeniu oznaczało by zatrzymywanie i przewożenie do osrodków dla uchodźców. A tego nie miałem na myśłi. I myślę, że nikt w PL oprócz lewicy i to nie jestem pewien nie ma tego na myśli.

29 minut temu, witejus napisał:

Coby Łukaszenkę odstraszyć

Łukaszenka to ma w d tę polską szopkę. Pisałem ci, że ona jest dla miejscowych tumanów a nie dla Łukaszenki czy Putina. Oni to się z tego śmieją co najwyżej. Zwłaszca Putin ma ubaw. Bo Łukaszenka może nie do końca bo coraz trudniej szmugiel idzie.

Opublikowano
12 minut temu, DTaras napisał:

A komu szmuglerzy przeszkadzają? Może niech płacą podatki to bedzie na legalu🤣

Sprawa jest prosta. Powinny być zorganizowane tymczasowe przystanki autobusowe z których 2x w tygodniu kursuje autobus do Świecka. Postawić im kilka kontenerów jako poczekalnię dwa ToiToi i wszystko w temacie

Opublikowano (edytowane)

Numer z autobusami nie przejdzie. Niemcy zrobią na granicy kontrolę i zatrzymają ich w PL jako kraju do któego najpierw przybyli na teren UE. Teoretycznie pis mógł by odpuścić kontrolę granicy i niech robią co chcą. Ale to nasi obywatele by tez odczuli ten burdel zanim towarzystwo przeszło by przez nasz kraj za Odrę, którą trudniej przekroczyć niż granicę na wschodzie a i wyborcy pisu nie zrozumieli by tego wpuszczania emigrantów.

Bo przecież pis już i tak przyjął więcej uchodźców niż chciała kiedyś Kopacz. Po prostu robili i robią to po cichu. Na granicy stan wyjątkowy a ze dwa dni temu do Poznania przyleciał samolot z 300 osobami z Niemiec z bazy Ramsztain czy jak tam ją się pisze. Po prostu pis przyjmuje emigrantów po cichu a tumanom mówi, że będzie bronił Polski przed nimi.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

O ile pamiętam to słyszałem że mają przyjąć tymczasowo około 1000 osób. Więc jeszcze 700 sztuk  brakuje z tych oficjalnie ogłoszonych.

No ale musisz się dowartościować i wyzwać od tumanów. 

Z czystej ciekawości zapytam - miałeś kolegów w szkole, miałeś na przerwie do kogo gębę uchylić?

Opublikowano (edytowane)

Ba zawsze się obracałem w tej jak to się mówiło głównej paczce kumpli w klasie. A co do tumanów to jak to inaczej nazwać. Oni ludzi tumanią tym, że odwracają ich uwagę od spraw bierzących, problemów rzadu itd. Robiąc jakiś stan wyjątkowy nie wiadomo do czego. Więc jak ktoś w to wierzy to tuman i tyle. Wierzy w to co chcą by wierzył ci co go tumanią. Jedno z drugiego wynika.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Pielegnują w ten sposób syndrom oblęzenia i permanentnego zagrozenia. 

Podstawowym prawem reklamy jest wzbudzenie potrzeby a potem jej zaspokojenie. To samo robi PIS. Wmawia zagrożenie a potem stwierdzi że to właśnie oni lud przed nim obronili

• Like 1
Opublikowano
Ulman napisał:

12 minut temu, DTaras napisał:

A komu szmuglerzy przeszkadzają? Może niech płacą podatki to bedzie na legalu🤣

Sprawa jest prosta. Powinny być zorganizowane tymczasowe przystanki autobusowe z których 2x w tygodniu kursuje autobus do Świecka. Postawić im kilka kontenerów jako poczekalnię dwa ToiToi i wszystko w temacie

kufa, Ulman! Szmuglerzy = Białoruskie służby.

Opublikowano

Urzędniczka z Niemiec przerwała milczenie! “Masturbują się pod biurkiem, macają przy rozporkach, bawią się…” [WIDEO]

W sieci pojawił się film z “wyznaniami” niemieckiej urzędniczki pracującej na co dzień w urzędzie imigracyjnym w Niemczech. Opowiada jak wygląda jej dzień pracy i…. jak zachowują się uchodźcy.

“Podstawowych słów imigranci już się nauczyli ‘daj mi moje pieniądze’, ‘ja mężczyzna’, ‘ja cię pier**lę’, ‘ty nazista’. Po 30 przyjętych ‘petentach’ sama zaczęłam tak mówić i dostałam naganę. Potrzebna była ochrona, bo siedzą pod moim biurkiem i się masturbują. Macają przy rozporkach, bawią scyzorykiem…

https://wlocie.pl/wiadomosci/urzedniczka-z-niemiec-przerwala-milczenie-masturbuja-sie-pod-biurkiem-macaja-przy-rozporkach-bawia-sie-wideo/?fbclid=IwAR2cXqu7kgsrD1ugLy76sa4OWOzTe4McMPTsv5ykRysEhwhIvYi2mm2Qloc

To taki nowoczesny zachód pełen świrów .

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Jak by nie napisać to ci nie pasuje,

tak samo jak tobie

21 minut temu, DTaras napisał:

kufa, Ulman! Szmuglerzy = Białoruskie służby.

I tłumacz takim ,ni na poważnie ni żartem nie rozumią Tylko tumany...kurzu🤣

Opublikowano
10 godzin temu, jarecki napisał:

no tak ,ale tak samo jest w niemczech , angli .    za bardzo skupiacie się na socjalu a w tych restauracjach , barach to są ludzie ktorzy raczej nie pobierają 500 plus a pracują .

To co opisujesz to zmiana przyzwyczajeń, stylu życia. Nie gotuje się tyle w domu na rzecz właśnie żarcia w knajpie i to jeszcze z kumplami. Kiedyś to raczej szło się walić wódę niż na żarcie. We Francji gospody mają się dobrze i to tam stołuje się duża ilość ludzi i to od dawna.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Ulman napisał:

A po co cytujesz poprzedni post? Większość jest na tyle bystra że skojarzy 2 kolejne posty.😆

To w końcu jak, do tej chwili mówiłeś że większość jest głupia ,ciemna

Edytowane przez witejus
  • Like 2
Opublikowano

w naszym kraju troche jeszcze brakuje do zachodu , tam gdzie nie pójdziesz to się najjesz , a w polsce to trzeba mieć farta albo czytać opinnie z gogla , bo nieraz to jest dramat .  

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, witejus napisał:

To w końcu jak, do tej chwili mówiłeś że większość jest głupia ,ciemna

Nie mierz innych swoją miarą . Głupi są ale nie aż tak by  dwóch kolejnych  postów nie skumać.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
7 godzin temu, jarecki napisał:

Ostatnio dochodze do wniosku jak ktoś jest do wszystkiego to jest do niczego i chyba ten rzad taki jest łapie się za wszystko .

No to jednaj zajęło Ci to trochę czasu, Ale przeszedłeś długą drogę i dlatego szacunek z mojej strony,😂

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v