Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

innych sytuacja bądź wychowanie do pracy zmusza

Jaka sytuacja  skoro  jest  wysoki socjal to  poco  robić  na jakiegoś  szmaciarza  i  oszusta  gdzie  obecnie  mamy rynek pracownika .   Jakie wychowanie  do  pracy  o czym  ty  znowu bredzisz   :D  :D  :D  

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Denwer napisał:

Jaka sytuacja  skoro  jest  wysoki socjal to  poco  robić  na jakiegoś  szmaciarza  i  oszusta  gdzie  obecnie  mamy rynek pracownika .   Jakie wychowanie  do  pracy  o czym  ty  znowu bredzisz   :D  :D  :D  

Co ty nie wiesz o jakie wychowanie chodzi? Cóż trudno nic nie poradzę. A co do wysokiego socjalu wskaż mi gdzie piszę, że jest wysoki. Rozdają to fakt. Ale nie każdemu to wystarczy. jeden zadowoli się kasa na dzieciaki i z opieki. A inny pójdzie do pracy a i z opieki tez weźmie. Bo np na czarno pracuje. Ludzie różnie kombinują a ty tego nie rozumiesz.

5 minut temu, witejus napisał:

To jest taki przedmiot w szkole?🤣

Wiesz jednych szkolą wychowuje a drugich rodzice. Jednemu rodzice od małego każą coś pomagać i uczą pracy innemu nic nie każą i nikt go pracy nie uczy. Serio takie proste rzeczy trzeba wam tłumaczyć? No tak w końcu wyborcy pisu co ja się pytam.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Co ty nie wiesz o jakie wychowanie chodzi?

Chyba literówkę popełniłeś,słyszałem o wychowaniu przez pracę ,popularne bardzo w Rosji Sowieckiej i aktualne do dziś.

5 minut temu, hubertuss napisał:

Jednemu rodzice od małego każą coś pomagać i uczą pracy

Uczą pracy za psie pieniądze?za niższą stawkę niż na umowie?jeśli tak uczysz swoje dzieci które masz lub będziesz miał to mogę im tylko współczuć takiego ojca

Opublikowano
mirro napisał:

58 minut temu, Denwer napisał:

o  są fakty  i  twarde  dane   a nie demagogia. 

Fakty są takie że na koniec ubiegłego roku za turbosprężarkę do ciągnika zapłaciłem 2100 PLN a w biegłym tygodniu za taką samą do drugiego 3100. Dziękuję pozamiatane.😂 Głęboko w dupsko wsadzić można wklejoną  tabelkę.

A co Ty tak turbosprężarki zmieniasz?

Opublikowano

wychowanie przez prace troche to brzmi jak obozy pracy i się chyba nie sprawdza ,  ale żę to ja jestem to wiem o co chodzi ale troche groznie zabrzmiało ale czasem takim  wychowaniem  przez prace możęmy  odnięść efekt odwrotny od oczekiwanego .

Opublikowano
7 minut temu, witejus napisał:

Chyba literówkę popełniłeś,słyszałem o wychowaniu przez pracę ,popularne bardzo w Rosji Sowieckiej i aktualne do dziś

Uczą pracy za psie pieniądze?za niższą stawkę niż na umowie?jeśli tak uczysz swoje dzieci które masz lub będziesz miał to mogę im tylko współczuć takiego ojca

A gdzie ja napisałem, że za psie pieniądze. Za takie pieniądze na jakie możliwości i sytuacja pozwalają. Jedna kobieta założy ręce i będzie żyła za to co na dzieci dostanie i jej wystarczy. A druga oprócz tego co na dzieci dostanie to pójdzie do sklepu czy na sprzątanie i zamiast 3 tys minimalnej za 2 czy 2,5 będzie robiła. Ty serio tego nie rozumiesz? Czy jak zwykle trolujesz tylko?

Opublikowano
9 minut temu, witejus napisał:

Masz fobie na temat trolowania?

Wiesz co znaczy słowo fobia? Gdybyś jeszcze napisał obsesja. Ale fobia? Weź się do książek. Gdybym miał fobię na temat trolowania to bym tego słowa nie używał.

Opublikowano

Zubożenie społeczeństwa postępuje.  Już 20min w kolejce do McDriva stoję🤣

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Wiesz co znaczy słowo fobia? Gdybyś jeszcze napisał obsesja.

Wiem co znaczy jedno i drugie ,nic się nie pomyliłem.Ale jęśli bardziej odpowiada ci obsesja to niech będzie.

2 minuty temu, Agrest napisał:

Już 20min w kolejce do McDriva stoję🤣

A przed Tobą stoją ci którzy pracują za mniej niż mają napisane na umowie😆

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Agrest napisał:

Zubożenie społeczeństwa postępuje.  Już 20min w kolejce do McDriva stoję🤣

wrap clasic i szejk waniliowy  :x              jak na wagary jezdziliśmy to szejkiem się najadałem ale chyba ostatnio cukru ujeli jeszcze do tego jezdzilismy obok pałacu kultury 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

bo w maku wtedy na waxach nie było jeszcze wrapa ale za to szejk był lepszy , albo mi się smak zmienil albo to żarcie coraz gorsze w tym maku i kfc 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
mirro napisał:

26 minut temu, DTaras napisał:

A co Ty tak turbosprężarki zmieniasz?

A bo tak se lubię powymieniać czasem.😂Szczególnie jak jakie luzy już mają.

Aleeee skąd wiesz jakie to ma pasowanie? Tosz to na zajebiaszcze gorąco wystawione... Sprecyzuję pytanie - to w jednej maszynie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v