Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak obiektywnym okiem troche pastwicie sie nad rzadem za sytuacje z granicy , jakoś nie wiem co mogłby innego zrobić rząd w zaistniałej sytuacji  jak prywatne postronne osoby jezdzą i odwalają takie szopki wpuscić tych emigrantów ?   Nikt ich nie wpuszcza w europie do grecji jak docieają to są identyfikowani na terenie europy czy  grecji , niemcy nie są granicznym państwem UE  żęby mogli sobie wpuszczać emigrantów jak to merkiel powiedziała kiedyś . 

Opublikowano

No przecież jak to Irakijczycy to swobodnie, po maglu, można im kupić bilet do domu i mieć wyrąbane. Kilka rejsów i odechce się polskich drzwi do Europy. W zasadzie to mogło być taniej niż ten płot...

• Like 1
Opublikowano

takie akcje to przeciez norma-nawet niektore kraje dawaly jakas kase na rozchodnego, chyba tysiac euro nawet..

to raczej nie pomoze-jesli historia jest nauczycielkom zycia to nic nie pomoze.....miliony mlodych zdesperowanych, bez perspektyw ludzi stoi u bram lepszego swiata.

w nigerii-najwiekszym kraju afryki jest wiecej mlodych ludzi niz w calej ue- ponad 30 % mieszkancow afryki ma ponizej 18 lat, 

sa kraje ktore w latach 60 mialy pare milionow mieszkancow a dzisiaj maja wiecej niz polska.

to jest prawdziwy problem a nie pareset tysiecy muzulmanow.

Opublikowano (edytowane)

Tchórz   wrócił  zaczął  wygłaszać  swoje  mądrości  i   PIS  pnie  się  w górę  💪💪💪

000D03D2BYYY017W-C116-F4.webp000D09JS2JMHJAT9-C116-F4.webp

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Denwer napisał:

Tchórz   wrócił  zaczął  wygłaszać  swoje  mądrości  i   PIS  pnie  się  w górę  💪💪💪

000D03D2BYYY017W-C116-F4.webp000D09JS2JMHJAT9-C116-F4.webp

Komor też w sondażach wygrywał... W 2023 skończą się budżetu z dużym deficytem, zabraknie na socjal i będzie płacz... 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

PIS w sondażach zawsze pnie się w górę. Jakby słuchał propagandy to powinni mieć teraz jakieś 250 - 300% poparcia. 

Ciekawe jak donośny będzie kwik i beczenie Pisowskich niedojdow jak ich od koryta odsuną. Oj będzie cyrk jakiego świat nie widział 😳

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

hmm prywatny biznes wchodzi w energetyke jądrową , za kilka lat meżęmy się doczekać uwolnienia cen prądu , a rzad 20 lat nic nie może zrobić .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał:

tak obiektywnym okiem troche pastwicie sie nad rzadem za sytuacje z granicy , jakoś nie wiem co mogłby innego zrobić rząd w zaistniałej sytuacji  jak prywatne postronne osoby jezdzą i odwalają takie szopki wpuscić tych emigrantów ?   Nikt ich nie wpuszcza w europie do grecji jak docieają to są identyfikowani na terenie europy czy  grecji , niemcy nie są granicznym państwem UE  żęby mogli sobie wpuszczać emigrantów jak to merkiel powiedziała kiedyś . 

Tak obiektywnie to rząd pastwi się sam nad sobą. Wcześniej był cyrk że nie przyjmie=my nikogo.Wszyscy po nas jechali jak po burej suce, Teraz przylazło 30 osób więc zamiast w świetle kamer  pokazać że my również mamy kawałek unijnej gracy, gdzie musimy ją zabezpieczyć, to walczą z trzydziestką co siedzi w lesie. Byłby argument że jednak przyjmujemy emigrantów a z ich ilości i tak nas nie rozliczą. Tylko że w międzyczasie trzeba rozmówić się z Łukaszenką a największym problemem jest to, że nie mamy MSZ bo zaginął.

Opublikowano (edytowane)

nie chciał bym wiedzieć nawet chyba miejsca dokładnie nie okreslili gdzie by miała powstać choć teraz to już bez znaczenia bo i tak budowa była by oprotestowana , pewnie to żę technologia bedzie amerykańska to sprawa rządu , chyba żę jest jak z 5 G zanim się połapią to sieć bedzie stworzona

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Zamulili a najgorzej, że nie tylko tam gdzie to 5G jest. Tak powahlowali pasmem, że LTE ma ciężej nawet tam gdzie 5G jeszcze nie stoi. A wszystko wygląda tak, jakby chcieli zmusić ludzi do naprędce ciągniętego szklanego druta...

mirro napisał:

6 minut temu, jarecki napisał:

a rzad 20 lat nic nie może zrobić .

A jesteś pewien że chciałbyś widzieć co nasz rząd w tej sprawie zrobi? 

Niewiele rzeczy jest mnie w stanie obrzydzić to ja mogę chcieć wiedzieć.

• Haha 1
Opublikowano
jarecki napisał:

nie wiem co jest gorsze czy to że ogarnia to 5G [ $]  czy  faktycznie nie ogarnia  . Coś mi sie zdaje żę tak jak kiedyś był kulczyk przy SLD tak teraz jest solorz przy PIS 

A ja Ci mówię, że Solorz to lokalny pikuś..

Opublikowano
mirro napisał:

Jak się znajdzie operator co będzie chciał tego druta wykorzystać.

Napieprzają z siecią jak z tym płotem niemal. Kuźwa, ostatnio koparka wywaliła pomarańczową końcówkę. Wsadzili kabelek wiosną do domu, który facet dopiero ma zamiar stan zero w tym roku wyciągnąć.

mirro napisał:

3 minuty temu, DTaras napisał:

Niewiele rzeczy jest mnie w stanie obrzydzić to ja mogę chcieć wiedzieć.

A to nie o obrzydzenie chodzi ale zwykły strach.

Aaaa jak o strach to ja dziękuję.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Komor też w sondażach wygrywał... W 2023 skończą się budżetu z dużym deficytem, zabraknie na socjal i będzie płacz... 

Możesz  się  tak  łudzić    :P .  Prawda  jest  taka  że  PiS  nie  ma  z kim  przegrać   kolejne wybory ;).     Największy  błąd  PO  to  powrót   tuka,  gdyby  postawili  na czajkowskiego  więcej  by  zyskali    no  ale  oni  od   2014  roku   objęli  kurs   na  dno   i  cały  czas   tam  zmierzają.  :D  :D  :D .    Nawet  w sprawie  turystów  Łukaszenki  i  Putina   których  w ramach  wojny hybrydowej  z UE  wysyłają  na  Polską  granicę   UE  popiera  działania  PIS   a  łopozycja  jak  zwykle  została  sama  z swoją  idiotyczną  narracją   niczego  się  nie uczą  oni  zawsze  muszą  być  w kontrze  do  działań  PIS  i  temu  nie  mają  szans  wygrać  z  PiS  wyborów 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

PIS w sondażach zawsze pnie się w górę. Jakby słuchał propagandy to powinni mieć teraz jakieś 250 - 300% poparcia. 

Ciekawe jak donośny będzie kwik i beczenie Pisowskich niedojdow jak ich od koryta odsuną. Oj będzie cyrk jakiego świat nie widział 😳

A kto  ma odsunąć ? .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v