Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No bo prawdziwy Polak i katolik bliźniego ma w d*pie. Liczy się tylko by jemu dawać i pomagać. Ludzie szybko zapominają jak chyba Indie czy Iran przyjęły dzieci uchodźców uciekających z Syberii Jak nam pomagano na zachodzie za komuny czy za rozbiorów. To się wszystko nie liczy. Teraz liczy się tylko nie pomagać a potem do spowiedzi na mszy łyknąć kawałek ciastka bo ksiądz da do dzioba i gitara. Tych biedaków trzymają na tej granicy dla pokazówki. Podczas gdy innymi miejscami wchodzą do PL tysiące emigrantów. W samym tylko sierpniu 3 tys prób przekroczenia było. I co myślicie, że te 3 tys przepędzili s powrotem przez pas graniczny na Białoruś? Złapali i zawieźli do ośrodków. Pis wziął więcej emigrantów przez lata swoich rządów niż kiedyś chciała ekipa Kopacz. A durni tumani, że emigrantów nie przyjmuje i nie będzie przyjmował.

Opublikowano

19 godzin temu, hubertuss napisał:

Ale każdy wie, że w PL za dużo szpitali jest a trafiają tam często ludzie, którzy zostali by wyleczeni w domu.

Ta   bo  w szpitalu   trzymają   dla  zabawy   ty  to naprawdę  masz  niezłe  upośledzenie  umysłowe.    

18 godzin temu, hubertuss napisał:

Ciemnote da się nastraszyć

Dokładnie   widać   ich  wyraźnie  jak  nastraszeni  stali  w  kolejkach  po  szczepionkę  na  COVID  :D  :D  :D  

240948238_136141988713577_10324408523474

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, jacus napisał:

z tektury to panstwo ktoremu zagraza 30 emigrantow zarobkowych, co sie bedzie dzialo gdy przyjdzie ich 300,albo 3tys albo 30 tys ??  kamieni kupa zostanie ?? 

Bo plan jest taki. Jak jest 30 to zamykamy granicę, bo musimy się bronić. A jak 30 tyś to otwieramy granicę, bo nam płoty jeszcze na granicy poniszczą. 😂

6 minut temu, hubertuss napisał:

W samym tylko sierpniu 3 tys prób przekroczenia było. I co myślicie, że te 3 tys przepędzili s powrotem przez pas graniczny na Białoruś? Złapali i zawieźli do ośrodków. Pis wziął więcej emigrantów przez lata swoich rządów niż kiedyś chciała ekipa Kopacz. A durni tumani, że emigrantów nie przyjmuje i nie będzie przyjmował.

Bo PiS boi się tylko tych złapanych. Ci nie złapani i tak będą przed nimi uciekać, więc im nie zagrażają.😂

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

jest taka różnica żę tych z granicy to trzeba by odstawić do osrodka i zapewnić im godne warunki a taki co śię sam przemyci to sam się o siebie martwi .  A to że jest medialna  wrzawa że ich nie wpuszczamy to tylko na plus  niech sobie myslą jaka ta polska jest niegoscinna 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
7 minut temu, tracker napisał:

Z jednej strony można odnieść takie wrażenie jak Pan Ziemkiewicz i opieprzać opozycję za jej działania. Tylko harce opozycji spowodowane są głupotą rządzących. To co się stało na granicy to brak rozpoznania tematu przez nasze służby. Albo brak reakcji rządzących na meldunki służb. Jeżeli tak funkcjonuje granica Unii w naszym wydaniu, to faktycznie tylko siąść i płakać. Widocznie Białoruś ma tem temat rozpracowany i wiedzą że tych 30 osób jest w stanie rozwalić system 38 milionowego kraju. 

Pytanie tylko po kija Pan Ziemkiewicz chce dzwonić do Merkel? Przecież wiadomo że nasza polityka zagraniczna leży i kwiczy, więc co jej chce zakomunikować? Że Niemcy są źli i nas nie lubią? Nosz kuźwa odkrycie to w ostatnich latach tak spowszedniało, że chyba już nikt się tym nie przejmuje.

Dla mnie to cała opozycja mogłaby tam tańczyć na granicy i ich zapraszać. Ale granica ma być szczelna. Po ciula ta gadka ile to wydajemy na SG skoro jest jak jest? 

Opublikowano
37 minut temu, Denwer napisał:

Ta   bo  w szpitalu   trzymają   dla  zabawy   ty  to naprawdę  masz  niezłe  upośledzenie  umysłowe.    

Dokładnie   widać   ich  wyraźnie  jak  nastraszeni  stali  w  kolejkach  po  szczepionkę  na  COVID  :D  :D  :D  

240948238_136141988713577_10324408523474

Nikt nie twierdzi, że w szpitalach trzymają  dla zabawy. Są pacjenci, którzy wymagają leczenia szpitalnego. Ale gro jest takich co do szpitala trafiają bo rodzina nie bardzo chce się zajmować. Ty jak zwykle pojęcia nie masz i nie wiesz jak to działa.

Trzy lata temu musiałem trafić do szpitala na pobranie węzła chłonnego. Powiedzieli mi trzy dni. Przychodzisz w pn rano robimy badania w wt zabieg i śr wychodzisz. Co do czego odsiedziałem tam 8 dni. Opowiadam kumplowi co i jak. A on mając braciaka ordynatora mówi mi. Że jak by mnie te trzy dni trzymali to nfz by im zapłacił mniej, mało czy tam nie zapłacił. Jak odsiedziałem 8 dni to szpital lepiej wychodzi. Trzymali mnie tam te 8 dni karmili blokowali łózko i zabieg dopiero w następny poniedziałek po przyjęciu we wtorek wyjście. Tak działają szpitale. Ale ciemnota jak ty nie rozumie tego i nie wie i nie rozumie. Za ten czas co mnie jednego trzymali trzy takie zabiegi by zrobili trzem osobom.

O tym co wcześniej pisałem jak za korony ludzie umierali pod drzwiami szpitali bo w środku lekarze się bali a jak ci rodzinni leczyli to nawet nie ma co pisać. Bo ty i tak nie zrozumiesz pisowska ciemnoto.

Jeśli zaś chodzi o te kolejki. To pamiętam jak tu jęczałeś, że celebryci bez kolejki się zaszczepili tak ci szkoda było. A teraz co hipokryto śmiejesz się z kolejek?

30 minut temu, tracker napisał:

To biedny obłąkany człowiek. Daj mu spokój. Kolejny polski prawdziwy katolik. Na święta pójdzie do spowiedzi o ile uzna, że grzeszył. Potem łyknie wafelka co ksiądz da mu do dzioba i będzie zadowolony. Bo jest wierzącym katolikiem.

Opublikowano
9 minut temu, hubertuss napisał:

To biedny obłąkany człowiek. Daj mu spokój. Kolejny polski prawdziwy katolik. Na święta pójdzie do spowiedzi o ile uzna, że grzeszył. Potem łyknie wafelka co ksiądz da mu do dzioba i będzie zadowolony. Bo jest wierzącym katolikiem.

Jak on jest obłąkany to ty jaki ? nie chcę cię obrażać to powiem że zagubiony jesteś .

Opublikowano (edytowane)

Ja absolutnie zagubiony nie jestem. Ja rozumiem choć nie chodzę do kościoła co znaczą nauczane przez kościół uczynki względem bliźniego. Ten obłąkaniec niestety tego nie rozumie. On we wszystkim widzi winę Tuska i opozycji. A chęć pomocy bliźniemu krytykuje najdelikatniej mówiąc.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
34 minuty temu, hubertuss napisał:

Ja absolutnie zagubiony nie jestem. Ja rozumiem choć nie chodzę do kościoła co znaczą nauczane przez kościół uczynki względem bliźniego. Ten obłąkaniec niestety tego nie rozumie. On we wszystkim widzi winę Tuska i opozycji. A chęć pomocy bliźniemu krytykuje najdelikatniej mówiąc.

Jak wiesz dużo wielkich konfliktów a nawet wojen zaczyna się od incydentów na granicy , w żadnym wypadku nie wolno tych ludzi wpuścić bo to jest sztuczka Łukaszenki , jeśli są uchodźcami niech wystąpią o azyl , a to co robią przeciwnicy rządu na granicy to chęć pokazania się i zaistnienia . Żaden z nich temu samemu irakijczykowi na ulicy nie dał by 0, 50 zł .

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

No tak tych nie wolno wpuścić a tym czasem bokami wchodzą tysiące innych tez od Łukaszenki. Propaganda pompuje w ciebie ten kit a ty to łykasz jak ci pozostali katolicy komunie w kościele. Człowieku zrozum tobie w tvp pokazują tę grupkę i tłumaczą, że nie wolno ich wpuścić bo przyjdą tysiące. Podczas gdy innymi miejscami te samą granicę i tak przechodzą tysiące przywożonych tam emigrantów przez Łukaszenkę. Trzymanie tam tej grupki ma cel tylko i wyłącznie taki by produkować sieczkę propagandową, którą się napycha mózgi takich jak ty. Pisałem ci już w sierpniu było ponad 3 tys prób przekroczenia granicy. To myślisz, że co zawrócili ich i przegonili z powrotem do Łukaszenki? Widziałeś jak łatwo ta grupka z Polski dostała się na granicę by niszczyć drut? Potrafisz sobie wyobrazić, że gdyby nie stali w jednym miejscu i go nie niszczyli nikt by ich nie zatrzymał tylko by poszli dalej? Nie. Bo ty łykasz propagandowy kit, że ta grupka to są jedyni na tej granicy i należy ich zatrzymać bo pojawią się tysiące. Podczas gdy te tysiące i tak przechodzi bokami.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

A chęć pomocy bliźniemu krytykuje najdelikatniej mówiąc.

Nie czytałem o co chodzi ale to ogólne stwierdzenie czy tyczy się sytuacji na granicy?

Ktoś tam niesie chęć pomocy bliźniemu? Bo tak zrozumiałem. Kramek &przyjaciele?

Opublikowano

Dokładnie tak jak @Ulman pisze. 

Ten cyrk jest robiony celowo aby odwrócić uwagę od innych prawdziwych poważniejszych problemów tak więc @Mariusz2903 nie nakręcaj się jak bączek🌪 z odpustu.

Opublikowano

Ten cyrk jest robiony po to by odwrócić uwag e od setek czy tysięcy osób, które przechodzą granicę. Chyba każdy widział jak przy pomocy starej ramy okiennej i dwóch desek sforsowali rozkładany na granicy drut kolczasty. Ten stan wyjątkowy w nad granicznych sołectwach też po to jest robiony bo państwo polskie nie radzi sobie z upilnowaniem granicy.,

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał:

jest taka różnica żę tych z granicy to trzeba by odstawić do osrodka i zapewnić im godne warunki a taki co śię sam przemyci to sam się o siebie martwi .  A to że jest medialna  wrzawa że ich nie wpuszczamy to tylko na plus  niech sobie myslą jaka ta polska jest niegoscinna 

Kto ma myśleć że Polska jest nie gościnna? Ciemny lud oglądający TVPis? 

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Jak wiesz dużo wielkich konfliktów a nawet wojen zaczyna się od incydentów na granicy , w żadnym wypadku nie wolno tych ludzi wpuścić bo to jest sztuczka Łukaszenki , jeśli są uchodźcami niech wystąpią o azyl , a to co robią przeciwnicy rządu na granicy to chęć pokazania się i zaistnienia . Żaden z nich temu samemu irakijczykowi na ulicy nie dał by 0, 50 zł .

Kraj który boi się kilkudziesięciu beżowych albo setki ruskich motocyklistów jest śmieszny. Pokazuje swoją bezsilność a nie siłę 

Opublikowano
46 minut temu, Ulman napisał:

Kto ma myśleć że Polska jest nie gościnna? Ciemny lud oglądający TVPis? 

rodziny emigrantów choć top i tak nic nie zmieni bo białoruś nigdy nie byłai nie bedzie  szlakiem przemytniczym ludzi na tak dużą skale .                      A po drugie kto zrobił szum w okół sprawy ? bo raczej nie pis  gdyby nie kilku działaczy z opozycji to sprawa  umarła by smiercią naturalną .

Opublikowano
39 minut temu, jarecki napisał:

rodziny emigrantów choć top i tak nic nie zmieni bo białoruś nigdy nie byłai nie bedzie  szlakiem przemytniczym ludzi na tak dużą skale .                      A po drugie kto zrobił szum w okół sprawy ? bo raczej nie pis  gdyby nie kilku działaczy z opozycji to sprawa  umarła by smiercią naturalną .

2 godziny temu, hubertuss napisał:

No tak tych nie wolno wpuścić a tym czasem bokami wchodzą tysiące innych tez od Łukaszenki. Propaganda pompuje w ciebie ten kit a ty to łykasz jak ci pozostali katolicy komunie w kościele. Człowieku zrozum tobie w tvp pokazują tę grupkę i tłumaczą, że nie wolno ich wpuścić bo przyjdą tysiące. Podczas gdy innymi miejscami te samą granicę i tak przechodzą tysiące przywożonych tam emigrantów przez Łukaszenkę. Trzymanie tam tej grupki ma cel tylko i wyłącznie taki by produkować sieczkę propagandową, którą się napycha mózgi takich jak ty. Pisałem ci już w sierpniu było ponad 3 tys prób przekroczenia granicy. To myślisz, że co zawrócili ich i przegonili z powrotem do Łukaszenki? Widziałeś jak łatwo ta grupka z Polski dostała się na granicę by niszczyć drut? Potrafisz sobie wyobrazić, że gdyby nie stali w jednym miejscu i go nie niszczyli nikt by ich nie zatrzymał tylko by poszli dalej? Nie. Bo ty łykasz propagandowy kit, że ta grupka to są jedyni na tej granicy i należy ich zatrzymać bo pojawią się tysiące. Podczas gdy te tysiące i tak przechodzi bokami.

A manewry Zapad 2021 to też kit ? 

Opublikowano (edytowane)

No i co z tych manewrów? Po prostu walą kijem w klatkę z małpą a małpa drze ryj w TVPis i straszy ciemnote.

Przy ich sile militarnej wejdą kiedy zechcą i dojdą dokąd zechcą i żadne śmieszne Błaszczaki nawet nie jękną.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Ciemna ciemnota, stoi w ciemnym kacie, i drży przed????? 

Lukaszenka-

Tuskiem-

Tvn-

i szczepieniem...

Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

No i co z tych manewrów? Po prostu walą kijem w klatkę z małpą a małpa drze ryj w TVPis i straszy ciemnote.

bez przesady , takie manewry były są i będą , niedawno były manewry NATO na łotwie a rosjanie nie mogą zrobić ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v