Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak się zastanawiam co puda zrobił a czego nie zrobił a co  powinien zrobić to tylko ASF  mi przychodzi do głowy , tylko co mógł  zrobić jak opozycja zablokowała odstrzał sanitarny dzików , wiec wina za asf troche leży też po stronie opozycji .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

no własnie on nic nie zrobił  .           Tomek 0611        to co zrobił puda ?                    a co powinien zrobić ?                  Ja bym oczekiwał oznaczenia jakość mięsa najpierw dla klienta                mięso = 100 % miesa w miesie   a o to jest bardzo cięzko 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

W sumie to nic nie zrobił, ale może to i dobrze, bo jakby się wziął za robotę to więcej szkody niż pozytku. Nasza branża owocowo-warzywna od roku śle pisma do Ministerstwa w sprawie dokładnej kontroli owoców i warzyw wwożonych z państw nienależących do UE takich jak Serbia czy Turcja, ale nikt nie słucha. Owoce i warzywa są prysksne substancjami dawno zakazanymi w UE ale naszym urzedasom to nie przeszkadza, i wyborca ku radości ministra je taką niezdrową żywność. 

Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Owoce i warzywa są prysksne substancjami dawno zakazanymi w UE ale naszym urzedasom to nie przeszkadza, i wyborca ku radości ministra je taką niezdrową żywność. 

ja mysle żę na rynek europejski dociera żywność dobra , nawet wklejałem chyba link że polska żywność jest jedną z gorszych w europie tzn . najwiecej próbek było skażonych ŚOR pobranych w Polsce od naszego producenta 

• Haha 1
Opublikowano
33 minuty temu, jarecki napisał:

ja mysle żę na rynek europejski dociera żywność dobra , nawet wklejałem chyba link że polska żywność jest jedną z gorszych w europie tzn . najwiecej próbek było skażonych ŚOR pobranych w Polsce od naszego producenta 

Może to te Serbskie truskawki przesypywane w nasze łubianki xD

Opublikowano

dobrze ze prawdziwych katolkow jest  w polsce z 10 %[z przesada] bo by nas czekala wojna religijna, reszta to pseudo i podonie jak na zachodzie kosciol wroci do swoich korzeni.  zreszta prawdziwy kosciol jest wtedy gdy jest przesladowany jak w czasach opostolow..

1 godzinę temu, jarecki napisał:

no własnie on nic nie zrobił  .           Tomek 0611        to co zrobił puda ?                    a co powinien zrobić ?                  Ja bym oczekiwał oznaczenia jakość mięsa najpierw dla klienta                mięso = 100 % miesa w miesie   a o to jest bardzo cięzko 

na opakowaniu kazdego wyrobu miesnego jest to opisane-tyle ze lupa potrzebna..

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Wcale mnie to nie dziwi,wszystko do tego idzie że zaczną się prześladowania katolików a może i mordowania w przyszłości. Zobacz co się dzieje w kiedyś katolickiej Hiszpanii tam już jest o krok od pogromów. Wszystko jest w przepowiedniach np w tajemnicach fatimskich. Ale trzeba mimo wszystko trwać i modlić się.

Opublikowano

kto sieje wiatr zbiera burze- rezim franco podpieral sie kosciolem wiec teraz kosciol za to placi, u nas tak ostro nie bedzie bo nas rezim taki kieszonkowy jak jego wodz.. w hiszpanii w imie wiary w czasie wojny domoowej mordowano tysiace ludzi, nasi nieudacznicy na szczescie sa tylko w mowie grozni.

koniec kosciola nastapi w sposob naturalny-moje pokolenie jest przedostatnim ktore ma cos wspolnego z kosciolem, moich starszych dzieci ostatnim, mlodszego juz nic wspolnego nie bedzie mialo- w tym roku pozegnalo sie z kosciolem bierzmowaniem i to koniec, jeszcze jakies uroczystosci typu chrzciny, sluby pogrzeby i tyle.

ale prawdziwy kosciol chrzescijanski na wzor tego z pierwszych wiekow przetrwa-tak jak wtedy na marginesie zycia ..

nie wiem co on bierze ale terlecki mial gorszy towar..

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, akooo napisał:

Wcale mnie to nie dziwi,wszystko do tego idzie że zaczną się prześladowania katolików a może i mordowania w przyszłości. Zobacz co się dzieje w kiedyś katolickiej Hiszpanii tam już jest o krok od pogromów. Wszystko jest w przepowiedniach np w tajemnicach fatimskich. Ale trzeba mimo wszystko trwać i modlić się.

Przestań grać w Assasin Creed bo już mieszasz rzeczywistość wirtualna z życiem. Ciekawe że w tej Hiszpanii wcześniej to chrześcijanie gromili innych.😂

Opublikowano
34 minuty temu, jacus napisał:

koniec kosciola nastapi w sposob naturalny-moje pokolenie jest przedostatnim ktore ma cos wspolnego z kosciolem, moich starszych dzieci ostatnim, mlodszego juz nic wspolnego nie bedzie mialo- w tym roku pozegnalo sie z kosciolem bierzmowaniem i to koniec, jeszcze jakies uroczystosci typu chrzciny, sluby pogrzeby i tyle.

Tu masz rację- pokolenie w wieku moich dziadków- 99% kościółek, rodziców co najmniej 50%, siostry 16 lat ode mnie starszej może 1/3, moje to pojedyncze jednostki, przynajmniej za czasów jak ja jeszcze chodziłem. A będzie coraz mniej. Zostaną tylko ci najzagorzalsi i będzie ich niewielki odsetek. Teraz tylko pogrzeby i nic więcej, no tydzień temu ślub.

Opublikowano

Nie lubię wypowiadać się na temat kościoła wiara czyni cuda człowiek odwraca się od boga myśli że jest panem ziemi a rzeczywistości jest tylko małym pyłkiem wobec Boga .

przyjdą czasy że człowiek się opamięta jak bóg chce pokarać odbiera rozum . 

Patrzymy dziś na Kościół poraniony, podzielony, będący polem nieustającej, wydawać by się mogło, że nierównej bitwy z mocami ciemności, które starają oddzielić się Kościół święty od Boga. Ale przecież sam Chrystus złożył obietnicę, że „bramy piekielne go nie przemogą” (Mt 16, 18), moce piekielne same nie zniszczą Kościoła będącego mistycznym Ciałem Chrystusa. Ataki z zewnątrz nie spowodują, że Kościół zbudowany na fundamencie Piotra runie niczym dom zbudowany na piasku. Ale czy grzeszność ludzi Kościoła nie rozsadzi go od środka? Podziały są bronią, którą diabeł najczęściej posługuje się, aby zniszczyć Kościół od wewnątrz  .

Opublikowano

Nawet od środka im się nie uda. Chociażby garstka pozostała to Kościół Powszechny będzie trwał

Opublikowano

Się ostatnio dowiedziałem że był strajk w dużym zakładzie w okolicy. 

https://mojelipsko.info/klincz-w-kingspanie-bedzie-ostro/

I wiecie co wywalczyli?

Zwolnienie 20 osób, likwidację linii produkcyjnej, przeniesienie produkcji z tejże linii do innych placówek, w tym ponoć do Czech.

Polacy są sukcesywnie Ukraińcami zastępowani.

To jako ciekawostka na temat braków kadrowych i rosnących płac. 

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

przyjdą czasy że człowiek się opamięta jak bóg chce pokarać odbiera rozum . 

To jak ma się opamiętać pozbawiony rozumu?🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Się ostatnio dowiedziałem że był strajk w dużym zakładzie w okolicy. 

https://mojelipsko.info/klincz-w-kingspanie-bedzie-ostro/

I wiecie co wywalczyli?

Zwolnienie 20 osób, likwidację linii produkcyjnej, przeniesienie produkcji z tejże linii do innych placówek, w tym ponoć do Czech.

Polacy są sukcesywnie Ukraińcami zastępowani.

To jako ciekawostka na temat braków kadrowych i rosnących płac. 

A co myślałeś że właściciele mają kasy jak lodu na rozdawanie pracownikom bo adrian z pisiorami tak sobie życzą 😂

Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał:

tak się zastanawiam co puda zrobił

Wysokie  ceny  skupu  zbóż  i  roślin oleistych  jak i  kukurydzy  zapowiada  się  eldorado. 

Jego  następca  będzie  lepszy   od  niego ;)

240879950_558427811975510_80459575055589

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Denwer napisał:

Wysokie  ceny  skupu  zbóż  i  roślin oleistych  jak i  kukurydzy  zapowiada  się  eldorado. 

Jego  następca  będzie  lepszy   od  niego ;)

Z tym to akurat Puda nie ma nic wspólnego, ceny zbóż i kukurydzy od niego nie zależą ;) 

Miejmy nadzieję, że następca będzie lepszy, bo w sumie chyba gorzej już być nie może(obym nie wykrakał).

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v