Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

To powiem wprost ,napluł ci w twarz ,nie udawaj że deszcz pada.Chyba że czujesz się śmieciem i psem.

Po reakcji Błaszczaka, a raczej jej braku to faktycznie można stwierdzić iż to nie byli żołnierze. Powiem tyle, Jeżeli nie zareaguje "cywilny kontroler wojska" czyli minister, to żołnierze kopać z Frasyniukiem się nie będą. Nie honor z osobnikiem starszym i jednak z karta opozycyjną, kopać się żołnierzowi. A ile k**ew mu poślą w myślach, to sprawa inna.

Opublikowano

A pisogłupki dalej nadają, biorą 500zł i klepią w klawiaturę przy piwku 😂

co tam że wszystko drogie jak cholera przecież oni tylko w spożywczaku robią zakupy 🤣

Opublikowano
mirro napisał:

A ile k**ew mu poślą w myślach, to sprawa inna.

Oraz h*i lub też h*jów jak w moim przypadku aczkolwiek zacząłem się przyglądać i zaraz zbastowałem. Co wczoraj chyba było widać. A dziś, jako że tam nie stoję i troszkę więcej wiem - mam wy....bane.

racyl napisał:

A pisogłupki dalej nadają, biorą 500zł i klepią w klawiaturę przy piwku 😂

co tam że wszystko drogie jak cholera przecież oni tylko w spożywczaku robią zakupy 🤣

Bo piwo to wyciąg i niema opłaty cukrowej. Na fakturze masz napoje niebieskiej marki za 800 netto opłata cukrowa jest do tego 200 netto i jeszcze podatek konsumencki trzeba przecież doliczyć czyli VAT a marża uwzględnia koszty towaru. Toteż cieszmy się PISem bo nas tak pięknie skubie. Nawet spróbowałem zrobić opłatę cukrową jak opakowanie zwrotne na paragonie ale nie każdy dostawca to rozdziela i temat by nie zadziałał...

Opublikowano
17 minut temu, witejus napisał:

Czy stajesz obok Frasyniuka ?bo nie widzę słowa potępienia z Twojej strony.

Frasyniuk może pleść co chce zaś rolą przełożonych tych żołnierzy bronić ich imienia. Mógłbym zwyzywać Frasyniuka ale w tym wypadku tylko z politowaniem pokiwam głową. Ja juz swoje przyjąłem w kwestii wyzwisk i po gębie tez dostałem od kobiety co myślała że wysadziłem wały koło Sandomierza w czasie powodzi. Ja stałem o ona płakała i lała mnie po mordzie, słowa złego jej nie powiedziałem. Taka robota.

Opublikowano
39 minut temu, DTaras napisał:

Oraz h*i lub też h*jów jak w moim przypadku aczkolwiek zacząłem się przyglądać i zaraz zbastowałem. Co wczoraj chyba było widać. A dziś, jako że tam nie stoję i troszkę więcej wiem - mam wy....bane.

Bo piwo to wyciąg i niema opłaty cukrowej. Na fakturze masz napoje niebieskiej marki za 800 netto opłata cukrowa jest do tego 200 netto i jeszcze podatek konsumencki trzeba przecież doliczyć czyli VAT a marża uwzględnia koszty towaru. Toteż cieszmy się PISem bo nas tak pięknie skubie. Nawet spróbowałem zrobić opłatę cukrową jak opakowanie zwrotne na paragonie ale nie każdy dostawca to rozdziela i temat by nie zadziałał...

normalnie szlak mnie trafia jak mówią że za tuska było źle a teraz za pis jest super.

np. drzewo na dach w 2014 kupowałem po 600-650m3 a teraz to 2500-3000m3

Opublikowano
32 minuty temu, racyl napisał:

normalnie szlak mnie trafia jak mówią że za tuska było źle a teraz za pis jest super.

Nie to że  bronię PiS czy chwalę Tuska to nie wina rządu tylko pier**lonej Unii te j**nięte regulacje i zakazy nakazy a będzie jeszcze gorzej nasz rząd w kraju ma już h*j do gadania .

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

nasz rząd w kraju ma już h*j do gadania .

To posłuchaj TVP, tam mówią że jesteśmy liczącym się międzynarodowym mocarstwem, to jak to w końcu jest bo już się gubię xD

• Haha 2
Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał:

Najważniejsze żeś chłop i się tego nie wstydzisz.🤣

Jak do znajomego powiedziałem, gdy ten drogę pługiem przeorał - zobacz chłopie jak żeś drogę popierdolił- to się obraził, że on nie chłop i od dziś na per Pan przechodzimy🤭🤭🤭

Nie chłop tylko Szlachcic choć ubogi a to już inaczej wygląda niż taki zwykły chłopina .

Opublikowano
8 minut temu, witejus napisał:

Głupi czy ślepy? nie  wiesz że Chińczyki drenują rynek drzewa?

ciekawe kto ten ślepy czy głupi. jak ziemi to można było zakazać sprzedawać

do wszystkiego ryja pis wsadza a to co rzeczywiście młodzież może się rozwijać ma kilkakrotnie gorzej niż za Tuska.

tylko drzewo ? ze stalą, pokryciami dachowymi jest tak samo, pustaki, suporex

to woła o krzyk co te sk***ysyny z Polski zrobiły

Opublikowano
36 minut temu, Tomasz0611 napisał:

To posłuchaj TVP, tam mówią że jesteśmy liczącym się międzynarodowym mocarstwem, to jak to w końcu jest bo już się gubię xD

Pod rządami PIS staliśmy się takim mocarstwem że nikt nie chce z nami gadać. Ani USA, ani Niemcy ani też Rosja, Białoruś UPAina, Czechy , Francja czy UK. Oni już wiedzą że nie są godni z nami rozmawiać bo znacząco ich przewyższamy pod każdym względem. Nie rozmawiają z nami bo się wstydzą że tak szybko dali się nam przegonić. Zawiść przez nich przemawia😮

• Haha 1
Opublikowano

i tak trzeba płacić haracz jak nie na pisiorów to na kogo innego

Opublikowano

@dysydent where are you?😂 Oto kolejny za***isty , bezstronny fachowiec w MEN.🤣

https://www.o2.pl/informacje/czarnek-odwolal-dyrektorke-ds-podrecznikow-niesprawdzone-informacje-6675675488017120a

"nformator "Gazety Wyborczej" przekazał, że nowym dyrektorem ds. podręczników został Artur Górecki. To współpracownik kwartalnika religijno-duchowego "Christianitas" oraz autor książek poświęconych historii i religii. Jest również związany z Ordo Iuris. Nowe stanowisko to dla niego awans – wcześniej pełnił funkcję pełnomocnika do spraw podstaw programowych i podręczników.

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

Pod rządami POPSL to byli nasi najlepsi kumple🤣

Byli bo na wszystko się godzili od razu a teraz się godzą tez ale po chwili udają że stawiają opór jak panienka przed Seksem .

• Haha 1
Opublikowano
witejus napisał:

29 minut temu, racyl napisał:

Głupi czy ślepy? nie  wiesz że Chińczyki drenują rynek drzewa?

To niech lokalni obrońcy bronią tutejszego rynku.

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

Frasyniuk może pleść co chce

Napluł  ci  w twarz  a ty udajesz  że  deszcz  pada.

4 godziny temu, mirro napisał:

zaś rolą przełożonych tych żołnierzy bronić ich imienia

A ja myślałem że  to  żołnierze  mają  bronić  a tu  proszę  

Na  polu  walki  też  byś  oczekiwał  obrony  przełożonego  :D  :D  :D

236134141_5880367428702249_4981497658227

Opublikowano

Wsadź se w dupę, Denwer, takie mądrości.

mirro napisał:

Ale sprzedawać, czy nie sprzedawać?😂

Hy hy. Jak szli do władzy to sprzedawać wolno nie było a jak już to mają w łapach lecą po trupach. Sprzedawać, jasne że tak. Tylko baniak aby przy tym był na miejscu bo tną jak nienormalni. Niemce mają podobnie i będą (to niepewne ale ciul, napiszę) robić kontyngenty.

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Denwer napisał:

Napluł  ci  w twarz  a ty udajesz  że  deszcz  pada.

A ja myślałem że  to  żołnierze  mają  bronić  a tu  proszę  

Na  polu  walki  też  byś  oczekiwał  obrony  przełożonego  :D  :D  :D

236134141_5880367428702249_4981497658227M

MINUTA  i 20 sekund wypowiedz .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v